Stockholms modevecka
Fem byxor som kommer trenda 2021
Slå på ljud

,,Stockholm fashion week har precis avslutats och som vanligt levereras ett härligt och bärbart svenskt mode på bästa sätt! Även om detta var en annorlunda vecka på många sätt att alla kollektions-visningar sändes digital på grund av den rådande pandemin så är vi fullmatade med inspiration inför nästa höst Här listar vi fem höjdpunkter från Stockholm för hösten 2021

1. Dunkappan

Det är inte bara på Köpenhamns modevecka som man har blivit helt besatt av varma lager. Även svenska designers satsar på denna varma trend som Hope och Self cinema. Eller varför inte inspireras av Magniberg som gör moderna och exklusiva sängkläder och använder ett duntäcke som en varm kram?

Magniberg trukos sängkläder

Magniberg

Hope aw 21 svart dunkappa

Hope Stockholm

Self cinema aw 21 dunjacka

Self Cinema

2. Snyggast på veckan

Även om modeveckan är helt digital så är det svårt att inte bli inspireras av alla snygga och coola kvinnor. Stilikonen Marina Kereklidou har plagget vi alla drömmer om, en grå deluxe megadunkappa som vi såg på bitigt kalla streetstylebilder från huvudstaden. En annan stor inspirationskälla är stylisten och smyckesdesignern Ingela Klemetz Farago med sin signaturlook med röda läppar och stora smycken. Annars är det Catarina Midby, generalsekreterare Swedish fashion association och organisatör för Stockholm Fashion Week, ursnygga look från Hope Stockholm som får vårt modehjärta att klappa.

marina kereklidou

Marina Kereklidou

Ingela Klemetz Farago

Ingela Klemetz Farago

Catarina Midby

Catarina Midby

3. De vackraste klänningarna

Jennifer Blom firar sitt 10-års jubileum med att visa en modefilm på modeveckan med sina vackraste kreationer från sitt arkiv. Hon startade sitt varumärke 2010 och har som vision att skapa unika kvinnliga kreationer för galor och röda mattan. Hennes klänningar är vackert skurna i delikata och dyrbara material och hon använder ofta plisseringar på bästa sätt. Vi ser hennes kreationer på de mest prestigefyllda evenemangen som Nobel och kronprinsessan Victoria har burit hennes klänningar flera gånger.

Jennifer Blom rosa kjol

Jennifer Blom

Jennifer Blom vit klänning

Jennifer Blom

4. Kapporna vi dör för

Med vårt kalla skandinaviska klimat så blir det naturligt att att svenska modemärken satsat lite extra på modeårets viktigaste investering, nämligen ytterplagget. Inget plagg använder vi så ofta så mycket. Stylein med Elin Alemdar har vässat sitt kappspråk i en sober palett och Dagmar gör snyggt skräddade rockar och en ursnygg pälsjackan. Vi kan knappt vänta till nästa vinter!

Stylein aw 21

Stylein

Dagmar aw 21 rock

Dagmar

5. Accessoarerna man älskar

Det är så kul att smycken och accessoarer har ett utrymme på modeveckan. Det är detaljerna som sätter looken. Det lilla smyckesmärket Lugot med grundaren Johanna Backman gjorde sin debut på modeveckan. Hon gör otroligt fina smycken med en modern touch. Vi spanade också in det hajpade solglasögonsmärket Chimi som gör bågarna som alla vill ha. Ifall du ha skön mode och smyckesinspiration, spana in smyckesdesignern Ingela Klemetz Farago enormt vackra smycken som är gjorda av olika organiska material och trä och tång. Otroligt vackra.

Ingy örhängen

Ingy

Lugot

Läs mer:

Här är 6 höjdpunkter från Köpenhamns modevecka

Vårmode 2021: Spana in de 8 viktigaste modetrenderna

Feminas modeexpert väljer fem höjdpunkter från couturevecka

Mest läst