Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Mary Janes 2024: Här 14 trendiga skor

18 apr, 2024 
Mary Janes skor 2024
Den klassiska Mary Jane-skon är en av årets absolut hetaste trender! Här listar modeexperten sina favoriter – i olika modeller och från budget till lyx!
Annons

En av säsongens största trender är en riktig klassiker: Mary Jane-skon! Skon var exempelvis en populär flicksko på 1930-talet, och kännetecknas ofta av sin rundade tå och rem som går över foten.

Nu har den snygga klassikern återigen vandrat in i trendbilden – och finns i många spännande, uppdaterade modeller. Du kan exempelvis hitta Mary Jane-skor med höga klackar, kantigare former eller i moderna material som mesh.

Mary Janes skor för dam
Populära ballerinaskor i Mary Jane-modell från Miu Miu.Foto: Claire Guillon/TT

Här är årets snyggaste Mary Janes

Mary Jane-skorna fungerar lika bra till vardags som till fest, och samtidigt som de känns stilfulla så kan varianterna utan klack också vara bekväma nog för att promenera runt i. Därför är de en utmärkt investering till våren och sommaren, eftersom de faktiskt passar till de allra flesta tillfällen, och håller över tid. Dessutom är de riktigt lättstylade!

Annons

Är du ute efter ett par trendiga Mary Janes? Här listar modeexperten Stina Meyerson 14 snygga Mary Janes i olika färger och modeller – från budget till lyx.

Psst! Har du redan ett par Mary Jane-skor, men som gått sönder i sulan? Kom ihåg att du ofta kan rädda dina skor hos en skomakare! Det är både snällare mot planeten och mot din plånbok, än att köpa nya.

Mary Janes med justerbar rem

Vagabond

Eleganta Mary Jane-ballerinaskor (som inte känns flickiga!) med en avsmalnande siluett, raka tår och en justerbar rem med ett snyggt spänne över foten.

Moderna Mary Janes

Vagabond

Mary Janes med modern siluett från Vagabond. Skorna har en luftig ovandel i skinn och trendig mesh – och en rem med ett spänne.

Annons

Lyxiga Mary Janes

ATP Atelier

Lyxiga, minimalistiska och eleganta Mary Janes från ATP Atelier. Skorna är tillverkade av mjukt nappaläder och har en smal läderrem som går över foten.

Är du ute efter ett par ballerinaskor som inte nödvändigtvis behöver vara Mary Janes? Kolla in vår lista över de snyggaste ballerinaskorna här!

Mary Janes till budgetpris

Duffy

Ballerinaskor i skinnimitation, med rundad tå och en resår över foten. Du som är ute efter ett par Mary Janes till budgetpris kan kolla in dem här!

Annons

Klassiska Mary Jane-ballerinaskor

Mango

Högblanka Mary Jane-ballerinaskor i skinnimitation, med låg klack och en rem med ett litet metallspänne över foten. Skorna har en mjukstoppad fotbädd för extra bekvämlighet.

Röda Mary Janes

COS

Mary Janes i rött kromfritt läder, med en rem med spänne och rundade tår med plisseringar. Styla med ett par röda strumpor för att göra skorna extra iögonfallande!

Annons

Vita Mary Janes

ATP Atelier

Eleganta Mary Jane-ballerinaskor som gjorts för hand i Italien. Här i vackert naturvitt!

Mary Jane-pumps

And Other Stories

Klassiska Mary Jane-pumps i svart läder, med bekväma blockklackar och tunna reglerbara spännen.

Annons

Mary Janes i mesh

Pavement

Ballerinaskor helt i mesh, utöver den justerbara remmen över foten. Skorna har en klassisk modell med rundad tå.

Moderna Mary Janes

Arket

Blanka Mary Jane-ballerinaskor med en twist! Skorna är klassiska, men med breda diagonala remmar med guldfärgade spännen.

Annons

Mary Janes med rosett

Alohas

Söta Mary Janes i klassisk modell, med en resår över foten och en dekorativ rosett framtill.

Blanka Mary Janes

Tamaris

Ett par klassiska Mary Jane-skor från Tamaris i ett glansigt material, med runda former och ett nätt band över foten.

Annons

Rosa Mary Janes i satin

Miu Miu

Riktigt fina och lyxiga Mary Janes i ”ballet core”-stil för dig som vill investera i ett par dyrgripar. Styla med rejäla strumpor, gärna gråa!

Tabi-Mary Janes

Maison Margiela

Maison Margielas oerhört populära (och lyxiga) tabi-skor har blivit en riktig vattendelare. Medan somliga älskar dem har andra svårt för den ikoniska delade tån. Du som är förtjust i såväl Mary Janes som tabi-tån kan spana in de här läckra pumpsen!

Annons
Sommarmode i Rom - Behind the scenesBrand logo
Sommarmode i Rom - Behind the scenes
Annons