Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Modeexperten: Här är 7 stora trender i sommar

05 jun, 2024 
trender sommar 2024
Sommarmodet 2024 bjuder på allt från klassiska favoriter till oväntade snitt. Här är sju framträdande trender för säsongen – och plaggen och skorna som sätter stilen.
Annons
Snyggt semestermode - Behind the scenesBrand logo
Snyggt semestermode - Behind the scenes

Äntligen vankas det härligt sommarmode – och den här säsongen bjuder på ett brett spektra av populära trender. Oavsett om du har en avskalad och enkel stil eller gillar att ta ut svängarna med dina looks, så kommer du garanterat hitta någonting för dig bland sommarens modefavoriter.

Här listar modeexperten Stina Meyerson sju stora modetrender i sommar, samt 14 alternativ att inspireras av när du gör nya inköp till garderoben.

Psst! Kom ihåg att det finns en stor second hand-marknad för kläder och skor, där du ofta kan hitta vad du söker efter. Kolla exempelvis in vår guide till de bästa vintagebutikerna i Stockholm, eller handla lyxig vintage online på modeprofilernas favorit Vestiaire Collective.

Annons

7 framträdande trender sommaren 2024

  • Capribyxor
  • Vita jeans
  • Ballerinaskor i mesh
  • Draperade plagg
  • Virkade klänningar
  • Klassiska pikétröjor
  • Kjolar och klänningar med droppad midja

Trender sommaren 2024 – 14 shoppingtips

Bland sommarens trender finner du allt från populära capribyxor till luftiga skor i mesh. Här är trenderna som är i ropet i sommar!

1. Capribyxor

Det har nog inte undgått många att capribyxorna fullkomligen har exploderat i popularitet. Det finns många varianter på de trendiga byxorna, som modeller i denim, spets eller djurmönster. Men det mest populära alternativet är framför allt de svarta, tajta capribyxorna. Du kan styla dem med en stor skjorta eller ett linne från basgarderoben till exempel – och du kan lätt klä upp dem med ett par festliga klackar som slingbacks eller mules.

Stretchiga capribyxor

Ellos Plus Collection

Stretchiga svarta capribyxor med dold resår i midjan, som finns i storlekarna i 44–60. Byxorna har också en dold dragkedja i sidan.

Annons

Svarta leggings i capri-stil

& Other Stories

Leggings i capri-stil från & Other Stories, med hög midja och fickor framtill. Byxorna finns i storlekarna 32–44.

2. Vita jeans

I sommar är vita jeans särskilt populära. För även om många dagar bjuder på strålande sol så finns det givetvis de där kyliga dagarna där ett par jeans inte sitter fel. Vita jeans känns emellertid fortfarande härligt somriga – och stylar du dem ihop med en vit t-shirt så att du får en helvit look, så prickar du också in ytterligare en trend.

Raka vita jeans

Stylein

Vita jeans med normalhög midja och raka, något vida ben. Jeansen har en avslappnad passform.

Annons

Vita utsvängda jeans

Arket

Vida jeans med lös passform i vitt, från Arket. Jeansen är i en icke-stretchig denim.

3. Ballerinaskor i mesh

Ballerinaskorna är utan tvekan sommarens allra hetaste sko. Det finns många olika modeller att välja bland, men en variant som sticker ut är ballerinaskor i mesh. Det kan vara tät mesh eller glesare fisknätsmesh – och väljer du ett par som dessutom är i en Mary Jane-modell har du ett extra trendigt par till hands (eller snarare fots).

Mary Jane-ballerinaskor i mesh

Mango

Svarta Mary jane-ballerinaskor i mesh från Mango. Skorna har en justerbar rem med spänne över foten.

Annons

Svarta ballerinaskor i mesh med band

COS

Ballerinaskor i svart mesh och detaljer i läder. Skorna har band vid anklarna som du antingen kan vira runt vristerna eller ta bort.

4. Draperade plagg

Draperingar har också blivit riktigt trendigt den här säsongen. Nu ser vi det på många plagg – men särskilt populärt är det med draperade kjolar och klänningar i sommar.

Svart draperad klänning

COS

Svart maxiklänning med snygga draperingar. Styla klänningen med ett par klackar eller finare sandaler.

Annons

Kort draperad kjol

COS

Asymmetrisk minikjol från COS med eleganta draperingar. Kjolen passar lika bra till kontoret som till festen, beroende på hur du stylar den.

5. Stickade och virkade klänningar

Lagom till sommarvärme och efterlängtad semester har den luftigt stickade och virkade klänningen återigen tagit plats på trendlistan. Välj mellan korta och långa modeller i olika färger! Bär den över bikinin eller baddräkten på stranden, ihop med en snygg korgväska, ett par sandaler och en solhatt.

Kort virkad klänning i vitt

The Garment

Kort vit klänning med V-ringning, en liten knäppningsdetalj framtill och långa ärmar. Perfekt som strandklänning!

Annons

Svart virkad maxiklänning

The Garment

Från samma märke hittar du också en längre variant på klänningen, med samma material och knäppning men med smala ärmar. Välj mellan vitt och svart!

6. Preppy pikétröjor

Den preppy stilen har blivit en hit i år – och i höst och vinter har plagg som nätta koftor, kabelstickade tröjor, skjortor och oljerockar varit riktigt heta. I sommar anammar vi gärna en sportigt preppy look, och parar exempelvis ihop pikétröjan med en minikjol och en keps. Satsa på en tröja i oversized modell eller välj en pikétröja från herrsortimentet för en lite boxig passform.

Mörkblå pikétröja

Arket

Pikétröja i bomullstrikå, med ribbade detaljer och knappslå med pärlemorknappar. Tröjan har en boxig passform.

Annons

Randig pikétröja

Ralph Lauren

Blå, randig pikétröja i herrmodell från Ralph Lauren. På så vis är modellen naturligt lite oversized och rak i passformen.

7. Kjolar och klänningar med droppad midja

I sommar ligger mycket fokus vid höften, men på ett lite oväntat vis. Istället för den höga midjemarkeringen som vi är vana vid ser vi nu allt fler plagg med droppad midja. Det oväntade snittet bäddar för en outfit som känns både spännande och stilfull. Välj och vraka bland flera snygga klänningar och kjolar som ringar in trenden!

Svart långklänning med droppad midja

COS

Maxiklänning med droppad midja, som markeras extra mycket på grund av att de två delarna har olika material. En väldigt skön och tacksam klänning till sommaren!

Annons

Vit maxikjol med smock

Dagmar

Lång kjol, av lätt och krispig poplin i ekologisk bomull. Upptill har kjolen en lång smockad midja och nertill är kjolen vid och luftig.

Annons