Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Nya trenden: Höstens hetaste färgkombination

04 okt, 2023 
AvStina Meyerson
FotografClaire Guillon/TT
Latte dressing trend
Sommarens hajpade skönhetstrend ”latte makeup” får nu ta ett steg åt sidan för att lämna plats åt den nya modetrenden ”latte dressing”.
Här är allt du vill veta om höstens hetaste färgkombination!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Säkert har du hört talas om sommarens mest hajpade sminkstil ”latte makeup”. Looken, som sägs ha startats av makeup-artisten Rachel Rigler, har framför allt blivit mycket viral på TikTok och hashtaggen #lattemakeup har i skrivande stund hela 401,5 miljoner visningar på appen. Makeup-trenden går kort och gott ut på att satsa på toner i brunt – brun ögonskugga, brun bronzer, brun eyeliner och så vidare – och resultatet blir en mjuk och solkysst finish.

I höst fortsätter latte-temat, men istället i form av en riktigt het modetrend. Nu sminkar vi oss inte bara i lattefärger, utan klär oss även i toner som för tankarna till rykande varm espresso och skummad mjölk. Nu vandrar nämligen färgtrenden ”latte dressing”, en stil myntad av Vogue, in i modevärmen.

Annons

Precis som med sminkstilen handlar latte dressing om att klä sig i brunt – och gärna kombinera flera plagg i färgen. Likt latte makeup-trenden är latte dressing också spännande men utan att vara utmanande, skrikig eller sticka i ögonen på något vis. Höstens annars mest framträdande färgtrend, röd, kan exempelvis kännas lite mer iögonfallande och på så vis även aningen mer svårburen.

Är du sugen på att testa latte dressing i höst? Här har vi samlat åtta outfits i latte-toner att inspireras av!

Spana in latte dressing–looksen

Olika toner

Brun kavaj

Ett härligt sätt att bära trenden på är att jobba med flera toner av brunt. Kombinera de bruna plaggen som du redan har hemma i garderoben så är du hemma!

Annons

Enhetlig kombination

Brun stickad tröja

Du kan också välja plagg i exakt samma nyans för att enkelt få till en enhetlig latte-look. Satsa på bruna färger i samma toner upptill men bryt av med ett par kontrasterande skor till exempel.

Latte = det nya svarta

Brun fuskpäls kappa

Någonting som är härligt med latte dressing är att färgen är lika lättstylad som exempelvis svart eller beige, samtidigt som det känns som att det händer lite mer med just de bruna tonerna. Testa att bära dina bruna plagg som du skulle styla dina svarta!

Annons

Enkelt med maxiklänningen

Brun maxiklänning

Ett enkelt sätt att få till en look som nästan helt går i brunt är genom en lång klänning. Precis lika stilren som den lilla svarta, men med lite extra ”oumph”!

Svep in dig i en lång kappa

Mockajacka brun dam

Ännu enklare är det att svepa in sig i en lång lattefärgad kappa. Voila, så går ju nästan hela looken i toner av mjölkutblandad espresso, på sekunder.

Annons

Jobba med block

Läderbyxor

Ytterligare ett sätt att bära latte dressing-trenden på är att tänka på outfiten i olika block, och välja olika bruna nyanser till respektive del. Exempelvis varma toner upptill och kalla nedtill.

Chokladbrunt

Snygga höga byxor dam

Även om trenden anspelar på just latte så är också andra bruna färger verkligen i ropet i höst. Är de ljusbruna nyanserna ingenting för dig så kan du snarare tänka åt vanligt bryggkaffe- eller mörk choklad-hållet.

Toppa med kavajen

Skinnkavaj

Vill du hänga på latte dressing-trenden men inte gå ”all in”? Toppa looken med en härlig kavaj till att börja med!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons