Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Hollywood-stylisten avslöjar: Det här shoppar stjärnorna i höst

26 okt, 2022 
Hollywood-stylistens shoppingtips
När det kommer till trender brukar de största kändisarna ofta ligga i framkant. Stjärnor som Hailey Bieber, Kylie Jenner och Kim Kardashian visar vägen mot nästa modehorisont – och nu avslöjar Hollywoods mest eftertraktade personal shopper vad de fyller sina garderober med i höst. Stjärnstylisten Gab Waller listar åtta shoppingtips till sig som vill klä dig trendigt den här säsongen!
Annons
Så bär du höstens hetaste jackaBrand logo
Så bär du höstens hetaste jacka

Gab Waller är stylist och personal shopper till många av de största Hollywood-kändisarna. Eftersom hon själv är den som sätter trenderna, kan hon med enkelhet avgöra vad som blir nästa stora snackis inom modevärlden. När Gab Waller shoppar åt stjärnorna får det nämligen snabbt effekt:

“Om Hailey Bieber har på sig någonting kan jag absolut garantera att folk kommer vilja ha samma plagg”, säger hon till modemagasinet Harper's Bazaar.

Eftersom Gab Waller klär kändisarna har hon stenkoll på vad de fyller sina garderober med i höst – och nu avslöjar hon för tidningen vilka som blir säsongens trendigaste plagg.

Här är höstens trendigaste plagg – som kändisarna älskar

Kändisstylisten flaggar för flera “måste ha-plagg” som snart kan bli utsålda. Gab Wallers trendspaningar får till och med stjärnorna att spetsa öronen – så passa på att haka på innan kläderna flyger från hyllorna!

Enligt Hollywood-kändisarnas mest betrodda personal shopper är det följande plagg som gäller i höst, om du vill ha en riktig Cool Girl-stil.

Annons

Pappasandaler

Någonting som Hollywood-stjärnorna vill ha i sina garderober är så kallade “pappasandaler”. Den populära sommarskon får hänga med en bit in på hösten också, enligt kändisstylisten. Modellen Hermès’s Chypre Sandal är den mest efterfrågade sandalen bland Gab Wallers kunder, men även Fendis lädertoffel Fendi Feel är het på marknaden.

I Sverige har den klassiska Birkenstock-modellen Arizona länge varit en populär semestersko och kan enkelt dressas upp i kombination med lyxigare plagg. Svenska modeförebilden Fanny Ekstrand Tourneur klär exempelvis upp skorna med krämvita plagg, pärlor och en chanelväska.

Under det kallare halvåret kan vi dock behöva lägga de vanliga sandalerna på hyllan, men Gab Waller slår också ett slag för fodrade modeller. Svenska ATP Ateliers fluffiga Furlo-sandal är ett stilrent och bekvämt alternativ, för den som inte är redo att lämna sandalerna bakom sig riktigt än.

ATP Atelier sandaler
Fluffiga Furlo-sandaler från ATP Atelier.

Klassiska loafers

Preppy-stilens återkomst är numera ett faktum. Kläder som kan knytas an med preppyn börjar dyka upp på modescenen allt oftare, såsom rugbytröjor och kabelstickade plagg. Men Gab Waller spår att den största trenden kommer bli klassiska loafers – och lyxiga sådana. De mest eftertraktade är Chanels quiltade CC-loafers, men även Gucci- och Prada-skor står högt i kurs hos kändisarna.

Annons

Stilen har anammats av internationella superstjärnor såsom Hailey Bieber, men även svenska modeprofiler som Linn Eklund. Skorna kan kläs upp till både jobb och fest, men även kombineras med ett par löst sittande jeans för en ledigare look.

Lyxigt vitt linne

Vita linnen har blivit populärare än någonsin, efter att det vanliga basplagget fick sig ett lyft. Märken som Prada, Chanel och Loewe har nämligen satt sina logotyper på de enkla topparna och på så vis plötsligt gjort dem exklusiva.

Prada linne
Vitt bomullslinne från Prada.

