Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Höstens stora trend – spana in heta skon

17 aug, 2023 
Höga stövlar trend höst 2023
Är du på jakt efter nya skor i höst?
Säsongens kanske trendigaste sko är inte bara snygg och stilfull, utan kan också faktiskt vara riktigt bekväm.
Spana in den heta höstskon, inspireras av snygga looks – och ta del av våra bästa stylingtips här!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Köpenhamns modevecka präglades av regn och rusk, men icke desto mindre strålade modellerna på catwalken, och modeveckans besökare likaså. Kort sagt, för den stilintresserade fanns oändligt mycket inspiration att hämta från Nordens stora mode-happening!

Och att döma av både visningarna, inför de kommande vår- och sommarkollektionerna 2024, och av streetstyle-looksen under modeveckan så är en särskild sko på tapeten just nu – och lär förbli det inpå nästa år.

Annons

Det verkar nämligen som att tiden är inne för den höga stövelns stora återkomst! Med klack, utan klack, hög eller halvhög – alla varianter av skomodellen är särskilt heta just nu. Somliga använder sig till och med av “gaiters”, eller ”damasker” som det heter på svenska, för att ge illusionen av att de vanliga bootsen är höga stövlar.

Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm är mycket förtjust i trenden, och kommer låta sina höga stövlar gå från vardag till fest i höst, ihop med svepande kjolar och klänningar.

– Den höga stöveln är definitivt min go to-sko i höst. Modellen ger dig en stilsäker look och håller dig dessutom varm, finns det någon bättre kombo? När höstkollektionerna prydde podierna så var Chanel och Blumarine några av många modehus som toppade sina kreationer med höga stövlar, säger hon och fortsätter:

– Och trots att hösten knappt har börjat så blickar vi redan mot vårmodet. Under Köpenhamns modevecka inför SS24 så tog de danska varumärkena täten och visade att den höga stöveln är här för att stanna. Den spås nu även bli en av vårens it-skor – och jag älskar det!

Annons
Höga stövlar utan klack
Höga skinnstövlar syntes på Gannis visning inför vår- och sommarmodet 2024.
Höga stövlar med klack
Modemärket Gestuz bjöd på tajta stövlar med öppen tå på sin visning av vår- och sommarkollektionen 2024.
Annons
Medelhöga stövlar i lack
Även Munthe visade stövlar i lack på sin modevisning inför den kommande kollektionen.
Annons

Här är 8 snygga streetstyle-looks med höga stövlar

Otaliga stilsäkra besökare på Köpenhamns modevecka valde att ha de trendiga höga stövlarna på fötterna. Här är åtta snygga outfits att inspireras av – och tips på hur du kan styla bootsen i höst!

Läder på läder

Högklackade skinnstövlar

Under större delen av 2023 har trenden dubbeldenim – det vill säga när man kombinerar flera denimplagg och accessoarer med varandra – fullkomligt exploderat. Allra hetast har det varit med en komplett outfit som helt går i jeans. I höst ser vi en annan typ av kombination växa sig starkare, och det är läder på läder! Kombinera dina läderboots med ett par skinnbyxor och en snygg läderjacka så är du hemma.

Annons

Snygg i cowboyboots

Cowboyboots dam

Cowboybootsens stjärna har ännu inte dalat, och Western-trenden kvarstår absolut. Styla dina skor med en hatt eller skjorta i samma stil, eller bryt av din vanliga vardagsoutfit med de riviga skorna.

Helvitt i höst

Vita höga stövlar

En stor färgtrend vi sett mer och mer av på sistone är vitt på vitt. Kombinera olika plagg i exempelvis äggskal-, linne- och vaniljvitt ihop med en kallare nyans av färgen, som kritvitt. Med ett par snygga boots till blir den helvita looken komplett!

Annons

Bekväm i lågklackade boots

Stövlar utan klack

Vem säger att man måste gå i högklackat för att ha snygga boots? Inte vi i alla fall! Den lågklackade stöveln kan bli ett mycket bekvämt och funktionellt tillskott på skohyllan i höst – och är ju dessutom så mycket festligare än ett par vanliga sneakers till exempel. De bästa skorna är ju de man faktiskt orkar ha på sig, så en lägre klack kan göra mycket för dina outfits.

Skor i oversized modell

Stövlar med låg klack

Även om vi har sett flera exempel på feminina silhuetter och tajtare plagg den här säsongen, så står sig oversize-trenden fortfarande stark. Ett par voluminösa och löst sittande boots är ett roligt sätt att anamma stilen på!

Annons

Iögonfallande stövlar

Stövlar med platå

Känner du att din höstgarderob framför allt är fylld av basplagg, och vill addera lite attityd till stilen? Satsa på ett par uttrycksfulla stövlar, som kan spela huvudrollen i dina looks. I höst är exempelvis platåskorna tillbaka – och ett par boots med hög sula kan vara just de iögonfallande pjucksen du behöver.

Grova boots

Höga kängor

Är du en trogen användare av kängor under det mörkare halvåret? Häng på trenden genom att satsa på ett par ordentligt höga sådana! Och ora dig inte, oftast behöver du inte knyta dina skor hela vägen upp, utan kan fuska med en dragkedja på sidan av de allra flesta.

Annons

Boots med kjol

Stövlar med krokodilskinn

Är du inte riktigt redo att lägga sommarplaggen på hyllan och börja rota bland varma tröjor och heltäckande byxor ännu? Med ett par höga stövlar värmer du benen, och kan fortsätta bära klänningar och kjolar hela hösten. Dessutom är det ju så snyggt!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons