Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Här är fem höjdpunkter från Stockholms modevecka

12 feb, 2021 
AvJenny Fredriksson
FotografStockholmfashionweek
Stockholms modevecka
Feminas modeexpert listar de härligaste kapporna, coolaste kvinnorna och smyckena vi vill ha från Stockholm fashion week aw 2021.
Annons
Fem byxor som kommer trenda 2021Brand logo
Fem byxor som kommer trenda 2021

,,Stockholm fashion week har precis avslutats och som vanligt levereras ett härligt och bärbart svenskt mode på bästa sätt! Även om detta var en annorlunda vecka på många sätt att alla kollektions-visningar sändes digital på grund av den rådande pandemin så är vi fullmatade med inspiration inför nästa höst Här listar vi fem höjdpunkter från Stockholm för hösten 2021

1. Dunkappan

Det är inte bara på Köpenhamns modevecka som man har blivit helt besatt av varma lager. Även svenska designers satsar på denna varma trend som Hope och Self cinema. Eller varför inte inspireras av Magniberg som gör moderna och exklusiva sängkläder och använder ett duntäcke som en varm kram?

Magniberg trukos sängkläder
Magniberg
Hope aw 21 svart dunkappa
Hope Stockholm
Annons

Self cinema aw 21 dunjacka
Self Cinema

2. Snyggast på veckan

Även om modeveckan är helt digital så är det svårt att inte bli inspireras av alla snygga och coola kvinnor. Stilikonen Marina Kereklidou har plagget vi alla drömmer om, en grå deluxe megadunkappa som vi såg på bitigt kalla streetstylebilder från huvudstaden. En annan stor inspirationskälla är stylisten och smyckesdesignern Ingela Klemetz Farago med sin signaturlook med röda läppar och stora smycken. Annars är det Catarina Midby, generalsekreterare Swedish fashion association och organisatör för Stockholm Fashion Week, ursnygga look från Hope Stockholm som får vårt modehjärta att klappa.

Annons
marina kereklidou
Marina Kereklidou
Ingela Klemetz Farago
Ingela Klemetz Farago
Annons
Catarina Midby
Catarina Midby

3. De vackraste klänningarna

Jennifer Blom firar sitt 10-års jubileum med att visa en modefilm på modeveckan med sina vackraste kreationer från sitt arkiv. Hon startade sitt varumärke 2010 och har som vision att skapa unika kvinnliga kreationer för galor och röda mattan. Hennes klänningar är vackert skurna i delikata och dyrbara material och hon använder ofta plisseringar på bästa sätt. Vi ser hennes kreationer på de mest prestigefyllda evenemangen som Nobel och kronprinsessan Victoria har burit hennes klänningar flera gånger.

Annons

Jennifer Blom rosa kjol
Jennifer Blom
Jennifer Blom vit klänning
Jennifer Blom
Annons

4. Kapporna vi dör för

Med vårt kalla skandinaviska klimat så blir det naturligt att att svenska modemärken satsat lite extra på modeårets viktigaste investering, nämligen ytterplagget. Inget plagg använder vi så ofta så mycket. Stylein med Elin Alemdar har vässat sitt kappspråk i en sober palett och Dagmar gör snyggt skräddade rockar och en ursnygg pälsjackan. Vi kan knappt vänta till nästa vinter!

Stylein aw 21
Stylein
Dagmar aw 21 rock
Dagmar
Annons

5. Accessoarerna man älskar

Det är så kul att smycken och accessoarer har ett utrymme på modeveckan. Det är detaljerna som sätter looken. Det lilla smyckesmärket Lugot med grundaren Johanna Backman gjorde sin debut på modeveckan. Hon gör otroligt fina smycken med en modern touch. Vi spanade också in det hajpade solglasögonsmärket Chimi som gör bågarna som alla vill ha. Ifall du ha skön mode och smyckesinspiration, spana in smyckesdesignern Ingela Klemetz Farago enormt vackra smycken som är gjorda av olika organiska material och trä och tång. Otroligt vackra.

Ingy örhängen
Ingy
Annons
Lugot

Läs mer:

Annons