Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Modeexperten: Här är sommarens 9 trendigaste kjolar

13 jun, 2024 
trendig kjol 2024
Är du ute efter en ny kjol – eller är nyfiken på sommarens trender? Då har du hittat rätt! Här listar modeexperten några av säsongens hetaste varianter.
Annons
Snyggt semestermode - Behind the scenesBrand logo
Snyggt semestermode - Behind the scenes

Äntligen är det dags för härligt sommarmode – och det är hög tid att plocka fram den efterlängtade kjolen ur garderoben igen.

Kjolen är som bekant ett av det varmare halvårets mest användbara plagg, som fungerar lika bra till jobbet som till festen och som är bekvämt sval.

Den här säsongen bjuder på flera snygga trender när det kommer till just kjolar. Oavsett om du har en avskalad stil à la ”quiet luxury” eller tycker om färger, mönster och material eller snitt som sticker ut, så kommer du definitivt hitta någonting för dig bland sommarens hetaste varianter.

Annons

Här listar modeexperten Stina Meyerson några av de största trenderna just nu, samt nio alternativ att inspireras av för dig som vill addera en kjol till sommargarderoben.

9 framträdande kjoltrender sommaren 2024

  • Pennkjol
  • Kjol med fokus kring höfterna
  • Virkad eller glest stickad kjol
  • A-linjeformad kjol
  • Minikjol, som en klassisk plisserad sådan
  • Vit jeanskjol
  • Kjol med leopardmönster eller annat djurmönster
  • Transparent kjol
  • Kjol med trendiga draperingar

Psst! Glöm inte att det finns många snygga kjolar second hand! Du kan till exempel kolla in vår guide till de bästa vintagebutikerna i Stockholm och du som vill shoppa online kan scrolla bland lyxiga vintageplagg på Vestiaire Collective.

Sommarens trendigaste kjolar 2024

Bland säsongens populära kjolar finner du allt från den klassiska pennkjolen till den iögonfallande djurmönstrade. Kolla in kjoltrenderna som är i ropet i sommar!

1. Pennkjol

Under 2024 har den klassiska kontorsstilen varit och förblivit populär och vi har sett mycket av exempelvis loafers, vita skjortor och kavajer. Nu har också pennkjolen tagit sig upp på trendlistan och fått sig ett uppsving i vår och sommar.

Annons

Svart midikjol med slits

& Other Stories

Pennkjol i satin med en figurnära passform och rak silhuett. Kjolen har en hög slits samt en dold dragkedja i sidan.

2. Kjol med höftfokus

I sommar handlar det definitivt om höfterna! Nu finns det många snygga klänningar och kjolar, med oväntade snitt och droppad midja som just framhäver höfterna.

Vit kjol med smock

Dagmar

Maxikjol i vitt, med smock upptill och en utställd silhuett nedtill. Kjolen passar lika bra till jobbet som till festen!

Annons

3. Virkad kjol

Någonting som är riktigt populärt just nu är virkade och lätta stickade sommarplagg. I många modeprofilers garderober kan du hitta en virkad klänning eller två – men glöm inte heller bort den virkade kjolen, som är minst lika snygg!

Asymmetrisk maxikjol

COS

Transparent, glest stickad kjol som exempelvis passar utmärkt över baddräkten på stranden. Du kan också styla den med en stor skjorta eller t-shirt till exempel.

4. A-linjeformad kjol

Älskar du också att bära luftiga plagg under det varmare halvåret? Då är den A-linjeformade kjolen någonting för dig! Välj en kjol i midi- eller maxilängd och välj och vraka mellan kjolar i olika fina färger.

Annons

Rosa maxikjol

Arket

Rosa A-linjeskuren kjol i bomull, med rynkad midja och resår. Kjolen har också praktiska fickor i sidorna.

5. Minikjol

Nu välkomnar vi också minikjolen tillbaka in i värmen. Många modehus som exempelvis Miu Miu och Prada satsar på ordentligt kort-korta kjolar, men en mer lättburen variant kan vara den klassiska plisserade minikjolen. Den passar exempelvis in i den rådande ”librarian core”-trenden.

Svart plisserad kjol

Lindex

Plisserad kjol från Lindex som passar fint i basgarderoben. Kjolen har en dold dragkedja i sidan.

Annons

Minikjol med oregelbundna plisseringar

COS

Lyxig minikjol i en bomullsblandning, med oregelbundna plisseringar och ett kontrasterande band i midjan.

6. Vit jeanskjol

Vit denim är extra hett i sommar! Om du är i behov av en jeanskjol, så spana in en snygg vit sådan. Styla ihop med en t-shirt eller ett linne i samma färg, för en stilfull helvit outfit.

Vit maxikjol i denim

COS

Krispigt vit jeanskjol i maxilängd, från COS. Kjolen har en normal passform och kan kläs både upp och ned.

Annons

7. Leopardmönstrad kjol

Det har nog inte undgått någon att djurmönstrat är på tapeten just nu. Varför inte satsa på en skön kjol i ett härligt mönster som sticker ut? Leopardmönster är en favorit!

Jeanskjol med leopardmönster

Ganni

Maxikjol i leopardmönster, med en Ganni-logotyp på bakfickan och höga slitsar fram- och baktill.

8. Transparent kjol

Det transparenta modet var stort även förra året och fortsätter vara i ropet i sommar. En transparent kjol är inte bara snygg utan också skönt luftig. Styla kjolen med en stor skjorta eller bär en kavaj över till exempel.

Tunn svart maxikjol

Dagmar

Lyxig, transparent kjol i en A-linjeform. Kjolen är lättburen i och med underkjolen.

Annons

9. Kjol med draperingar

Ytterligare en av årets största trender är snygga draperingar. I sommar kan du hitta tuffa draperade kjolar, som passar lika bra till aw:n som till festen.

Asymmetrisk minikjol

COS

Minikjol från COS med en asymmetrisk design och snygga draperingar.

Annons