Inte minst på Pradas modevisning under Milans modevecka 2022 syntes trenden starkt då många av gästerna, dagen till ära, bar Prada-linnena.

prada logo linne
Gäster på Pradas modevisning under Milans modevecka 2022.

På Paris modevecka var vita linnen också på tapeten – särskilt eftersom Kylie Jenner matchade sin Loewe-topp med ett par kalsonger av samma märke.

Kylie Jenner
Kylie Jenner iklädd plagg från Loewe på Paris modevecka 2022.

Ett vanligt vitt linne går lätt att hitta i de flesta klädkedjors sortiment, men är du sugen på en variant med ett märke framtill finns det också några billigare alternativ. Stylisten Hanna MW bär exempelvis en snygg variant från Ragdoll LA.

Annons

Sportiga sneakers

För den som skattar bekvämlighet högt har Gab Waller goda nyheter. För Harper's Bazaar berättar stjärnstylisten nämligen att det är sköna sneakers som gör loaferskorna och pappasandalerna sällskap på trendlistan. Hon avslöjar att hennes kunder just nu är mest förtjusta i New Balance 550-modell, men att hon tror att Adidas Samba-sneakers blir nästa favorit.

Svenska Fanny Ekstrand Tourneur klär upp sina New Balance-skor med en transparent svart klänning – och gör det så snyggt.

Markerade bågar

Under det varmare halvåret har kändisar som Kim Kardashian och Euphoria-stjärnan Alexa Demie ståtat i iögonfallande Balenciaga-bågar. Både gigantiska modeller och nättare solglasögon från märket har potential att sälja slut, menar Gab Waller. Till hösten tror hon att cateye-modellen kan bli särskilt populär.

När det kommer till solglasögon finns det många budgetalternativ att välja och vraka bland. Influencern Viola Bergström visar att coola accessoarer inte behöver kosta skjortan, med sina bågar från Glitter.

Annons

Tajt jumpsuit

Eftersom 90- och tidigt 2000-talsstilarna verkar vara här för att stanna, menar Gab Waller att lite 80-talsnostalgi inte är långt bort. Minikjolen och den lilla svarta har de senaste veckorna blivit ersatta av en vågad tajt trikå, som både flörtar med 80-talet och för tankarna till karaktären Catwoman. Den svarta hudnära jumpsuiten tror Gab Waller blir katalysatorn som får 80-talsmodet att bli trendigt igen.

“Den erbjuder en så djärv look, men är extremt lättburen”, säger hon till tidningen.

Baguetteväska à la Carrie Bradshaw

Efter Carrie Bradshaws återkomst till tv-rutan i And Just Like That har Fendis Baguette-väska återigen blivit accessoaren på allas läppar. Sex and the City-entusiasten känner naturligtvis igen Carries lila följeslagare på armen – den där som fick henne att förtvivlat utropa: “It's a baguette” för att korrigera rånaren som stal hennes väska och enbart benämnde den som just en “väska”.

Fendi baguette väska
Handväska från Fendi.

Den paljettterade Fendi-väskan är extra het, menar Gab Waller, men Fendi-väskans generella status verkar också ha höjts.

Kim Kardashian
Kim Kardashian iklädd Fendi från topp till tå.

Exklusiv baddräkt

Om somrarna är lyxiga badkläder en självklarhet för Gab Waller att köpa till sina kunder. Men riktigt snygga strandplagg kan också överskrida säsongerna – och följa med även i höst och vinter. En bikiniöverdel kan användas som en festlig topp och en baddräkt kan stylas som en body ihop med byxor eller kjol. På så vis kan du maximera användningen av dina sommarkläder, när de får flera funktioner.

Chanel-baddräkter är särskilt populära bland stjärnorna, berättar Gab Waller för Harper's Bazaar, och på hemmaplan har vi sett det trendiga plagget på exempelvis Hanna MW.

Att köpa en lyxigare baddräkt kan kännas omotiverat, med tanke på Sveriges få varma dagar, men priset per användning blir definitivt lägre om du vågar dig på att ta in badkläderna i dina höstoutfits.

Annons