Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Så får du till trendiga stilen i höst – med plaggen du redan har hemma

07 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografClaire Guillon/TT
Klänning ovanpå byxor trend
Att vara trendsäker har aldrig varit enklare – eller billigare. I höst är nämligen en särskild stylingtrend tillbaka, och du får lätt till stilen med plagg som du redan har i garderoben. Här är åtta looks att inspireras av!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Självklart kan du få till både trendiga och snygga outfits i höst, utan att behöva ge dig ut på shoppingtur!

En särskild look är extra trendig den här säsongen, som du kan få till med plagg som du redan har hemma i garderoben. Det som är extra fiffigt med stilen är att den också innebär att du inte behöver lägga sommarklänningen på hyllan riktigt än – eller ens någonsin.

I höst har nämligen trenden att bära sin klänning ovanpå ett par byxor återkommit, och fullkomligt exploderat. På såväl modevisningar som på stilförbilder syns klänningar parade med byxor titt som tätt.

Annons

Inte minst på Köpenhamns modevecka i augusti, inför de kommande vår- och sommarkollektionerna 2024, var stilen en genomgående trend. Ganni, Munthe och OpéraSPORT var bara några av märkena som visade upp stylingen på catwalken, och även bland besökarna på modeveckan var trenden en röd tråd.

Ganni klänning
Ganni SS24.
Rotate klänning
Rotate Birger Christensen SS24.
Annons
skall studio klänning
Skall Studio SS24.
Munthe klänning
Munthe SS24.
Annons
Remain klänning
Remain Birger Christensen SS24.
Opera sport klänning
OpéraSPORT SS24.
Annons

Så parar du ihop klänning med byxor i höst

Att haka på den trendiga stylingen är verkligen inte svårt. Allt som krävs är att våga testa sig fram. Här listar vi åtta snygga sätt att para ihop klänning med byxor på, som du kan inspireras av i höst!

Stickade klänningen + byxor = sant

Stickad klänning

Den stickade klänningen är ett utmärkt alternativ att bära ovanpå byxor. Styla den bara som din vanliga stickade tröja så är du hemma. En snygg variant som passar bra till byxor är den grovstickade och således mer transparenta klänningen. Den passar galant för dig som är förtjust i tröja och byxa-siluetten, men ändå vill haka på trenden – eftersom klänningen avslöjar mer av plaggen du bär under.

Annons

Jobba med kontraster

Klänning med puffärm

Ett plagg som också passar utmärkt ihop med byxor är den romantiska sommarklänningen. Begränsa inte användandet av den till sommarfesten, utan bryt av den och klä ned den med ett par jeans eller grova byxor. På så vis känns den genast mer vardaglig och blir också antagligen mer flitigt använd.

Läder på läder

Skinnklänning
Emilia Silberg

En stor trend i höst är att matcha läder med läder. Para ihop skinnklänningen med dina skinnbyxor så får du enkelt till stilen! Och kom ihåg att det finns många bra alternativ till animaliskt läder, samt att du kan hitta ett stort utbud av skinnplagg secondhand.

Annons

Trendigt alternativ till skjortan

Skjortklänning

Skjortklänningen är också en tacksam modell att para ihop med byxor, och det är inte mer komplicerat än att du stylar den precis som du skulle göra med din vanliga skjorta. Ett snyggt sätt att bära kombinationen på är att knäppa upp skjortklänningen till längden på din vanliga skjorta, så får du till ett slags mellanting.

Styla sommarklänningen varmt i höst

Rutig klänning
Sarah Flaaen

Begränsa inte heller användandet av den skira klänningen till dagar med sommarsol och värme. Ovanpå en polotröja och ett par långbyxor passar den perfekt även i höst.

Annons

Klä ned den lilla svarta

Klänning med vid kjol
Fanny Ekstrand

Även den ”lilla svarta” kan enkelt kläs ned med hjälp av ett par vanliga jeans. I höst ser vi mycket av vida kjolar och klänningar, och ihop med byxor under får du till en riktigt intressant outfit som går lika bra till vardags som på aw:n.

”All in” med täckplagg

Täckkjol

Olika former av vadderade plagg har definitivt fått sig ett uppsving de senaste åren. Du som är mån om att inte frysa kan bära alla dina täckplagg samtidigt i höst, för en iögonfallande look som ser riktigt genomtänkt ut. Med vadderade lager på lager kommer du garanterat vara varm hösten igenom!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons