Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ugnsbakad torsk med pepparrot och parmesan

29 maj, 2015 
AvFemina
Annons
Snabb torsk i ugn med mandel, purjolök och spenat.
Snabb torsk i ugn med mandel, pepparot och parmesan.

UGNSBAKAD TORSK

(4 personer)

ca 700 g torskfilé, eller annan vit fisk

salt och nymalen vitpeppar

1 dl sötmandel

130 g färsk spenat

5 cm purjolök

2 vitlöksklyftor

rapsolja till stekning

50 g kallt skivat smör

1 dl färskriven pepparrot

2 dl färskriven parmesanost

Till servering:

kokt potatis, gärna färsk om det finns

Beredning:

Salta och peppra fisken.

Skiva och rosta mandeln i torr panna tills den får lite färg.

Fräs spenat, tunt skivad purjolök och skivad vitlök i olja tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.

Hetta upp lite olja i en stekpanna som tål ugnsvärme och stek ena sidan av fisken gyllenbrun på spisen. Vänd på fisken och lägg smörskivorna ovanpå. Ställ in i 200° varm ugn och tillaga i ca 5 min.

Servera fisken tillsammans med spenatblandningen, rostad mandel, riven pepparrot och riven parmesan.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons