Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Stjärnornas dyraste klänningar genom tiderna

22 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
När det kommer till vackra galakreationer eller brudklänningar verkar det inte finnas en övre prisgräns för stjärnorna.
Här är några av de allra dyraste klänningarna som kändisar har burit genom tiderna!
Annons
Lista: Stjärnornas dyraste klänningar genom tidernaBrand logo
Lista: Stjärnornas dyraste klänningar genom tiderna

10. Charlize Theron i Christian Dior – 870 000 kronor

På Oscarsgalan 2013 bar skådespelaren Charlize Theron, som länge varit ansiktet utåt för Christian Diors parfym J'adore, en vit klänning med peplumskärning. Den vackra klänningen kostade 100 000 dollar, omkring 870 000 kronor med dagens penningvärde, och matchades med lånade smycken från Harry Winston värda tiotals miljoner kronor.

Annons

9. Lupita Nyong'o i Calvin Klein – 1,3 miljoner kronor

När Lupita Nyong'o gick på röda mattan på Oscarsgalan 2015 hade hon alla blickar på sig. Klädd i en Calvin Klein-klänning prydd med över 6000 pärlor och en smickrande halterneck-design var hon en av de vackraste på galan. Men smakar det så kostar det – 1,3 miljoner kronor är klänningen värd. Bara dagar efter att skådespelaren bar klänningen blev den faktiskt stulen från The London hotel i West Hollywood, men lämnades sedan tillbaka.

Annons

8. Cate Blanchett i Armani Prive – 2,2 miljoner kronor

Oscarsgalans röda matta har sett många vackra och värdefulla kreationer. Cate Blanchett bar den här skapelsen från Armani Prive på galan 2007, när hon var nominerad i kategorin Bästa kvinnliga biroll för sin roll i Notes on a scandal. Den enaxlade klänningen är täckt i Swarovski-kristaller vilket så klart tar upp priset – närmare 2,2 miljoner kronor är klänningen värd.

7. Prinsessan Diana i Victor Edelstein – 3,1 miljoner kronor

Den här vackra aftonklänningen i svart sammet bars av prinsessan Diana på president Ronald Reagans middag i Vita huset 1985. Klänningen auktionerades bort i förmån för välgörenhet 1997, då för 100 000 pund. 2013 såldes den för 240 000 pund, omkring 3,1 miljoner kronor.

Annons

6. Amal Clooney i Oscar de la Renta – 3,3 miljoner kronor

När Amal Alamuddin och George Clooney gifte sig 2014 så sparades det inte in på något – inte heller bröllopsklänningen. Oscar de la Renta designade en sagolik kreation med bara axlar, fransk spets och pärlor som broderats på för hand.

5. Kate Middleton i Alexander McQueen – 3,5 miljoner kronor

2011 blev Kate Middleton kunglig när hon gifte sig med brittiska prins William. I sin bröllopsklänning, signerad Sarah Burton för Alexander McQueen, blev hon en trendsättare – klänningen har inspirerat brudar världen över. Och det är lätt att förstå varför: med ett liv i sidan, ärmar i spets och ett 2,7 meter långt släp var Kate Middleton magiskt vacker.

Annons

4. Bröllopsklänning av Imperial Pearl Syndicate – 4,3 miljoner kronor

På 1950-talet designade pärlföretaget Imperial Pearl Syndicate, som sedan döpts om till Imperial Deltah, en omtalad bröllopsklänning täckt i 100 000 pärlor. Klänningen har senare sålts för 4,3 miljoner kronor.

3. Audrey Hepburn i Givenchy – 7,8 miljoner kronor

Audrey Hepburns lilla svarta, signerad Givenchy, i Breakfast at Tiffany's från 1961 är en av världens mest ikoniska klänningar genom tiderna. Den var säkert inte billig redan från början, men när den såldes på auktion i New York hade priset trissats upp till 900 000 dollar, alltså 7,8 miljoner kronor.

Annons

2. Nicole Kidman i Christian Dior – 17 miljoner kronor

Många minns nog den speciella guldgröna satinklänning som Nicole Kidman gled fram i på Oscarsgalan 1997, i sällskap av dåvarande maken Tom Cruise. Klänningen var en av designen John Gallianos första jobb för det anrika märket, och det unika färgvalet blev minst sagt en succé.

1. Marilyn Monroe i William Travelli – 49 miljoner kronor

Marilyn Monroes klassiska vita klänning från klassiska filmen Flickan ovanpå 1955 designades av William Travelli och var ingen enormt dyr skapelse när den syddes. Men genom sin ikonstatus har den kommit att öka i pris, och 2011 såldes den för nästan 50 miljoner kronor på auktion.

Källa: Grazia.

Annons