Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Inspireras av Efva Attlings stil – så får du looken!

24 maj, 2021 
AvAnnika Norman
FotografMattias Edwall
Collage med 3 bilder på Efva Attling i tre olika outfits från omslagsjobb i Femina. På första bilden har hon en orange och rosa mönstrad maxiklänning med halterneck och stora, guldiga örhängen. På andra bilden har hon en kortare känning med lång, ballongärmar, rosa- och gulmönstrad och i handen håller hon en stor klase med olikfärgade ballonger i pastell. På tredje bilden har hon en grön kavaj med svart slips och blommig skjorta under. Svarta, markanta glasögon och vita byxor.
Efva Attling från omslagsplåtning i Femina. Styling: Jenny Fredriksson och Efva själv. Foto: Mattias Edwall
Vår omslagskvinna, Efva Attling firar 25 år som designer och har verkligen ett öga för stil, oavsett om det rör sig om drömmiga smycken eller härliga sommaroutfits. I hennes personliga stil ingår snygga kavajer, voluminösa klänningar och accessoarer som sticker ut - allt i sommarens härligaste pastellfärger!
Annons
4 tips till dig med grått hårBrand logo
4 tips till dig med grått hår

Efva Attling har en riktig powerlook och älskar det maskulina i form av skräddade kostymer, glasögon med hårda kanter och till och med en slips men gärna på ett feminint vis. Matcha den dressade kostymen med en blommig blus, volanger eller ett par söta skor… Hon är dock även ett stort fan av det romantiska och kvinnliga i form av klänningar med volym och glammiga smycken och en av hennes favoritfärger är rosa. När Efva klär sig finns det inga no-no’s och inga trista moderegler. Känner du dig fin, ja då har du lyckats med din look. Simple as that!

Kavaj i ull/acetat/ viskos, XS–L, 3050 kr, AVAVAV Firenze. Blus i viskos, XS–L, 1500 kr, AVAVAV Firenze. Byxor i bomull/linne, stl 34–48, 3078 kr, Aspesi. Slips i i läder, Efva Attlings privata. Solglasögon i plast, 1500 kr, Efva Attling x Smarteyes. Hårextension Clip-in ponytail i äkta hår, 2199 kr, Rapunzel of Sweden. Örhänge i silver, 1900 kr, ring i vitt guld/morganit/ diamant, 59500 kr, allt Efva Attling Stockholm.
Foto: Mattias Edwall.

“Ibland när jag går på stan kan ju jag, som verkligen är ett fashion-freak, tänka ”wow, hur tänkte hon nu?” när jag ser vissa outfits. Men sen kommer jag på att ”just det, hon kände sig ju fin när hon såg sig i spegeln”, så det finns inga no-no tycker jag.”

Annons

Diadem i bred modell med genomskinliga pärlor och gula blommor av paljett med en pärla i mitten. Diadem från Pica Picas.
Diadem, 399 kr, Pica picas.

"Jag älskar att bära huvudbonader som hattar och diadem! Jag vill inte vara lagom, tänk mer påfågel!"

Närbild på en grön kavaj som är stylad ihop med en vit topp. Kavaj från Stradivarius/Zalando.se
Kavaj, 399 kr, Stradivarius/Zalando.se.

En grön kavaj sticker ut och lyfter din look!

Ljusgul klänning i kort modell med puffärmar. V-ringad med vitt blommönster på. Klänning från Vila.
Klänning, 549 kr, Vila.

Pastellgult är en av sommarens hetaste trendfärger. Matcha den med de supersnygga puffärmarna och du har en underbar sommarkombo som du kan styla med sneakers eller boots för ett tuffare resultat.

Annons
Sjal i silke men mönster i form av människor som dansar. Färgerna är ljuslila, gul rosa, blått, orange och brunt. Scarf från Stine Goya.
Scarf, 1 200 kr, Stine Goya.

Vi älskar ju härliga färgkombinationer men om du inte har så mycket olikfärgade plagg så satsa på en enkel baslook och addera en multifärgad scarf!

“Om man är nybörjare och vill hitta sin stil är basgarderoben det viktigaste. Bas är en vit, en grå, en beige och en svart t-shirt. Sen kan man ta hjälp av accessoarer, det kan vara någonting litet, men något som ändå gör det personligt”

Guldfärgade örhängen i hängande modell. Är smalare upptill och blir bredare och bredare neråt. Olika lager av veckade blomblad med en blomma högst upp. Örhängen från Edblad.
Örhängen, 599 kr, Edblad.

Statement-örhängen är alltid en bra idé! Passar precis lika bra till den enkla t-shirten som till den mönstermixade klänningen.

Annons
Limegrön/gul maxiklänning med knyt i halsen och långa, vida ärmar. Klänningen är glansig i tyget. Långklänning, H&M.
Klänning, 699 kr, H&M.

Neon är för de lite mer mod(e)iga! Men vi lovar att det kan bli succe! Den här maxiklänningen passar perfekt till vita sneakers och en stor korgväska.

Klänning i polyester/metallic, XXS-XL, 2400 kr, Stine Goya. Skor i textil, 3 345 kr, Loeffler Randall/Zalando.se. Hårextension Clip-in ponytale i äkta hår, 2 199 kr, Rapunzel of Sweden. Örhängen i guld, 18900 kr, earcuff i silver/diamanter, 2900 kr, ring i guld/diamanter, 19900 kr, allt Efva Attling Stockholm.
Foto: Mattias Edwall.

“Jag gillar kvinnligt men inte för gulligt!“

Klänning i jaquardmönster i ljusrosa och orange. Klänning i kort modell, v-ringad med trekvartsärmar och markerad midja. Klänning från Lindex.
Klänning, 499 kr, Lindex.

