Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så fixar du maten till midsommar

17 jun, 2020 
AvLisa Nilsson
Tryter inspirationen på mat till midsommarfesten? Ingen fara, vi har gjort en lista på 12 härliga recept som skapar en komplett midsommarmiddag – allt från fördrink till huvudrätt.
Annons

Maten på midsommar är ofta i fokus, men ibland kan det vara svårt att hitta inspiration till vad man egentligen vill ha på sitt bord. Kanske fastnar du i det klassiska utbudet med bara sill och potatis. Men oroa dig inte! Vi har gjort en lista på 12 recept för en komplett midsommarmiddag som kommer göra dig till kvällens stjärnkock.

Skärgårdscheesecake med räkor och rom

Somrig cheesecake med kavringsbotten och krämig skärgårdsfyllning. Garnera tårtan med räkor, rom, ägg, dill, rädisor och gröna blad.

Annons

Hela receptet hittar du på recept.se

Bål med rosévin och frukt

Inled festen med att skåla i en frisk och fruktig bål med rosévin, citron, lime, jordgubbar och hallon. En perfekt välkomstdrink!

Hur du gör den läckra bålen hittar du här.

Matjesfrestelser med ägg och rom

Färskpotatis, matjessill, ägg och stenbitsrom – alltsammans vackert varvat i fina glas! Gott som liten förrätt eller tilltugg.

Annons

Den här lilla munsbiten hittar du på recept.se.

Färskpotatissallad med primörer

Fräsch potatissallad med färskpotatis och primörer. Blanda med en smakrik senapsdressing och dekorera gärna med lite färsk dragon.

Hela receptet hittar du här.

Smörgåstårta med skagenröra

Smaskig smörgåstårta med krämig skagenröra. Dekorera tårtan valfritt, t ex med räkor, lax, dill, sparris, ärtskott och blandade betor.

Annons

Receptet på den här vackra tårtan hittar du på recept.se.

Klassisk krämig romsås

En krämig och klassisk sås till lax med röd kaviar, majonnäs och färskost. Perfekt på buffén och god till räkor eller kokt potatis.

Receptet på den här enkla och goda såsen hittar du här.

Grönsakspaj med fetaost

Läcker paj med mycket grönt och sting av fetaost. Passar till det mesta på buffébordet. Även god som ensamrätt med en matig sallad.

Annons

Receptet på den vegetariska pajen hittar du på recept.se.

Ört- och citronsnaps

Frisk snaps med färska örter och strimlat citronskal. Använd gärna ekologiska råvaror! Tänk på att snapsen behöver 2–3 dygn att dra.

Hur du gör snapsen hittar du på recept.se där hittar du även jordgubbs- och rabarbersnapsen som är till höger på bilden.

Kycklingspett med bacontzatziki och potatissallad

Har du inte provat att göra tzatziki med äpple och bacon tidigare så är det hög tid nu! Supergod till kycklingspett och potatissallad.

Annons

Receptet på kycklingspett, potatissallad och tzatziki hittar du här.

Laxbakelser med grön sparris

Festliga laxbakelser med krämig fyllning av varmrökt lax, rom, majonnäs och crème fraiche. Garnera med kallrökt lax och grön sparris.

Receptet på den är smarriga laxbakelsen hittar du på recept.se.

Midsommarknäcke med dill

Hembakat knäckebröd blir fantastiskt gott! Krydda med dillfrön eller andra brödkryddor efter tycke och smak. Njuts bäst med smör!

Annons

Hur du gör knäckebrödet hittar du här.

Flädersill med äpple och citron

Flädersaft, äpple och citron sätter smak på den här goda sillen. En garanterad succé! Låt sillen stå i kyl 1–2 dagar för bäst smak.

Hur du gör den här somriga sillen hittar du på recept.se.

Läs mer:

Annons