Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från Nyhetsmorgon

Därför är det bra att sova utan trosor

12 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vissa sover i helkroppspyjamas, medan andra inte vill ha en tråd på kroppen.
Att sova utan underkläder har faktiskt många bra hälsofördelar, som man kanske inte tänker på.
Här är anledningarna till att alla borde sova utan trosor!
Annons
Video: Fem favoriter från Femina – underklädesspecialBrand logo
Video: Fem favoriter från Femina – underklädesspecial

Pyjamasens vara eller icke vara kan vara en het potatis – medan vissa inte kan somna utan en mysig pyjamas under täcket, kan andra inte förstå poängen med att klä på sig plagg innan de kryper ner i sängen.

De flesta har kanske en mittemellan-inställning till sovplagg. Man sover i en gammal t-shirt, ett nattlinne eller något gulligt set med shorts och linne. Men när det är dags att lägga sig finns det ett till beslut att ta – ska man sova med eller utan underkläder?

En del personer blir kanske stressade av det – tänk om det börjar brinna och man måste springa ut helt naken? – men faktum är att det finns många fördelar med att välja bort trosorna när det är dags att sova för natten.

Det kvinnliga könsorganet är självrengörande, och ska inte ha för mycket tvål och andra produkter i närheten av sig, men det mår också bra av att få lite frisk luft. Silke eller syntetiska material, som många trosor är gjorda av, både absorberar och håller kvar i fukt, vilket gör att man löper risk för svampinfektioner i längden.

Annons

Gynekologerna rekommenderar att sova utan

Att alltid bära trosor, dag som natt, gör också att det är högre risk att drabbas av urinvägsinfektioner, något som många kvinnor lider av med jämna mellanrum. Speciellt kvinnor som använder stringtrosor kan behöva en paus från underkläder, då trosmodellen gör att bakterier kan spridas mellan olika delar av underlivet.

De allra flesta vill inte låta bli att ha underkläder på dagen, men gynekologer rekommenderar att åtminstone sova utan dem, just för att underlivet ska må så bra som möjligt. Om du absolut inte vill är nästa rekommendation att du åtminstone sover i underkläder gjorda av 100 procent bomull som sitter lite lösare.

Se också: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial
Annons