Rosa och orange är superfin färgkombination som känns somrigt härlig.

Annons
Ljusblå pumps med smal klack och spetsig tå. Flätad i skinnimitation och en rem med strass över foten. Pumps från Zara.
Pumps, 559 kr, Zara.

Ljusblått är supersnyggt till denim, oavsett nyans. Från vitt till indigoblått. Vi matchar gärna ljusblå sandaletter med våra favoritjeans ända fram till i höst.

Vita kostymbyxor med hög midja och raka, lätt utställda ben. Byxa från Inwear.
Byxor, 1 300 kr, Inwear.

Klassiska vita byxor är sommarens dressade byxa. Bär den med en avslappnad t-shirt och dina favoritsneakers för en perfekt somrig citylook.

Annons
Klänning i siden, stl 32–46,
5999 kr, Boss. Skor i läder, 3000 kr, ATP Atelier. Hårextension Clip-in ponytail i äkta hår, 2199 kr, Rapunzel of Sweden. Ring i silver/diamanter/bergskristall, 17900 kr, earcuff i silver/diamanter, 2900 kr, armband i vitt guld/ diamanter, 6500 kr, örhängen i guld, 18900 kr, allt Efva Attling Stockholm
Foto: Mattias Edwall.

”Jag är inte en blommig person men den har klänningen är så härlig – Färgkombinationen och den luftiga siluetten. Den passar perfekt till mina favoritsandaler.”

Klänning i vid modell med blommönster i rosa, rött och orange. Klänningen är plåtad på modell. Klänning från Hugo Boss.
Klänning, 4 399 kr, Hugo Boss.

Samma mönster men en kortare klänning. Går även att bära över ett par vida byxor eller jeans under svalare dagar.

Svarta glasögon med stora bågar. Lätt kattformade och oversizade. Glasögon från Efva Attling och Smarteyes.
Glasögon, 1 500 kr, Efva Attling x Smarteyes.

Coolaste bågarna tar plats och syns ordentligt!

Annons
Ljusrosa klänning utan ärmar och vid kjol med fickor framtill. Klänning, H&M.
Klänning, 1 299 kr, H&M.

Ljusrosa kan lätt bli flickigt och romantiskt! Addera gärna din skinnjacka för att bryta av.

Ett par skor som sticker ut kan verkligen göra hela looken! Hur glad blir man inte av de här pumpsen som är lika mycket smycke som någonting att gå i.

Hängande örhängen som bildar ordet "Fierce" i strass. Örhängen från Ioaku.
Örhängen, 599 kr, Ioaku.

Säg det med ett par örhängen. Lite kitchigt, absolut och kanske inte riktigt örhängena du väljer till första arbetsintervjun. Eller så är det precis det du gör!

Annons
Topp i siden med rundad hals och lång ärmar med volagslag. Växtmönster i blått, turkos, ljusrosa och orange. Topp från Rodebjer.
Topp, 2 995 kr, Rodebjer.

En mönstrad topp eller blus är såklart härlig som den är men den kan också göra sig perfekt under en färgglad kavaj.

Kavaj i pastellila. Rak, lätt oversizad modell. Kavaj från Arket.
Kavaj, 1 500 kr, Arket.

Lavendellila i kavajform, ja tack! Vi stylar den helt med blå jeans, en snygg midikjol eller varför inte ett par cykelbyxor om vi nu är sugna på att hoppa på den trenden (igen)...

Ring i silver med en stor, fyrkantig blå sten.stjärnor i sidan med en vit rund sten på. Oversizad ring från Thomas Sabo.
Ring, 1 299 kr, Thomas Sabo.

En maffig ring som verkligen tar plats får gärna pryda vår hand. Inspireras av Efvas pastelliga look och satsa på en sten i just det, pastell! Man vill ju nästan skriva att den här ringen är som en riktig liten pastellkaramell, eller vad säger du?

Annons
Kort klänning i guld och ljusrosa med brokadbönster. Fyrkantig urringning och lätt volym över ärmarna. Markerad midja och volang nertill. Klänning från By Malina.
Klänning, 1 999 kr, By Malina.

Brokad syns i princip överallt just nu. Samtidigt som det kan kännas somrigt tack vare färgerna kan det även kännas lite höstigt, förmodligen för att vi mest sett brokad under just vinterhalvåret? Vårt bästa tips för att anpassa det för säsongen är öppna sandaler och sandaletter!

Solglasögon i rektangulär modell. Plastbågar i ljusgult. Solglasögon från Mango.
Solglasögon, 229 kr, Mango.

Solglasögon i olika färger har varit en stor trend länge. I år satsar vi gärna på ett par gula bågar.

Annons
Örhängen med strass i olika färger och storlekar på stenarna. pastelltoner. Örhängen från And other stories.
Örhängen, 390 kr, And other stories.

Strass och stenar även om det inte är äkta är alltid härligt och när det blir en mix av alla nyanser vi längtar efter just nu, ja då kan vi egentligen inte önska så mycket mer. De här örhängena ger vilken outfit som helst det lilla extra.

Modell med lång kaftan/klänning i turkost. Långa ärmar och knappar hela vägen. stylad med vita, platta sandaler. Klänning från And other stories.
Klänning, 790 kr, And other stories.

Kaftanen är ett av de skönaste plaggen någonsin! Lika snyggt som klänning som en cover up på stranden. Lång, sval och svepande, tack!

Scrunchie hårband i guld, orange och ljusrosa. Hårband från Stine Goya.
Scrunchie, 170 kr, Stine Goya.

En accessoar som verkligen kommit tillbaka för att stanna är scrunchien som numera går att få i en riktig lyxvariant om så önskas. Och ja, det önskas!

Annons