Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Här gör Jennifer Lopez entré på röda mattan – i omtvistade plagget

29 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografTT.
Jennifer Lopez går på premiären av sin egen Netflixfilm – i en klänning utöver det vanliga. Läs allt om den svarta blåsan.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Häromveckan hade Jennifer Lopez Netflixfilm Halftime (som handlar om hur hon förbereder sig inför halvtidsshowen under Super Bowl) premiär och J.Lo gjorde ingen besviken. Allra minst klädmässigt. Under premiärkvällen dök Jennifer, 52 år, upp på röda mattan på United Palace Theater iförd en helt fantastisk klänning, signerad Tom Ford. Jennifer, som stylats av Rob Zangardi och Mariel Haenn, matchade den fotsida klänningen, med litet släp, tillsammans med diamantörhängen från Lorraine Schwartz och svarta klackar. Hon bar håret, som fixats av hårstylisten Chris Appleton, i en stram hög uppsättning.

Jennifer Lopez klänning – trendigaste plagget 2022

Klänningen som Jennifer Lopez bar är en så kallad cut out klänning. Dessutom flirtar den med det så kallade nakenklänningsmodet som blivit så populärt det senaste året. Inte minst på grund av den klänning, en gång Marilyn Monroes, som Kim Kardashian bar på årets Met Gala. Också vår svenska Cornelia satsade på en sådan klänning under Eurovision Song Contest 2022.

Annons

– Man ser mycket hud i modetrenderna nu för tiden. Det är mycket fokus på dekolletage och hud som tittar ut. Det här är en trend som fortsätter även in i höst, säger Feminas moderedaktör, Jenny Fredriksson, om saken.

Trots att nakenklänningen är trendig just nu är den ingen ny företeelse. Långt ifrån! Tänk bara på Marilyns klänning... Den såg ju dagens ljus redan den 9 maj 1962 då Monroe gratulerade den amerikanske presidenten John F Kennedy på hans 45-årsdag genom att sjunga Happy birthday, Mr President.

Uttrycket ”the naked dress” myntades, enligt Susanne Ljung, i första säsongen av Sex and the city 1998 då Carrie Bradshaw visar upp en beige klänning som hon ska bära på en dejt med Mr Big.

– Well, let’s just say – it’s the naked dress, säger Charlotte.

Plagget är dock en smula omtvistat. Vissa trendexperter menar att modet inte klär alla, och får stilen att se mindre exklusiv ut.

Annons