Blond kvinna med jeans och blus.
Fem favoriter från Femina – jeansspecial
1:04

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – jeansspecial

(1:04)

Slå på ljud

Osmickrande bakfickor

Bakfickorna på jeansen hjälper till att forma kroppen – storlek och placering gör mycket för hur din rumpa uppfattas. Känner du att det är något som skaver med hur bakdelen ser ut i jeansen ska du kanske testa jeans med fickor som sitter annorlunda. Generellt gör små fickor att rumpan ser större ut, och tvärtom.

Dubbeldenim i en färg

Dubbeldenim är en stor trend nu, alltså att använda plagg i jeanstyg både på överkropp och underkropp. Jeanstygerna behöver dock inte vara i samma färg, ofta är det snyggare med ett ljusare och ett mörkare plagg.

Jennifer Anistons favoritjeans som aldrig blir otrendiga

Jeansmodell för din kropp

Visst kan det vara kul att följa trender, men jeans sitter olika på olika kroppstyper, och vissa modeller kanske inte känns sköna eller bekväma på just din kroppstyp. Om du väljer plagg bara för att de är trendiga men inte känner dig fin i dem så kommer det synas att du är obekväm.

Raka jeans i fel längd

Raka jeans är en riktig klassiker, som passar i alla garderober och är snyggt på alla. Det gäller bara att hitta rätt längd på benen – oftast är jeansen snyggast om de slutar vid ankeln. Är raka jeans för långa kan benen se ut att få en konstig form.

Soraya Lavasanis bästa råd från TV4-stylisten: ”Inte gömma mig”

Att försöka höja midjan

Om du vill ha jeans som sitter i midjan får du köpa jeans som går hela vägen upp dit – inte försöka dra upp dina mellanhöga jeans upp till naveln. Att dra upp jeansen högre än de är gjorda för att sitta kommer förvränga jeansens form, och göra att det skaver i grenen.

Källa: Brightside.

Mest läst