Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Feminas moderedaktör väljer ut det bästa från Simone Rocha x H&M kollektionen

10 mar, 2021 
AvJenny Fredriksson
FotografBen Thomas via h&M
Feminas modeexpert väljer ut åtta favoriter från Simone Rocha x H&M-kollektionen.
Annons
Mode genom tiderna: 1950-2000Brand logo
Mode genom tiderna: 1950-2000

En av årets modehöjdpunkter är här: den svenska modejätten släpper sitt årliga designsamarbete. 2021 års designtalang är den irländska designern Simone Rocha. Kollektionen släpps i butik den 11 mars exklusivt online.

För er som inte känner till modetalangen Simone Rocha är hon 34 år gammal och född på Irland. Hon kommer från en äkta modefamilj, hennes pappa är nämligen modedesignern John Rocha. Simone är utbildad på National College of Art and Design, Dublin, och sen kom hon in på den prestigefyllda skolan Central Saint Martins i London.

Hon lanserade sin examenskollektion 2010 på Londons fashionweek London. Direkt efter sin debutkollektion fick hon en lojal följarskara både bland modekännare och spjutspetsbutiker som Dover Street market som har älskat hennes ljuvliga estetik från första stund. Simones modeuniversum är fyllt av skira tyger, romantiska silhuetter med puffärmar och vippiga kjolar, drömklänningar för kvinnor i alla åldrar. Estetiken andas ett drömskt sagolandskap med plagg som gjorda för prinsessor i alla åldrar.

Annons

H&M-kollektionen består av underbara festklänningar, ytterplagg, mängder av Simones signaturaccessoarer: pärlbeströdda smycken och skor samt stora statementörhängen. Det finns även herrplagg och bedårande barnplagg.

Se nedan för Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson favoriter från kollektionen:

1. Blommig klänning

Jag kan aldrig få för många blommiga klänningar och denna kommer sitta som en smäck med mina favoritsandaler i sommar.

blommig klänning Simone Rocha x H&M
Blommig klänning Simone Rocha x H&M
Annons

.2 Rosa kappa

En pastellfärgad kappa är ett av säsongens viktigaste inköp och denna kappa är ett drömköp med sin ljuvliga Hubba Bubba-färg och puffiga ärmar. I vinter kommer den fungera utmärkt som en innekappa och till och med som ett festplagg med ett par piffiga klackar.

3. Stickade tröjan med pärldetaljer

Stickade plagg är verkligen en perfekt vardagskompis. Denna tröja har ett sött pärlbroderi vid halsen och blir vips uppgraderad till ett festligt vardagsplagg som passar perfekt till ett par jeans eller en skön klänning.

Stickad tröja Simone Rocha x h&m

4. Vit brudklänning

Ifall någon planerar ett bröllop av det mindre slaget så är den här klänningen som klippt och skuren för detta tillfälle. Perfekt midilängd, pärldetaljer vid halsen och den har dessutom fickor! En sån dröm.

Annons

5. Trenchcoat med det lilla extra

Ytterplagget som regerar i vår är trenchcoaten och är du sugen på en modell med det lilla extra är den här en klockren vinnare.

Simone Rocha x H&M beige trenchcoat
Annons

6. Vackra lager på lager-lösningar

Tunna och skira tyger är något av Simones specialitet och det blir extra fint att krockstyla en tunn organzaklänning med en en blommig miniklänning. Funkar såklart att bära var för sig.

7. Barnkollektionen

I kollektionen finns det små plagg både för pojkar och flickor som är helt bedårande.

Rosa klänning barn Simone Rocha x H&M
Annons
Rosa flickkläning Simone Rocha x H&M

8. Pärlaccessoarer

Maffiga pärlsmycken och dekorationer är ett signum för Simone Rocha och detta diadem blir verkligen pricken över i:et till en enkel vardagslook.

Pärldiadem Simone Rocha x H&M
Annons
Pärldiadem Simone Rocha x H&M

Annons