Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Veckans bästa modenyheter – 11 trendiga köp

06 sep, 2023 
Trendiga modenyheter hösten 2023
Höstmodet är äntligen här – vi har samlat veckans bästa nyheter inför årets roligaste modesäsong
Annons

Nu när de flesta av oss på riktigt har kommit tillbaka till vardagen efter semestern är det många av oss som har insett att vi behöver fylla på garderoben med ett och annat plagg. Kanske är det ett viktigt basplagg som inte har hittat hem till din garderob än? Eller så vill du kanske komplettera din basgarderob med något som prickar in säsongens trender? Oavsett vad du saknar (eller bara suktar efter) så finns det mycket fint hos webbshopparna just nu.

Streetstyle med lång rosa och lila klänning på Köpenhamns modevecka 2023

Modenyheter dam i september

Från säsongens trendfärger till tidlösa basplagg och accessoarer – här är de bästa modenyheterna just nu!

Annons

Kostym, Ellos

Finns det något bättre än en trend som är både bärbar, snygg och helt rätt i tiden? Det är åtminstone en helt underbar kombination! Att ha en lagom elegant och avslappnad kostym att bära till kontoret är ett av de absolut enklaste sätten att undvika klädkriser på morgonen. Bär den med en vit t-shirt eller ribbad topp och loafers eller sneakers på fötterna så har du hela outfiten klar – så enkelt och skönt! Den här hösten får den dessutom extra gärna vara kristrecksrandig, en design som aldrig kommer att bli omodern. Se mer och köp den stilsäkra kostymen här (reklamlänk).

Mörkblå kritstrecksrandig kostym med kavaj och byxa för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.

Ribbad topp, Uniqlo

Efter att de korsettliknande topparna har dominerat tar istället den mer nedtonade ribbstickade tubtoppen mer plats. Styla den med jeans, långkjolen eller med kostymbyxor och en kavaj för den perfekta looken till vardags och fest. Se mer och köp toppen här (reklamlänk).

Annons
ljusbeige ribbad tubtopp från Uniqlo
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

Satinkjol, Twist & Tango

Att kjollängderna i regel blir kortare under högkonjunktur och längre under lågkonjunktur kan ifrågasättas ibland, men faktum är att säsongens populära långa kjolar och den mer modesta quiet luxury-trenden som dominerar just nu sammanfaller med det ekonomiska läget. Allt för skrikiga och lyxiga plagg med synliga loggor får hänga kvar i garderoben, och istället satsar vi på lyxiga material och diskreta blinkningar. Den här satinkjolen i en lyxig mörkbrun nyans andas lyx utan att vara för mycket. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Lång mörkbrun satinkjol från Twist & Tango
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Boots, Pavement

Cowboybootsen är utan tvekan ett av säsongens trendigaste skoval och hos butikerna ser vi allt från fullfjädrade cowboyboots med spetsig tå och dekorationer till mer klassiska höstskor som inspirerats av dem. Dessa ankelboots i läder tillhör den senare kategorin – med sin lätt spetsiga tå och lagom höga klack prickar de in trenden samtidigt som de är tillräckligt tidlösa för att använda år efter år. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta låga cowboyboot-inspirerade ankelboots i skinn från Pavement
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Ribbstickad tröja, Kappahl

En tidlös ribbstickad tröja i säsongens stora trendfärg rött. Den har ett diskret stickat mönster som ger den det där lilla extra och gör att den passar lika bra till vardags som till fest. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Röd ribbstickad tröja med stickat mönster för dam från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.
Annons

Jacka, Stylein

Den bärbara trenden stämmer perfekt in även på den här korta jackan, som med sin lätt croppade design, vida ärmar och stora slag går att bära med allt från byxor till klänning. Den är gjord i en ullblandning som värmer bra i höst och kommer garanterat att bli ett fint tillskott till basgarderoben. Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Beige kort jacka i ullmix för dam från Stylein
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Blommig klänning, Lindex

Brukar du packa undan dina blommiga plagg när sommaren är över och hösten har gjort sitt intåg? Då kan det vara dags att tänka om! Hösten 2023 följer nämligen blommönstret med in på trendkartan, ett mönster som bland annat kunde skådas på Carolina Herreras visning. Den här vackra klänningen har ett abstrakt blommönster i iögonfallande toner av rosa och lila och blir så snygg till stövlar i höst och vinter! Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Lång långärmad blommig klänning i lila och rosa för dam från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Väska, Little Liffner

Till skillnad från de pyttesmå väskorna som vi sett de senaste åren så ska höstens väska vara i storlek extra large – perfekt för oss som behöver bära med oss dator och annat till vardags, med andra ord! Hösten 2023 får jobbväskan gärna vara i brun mocka, som den hör mörkbruna varianten i hobo-modell med asymmetrisk skärning upptill och ett diskret spänne. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Brun mockaväska med sned skärning och axelrem från Little Liffner
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.
Annons

Kort kavaj, Arket

Det skräddade modet är som sagt riktigt trendigt hösten och vintern 2023 och över kostymen är ett av de mest populära plaggen den croppade kavajen. Den här kristrecksrandiga grå varianten har den perfekta passformen och ger dig en skräddad look som inte upplevs som stel eller stram. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Kort grå kritstrecksrandig kavaj för dam från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till blazern

Topp med hjärtformad ringning, Stockh lm Studio/MQ

Att ribbstickat har spelat en stor roll i modebilden under de senaste åren råder det ingen tvekan om, och en skärning som vi har sett extra mycket av och som fortsätter att hålla fanan högt är den hjärtformade ringningen. Många toppar och klänningar har en djup hjärtformad ringning, men den här toppen har en något högre skärning vilket gör den perfekt att bära även på kontoret och i andra mer formella sammanhang. Den finns i tre fina färger, se mer och köp toppen här (reklamlänk).

Annons
Vit långärmad ribbad topp med hjärtringning från Stockholm/MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

Skinnkappa, Arket

Ett ytterplagg som har tagit mer och mer plats under de senaste säsongerna och som är helt rätt även denna höst är kappan i läder, som dessutom prickar in säsongens större trend med plagg och accessoarer i skinn och fuskskinn. Den här kappan har en snygg dubbelknäppning och ett skärp i midjan som ger en stilsäker silhuett. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Svart skinnkappa för dam från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstipsBrand logo
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstips
Annons