Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 vanliga jeansmissar – enkla lösningarna

01 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Blond kvinna med jeans och blus.
Jeans är en modeklassiker som alla använder – de flesta har minst ett par jeans i garderoben.
Men att hitta jeans som sitter perfekt kan vara en utmaning.
Här är lösningarna på fem vanliga jeansproblem som många kämpar med!
Annons
Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – jeansspecial

Osmickrande bakfickor

Bakfickorna på jeansen hjälper till att forma kroppen – storlek och placering gör mycket för hur din rumpa uppfattas. Känner du att det är något som skaver med hur bakdelen ser ut i jeansen ska du kanske testa jeans med fickor som sitter annorlunda. Generellt gör små fickor att rumpan ser större ut, och tvärtom.

Dubbeldenim i en färg

Dubbeldenim är en stor trend nu, alltså att använda plagg i jeanstyg både på överkropp och underkropp. Jeanstygerna behöver dock inte vara i samma färg, ofta är det snyggare med ett ljusare och ett mörkare plagg.

Jeansmodell för din kropp

Visst kan det vara kul att följa trender, men jeans sitter olika på olika kroppstyper, och vissa modeller kanske inte känns sköna eller bekväma på just din kroppstyp. Om du väljer plagg bara för att de är trendiga men inte känner dig fin i dem så kommer det synas att du är obekväm.

Annons

Raka jeans i fel längd

Raka jeans är en riktig klassiker, som passar i alla garderober och är snyggt på alla. Det gäller bara att hitta rätt längd på benen – oftast är jeansen snyggast om de slutar vid ankeln. Är raka jeans för långa kan benen se ut att få en konstig form.

Att försöka höja midjan

Om du vill ha jeans som sitter i midjan får du köpa jeans som går hela vägen upp dit – inte försöka dra upp dina mellanhöga jeans upp till naveln. Att dra upp jeansen högre än de är gjorda för att sitta kommer förvränga jeansens form, och göra att det skaver i grenen.

Källa: Brightside.

Annons