Trendar: Nostalgi Tips på svenska kriminalserier Årets bästa adventskalendrar Tjäna pengar på auktion Barnvänliga spaanläggningar i Sverige Feminas historia

Trött på bullar? Testa otroliga kanelbullepuddingen istället!

25 sep, 2025
AvLouisa Lorang
FotografColumbus Leth
Kanelbullepudding recept.
Columbus Leth
Den 4 oktober infaller Kanelbullens dag – ­vilket givetvis ska firas! Här bakar vi en härlig kanelbullepudding, dagen till ära.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Kanelbullepudding

6 personer

Kanelbullepudding.
Perfekt sätt att ge nytt liv till torra kanelbullar.Columbus Leth

Rostade kanelbullar

8 kanelbullar (eller 12–15 kanelgifflar)

Kräm

1 vaniljstång

4 dl vispgrädde

3 dl standardmjölk, 3%

150 g (1,7 dl) strösocker

1 nypa salt

1 apelsin

50 g smör

Pudding

1 ägg

2 äggulor

1 msk smör, till formen

2 msk råsocker

25 g sötmandlar

Gör så här:

1. Rostade kanelbullar: Sätt ugnen på 140°. Dela varje kanelbulle i 3–4 bitar. Fördela dem på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta dem krispiga och torra i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.

2. Kräm: Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg i den urskrapade stången tillsammans med grädde, mjölk, socker, salt och fint rivet skal från apelsin (undvik det vita). Låt koka upp och vispa i smöret tills det smälter. Ta bort kastrullen från värmen, låt smeten dra i cirka 30 minuter och sila den sedan.

Annons

3. Pudding: Vispa eller mixa ägg och äggulor tillsammans med mjölkblandningen. Blanda äggsmeten med de rostade kanel­bullarna och fördela blandningen i en smord form. Låt puddingen stå i kylskåp i 1 timme. Sätt ugnen på 140°.

4. Strö råsocker och hackade mandlar över puddingen och grädda den mitt i ugnen i 35–45 minuter, tills den är gyllene och ­krämen har satt sig. Låt den svalna innan servering och avnjut den ljummen eller kall.

Annons