Klänning ovanpå byxor trend
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av
0:46

Efter reklamen: Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

(0:46)

Slå på ljud

Självklart kan du få till både trendiga och snygga outfits i höst, utan att behöva ge dig ut på shoppingtur!

En särskild look är extra trendig den här säsongen, som du kan få till med plagg som du redan har hemma i garderoben. Det som är extra fiffigt med stilen är att den också innebär att du inte behöver lägga sommarklänningen på hyllan riktigt än – eller ens någonsin.

I höst har nämligen trenden att bära sin klänning ovanpå ett par byxor återkommit, och fullkomligt exploderat. På såväl modevisningar som på stilförbilder syns klänningar parade med byxor titt som tätt.

Inte minst på Köpenhamns modevecka i augusti, inför de kommande vår- och sommarkollektionerna 2024, var stilen en genomgående trend. Ganni, Munthe och OpéraSPORT var bara några av märkena som visade upp stylingen på catwalken, och även bland besökarna på modeveckan var trenden en röd tråd.

Ganni klänning

Ganni SS24.

Foto: Cynthia Anderson/Shutterstock/TT.
Rotate klänning

Rotate Birger Christensen SS24.

Foto: Cynthia Anderson/Shutterstock/TT.
skall studio klänning

Skall Studio SS24.

Foto: Cynthia Anderson/Shutterstock/TT.

Stora trenden: Omdiskuterade skorna tillbaka i höst

Munthe klänning

Munthe SS24.

Foto: Cynthia Anderson/Shutterstock/TT.
Remain klänning

Remain Birger Christensen SS24.

Foto: Cynthia Anderson/Shutterstock/TT.
Opera sport klänning

OpéraSPORT SS24.

Foto: Cynthia Anderson/Shutterstock/TT.

Omtvistade 90-talstrenden tillbaka – så stylar du den i höst

Så parar du ihop klänning med byxor i höst

Att haka på den trendiga stylingen är verkligen inte svårt. Allt som krävs är att våga testa sig fram. Här listar vi åtta snygga sätt att para ihop klänning med byxor på, som du kan inspireras av i höst!

Stickade klänningen + byxor = sant

Stickad klänning
Foto: Claire Guillon/TT.

Den stickade klänningen är ett utmärkt alternativ att bära ovanpå byxor. Styla den bara som din vanliga stickade tröja så är du hemma. En snygg variant som passar bra till byxor är den grovstickade och således mer transparenta klänningen. Den passar galant för dig som är förtjust i tröja och byxa-siluetten, men ändå vill haka på trenden – eftersom klänningen avslöjar mer av plaggen du bär under.

Jobba med kontraster

Klänning med puffärm
Foto: Claire Guillon/TT.

Ett plagg som också passar utmärkt ihop med byxor är den romantiska sommarklänningen. Begränsa inte användandet av den till sommarfesten, utan bryt av den och klä ned den med ett par jeans eller grova byxor. På så vis känns den genast mer vardaglig och blir också antagligen mer flitigt använd.

Moderedaktören: Här är höstens hetaste stövlar

Läder på läder

Skinnklänning

Emilia Silberg

Foto: Claire Guillon/TT.

En stor trend i höst är att matcha läder med läder. Para ihop skinnklänningen med dina skinnbyxor så får du enkelt till stilen! Och kom ihåg att det finns många bra alternativ till animaliskt läder, samt att du kan hitta ett stort utbud av skinnplagg secondhand.

Trendigt alternativ till skjortan

Skjortklänning
Foto: Claire Guillon/TT.

Skjortklänningen är också en tacksam modell att para ihop med byxor, och det är inte mer komplicerat än att du stylar den precis som du skulle göra med din vanliga skjorta. Ett snyggt sätt att bära kombinationen på är att knäppa upp skjortklänningen till längden på din vanliga skjorta, så får du till ett slags mellanting.

Styla sommarklänningen varmt i höst

Rutig klänning

Sarah Flaaen

Foto: Claire Guillon/TT.

Begränsa inte heller användandet av den skira klänningen till dagar med sommarsol och värme. Ovanpå en polotröja och ett par långbyxor passar den perfekt även i höst.

Höstens stora trend: Detaljen alla pratar om

Klä ned den lilla svarta

Klänning med vid kjol

Fanny Ekstrand

Foto: Claire Guillon/TT.

Även den ”lilla svarta” kan enkelt kläs ned med hjälp av ett par vanliga jeans. I höst ser vi mycket av vida kjolar och klänningar, och ihop med byxor under får du till en riktigt intressant outfit som går lika bra till vardags som på aw:n.

”All in” med täckplagg

Täckkjol
Foto: Lucia Sabatelli/Action press/Shutterstock/TT.

Olika former av vadderade plagg har definitivt fått sig ett uppsving de senaste åren. Du som är mån om att inte frysa kan bära alla dina täckplagg samtidigt i höst, för en iögonfallande look som ser riktigt genomtänkt ut. Med vadderade lager på lager kommer du garanterat vara varm hösten igenom!

Mest läst