Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeprofilen: det här shoppar jag på rean i november

01 nov, 2023 
Rea black week 2023
Nu i november är det dags för Singles Day och Black Week. Det finns med andra ord goda möjligheter att göra riktigt bra reafynd. Här tipsar modeexperten Emma Danielsson om vad du ska hålla utkik efter när rean drar igång.
Annons
Modechefens favoriter i höstBrand logo
Modechefens favoriter i höst

Jag har jobbat i modebranschen i över 15 år, som stylist, redaktör, föreläsare och trendspanare. Under de här åren vill jag gärna tro att jag lärt mig något om hur man uppdaterar garderoben på ett smart sätt. Och med Singles Day och Black Week i antågande nu i november finns goda möjligheter att handla till mer fördelaktiga priser.

Jag brukar själv passa på att fynda under reatider eftersom jag generellt sett hellre lägger lite mer pengar för att få bättre kvalitet som håller över tid – vilket brukar resultera i högre prislappar. Men för att göra bra reaköp behöver man vara förberedd. Jag undviker helst spontanshopping eftersom de oplanerade köpen som känns roliga i stunden inte alltid är så himla genomtänkta, och det brukar dessvärre leda till att plaggen inte blir särskilt välanvända. Detta gäller speciellt när det är rea då man lätt kan lockas av alla röda prislappar. Så se till att vara väl förberedd genom att göra en lista på det du faktiskt är ute efter – och försöka hålla dig till den.

Annons
Emma Danielsson berättar om sina bästa reatips november 2023.
Modeexperten Emma Danielsson ger sina bästa tips inför november-rean.

Har du även god framförhållning och tänker utanför säsong finns det riktigt bra möjligheter att fynda sådant som du kommer att behöva framåt våren och sommaren. Behöver du exempelvis nya solglasögon så är det bättre att slå till nu medan du kan göra ett riktigt bra fynd än att köpa dem i april och betala fullt pris. I övrigt brukar jag kolla efter klassiska plagg i bra kvalitet just för att jag vet att de kommer att bli välanvända. Här har jag sammanfattat mina bästa tips på vad jag själv kommer att hålla utkik efter på rean nu i november.

Annons

1. Vinterjacka

Om du inte redan gjort det är det hög tid att införskaffa en riktigt bra vinterjacka. Och eftersom vinterjackor ofta kostar en slant är det ett perfekt tillfälle att invänta kommande reapriser. När du väljer jacka bör du se till dina behov i första hand. Det kan vara lätt att falla för något snyggt eller trendigt, men fundera över om den verkligen är praktisk i din vardag. Själv håller jag utkik efter en vinterjacka som verkligen kommer att hålla mig varm, vilket innebär att den gärna får sträcka sig en bra bit ner över benen. Helst ska den gå ända ner till knät, men den bör åtminstone täcka höfterna.

Vinterjacka, Ellos

Håll värmen i den här långa, vadderade kappan med vattenavvisande impregnering. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Svart lång vadderad vinterjacka från Ellos.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

2. Stickade tröjor

En stickad tröja i klassisk design kommer garanterat att bli välanvänd – både nu under vinterhalvåret och under kylslagna sommardagar och -kvällar. Här lägger jag hellre några extra kronor på att få en tröja i fin kvalitet som håller över tid.

Annons

Stickad tröja, Arket

Ulltröja i snygg kabelstickad modell med vida ärmar. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Vit kabelstickad tröja med vida ärmar från Arket.
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

3. Träningskläder

Jag tycker att nya, snygga träningskläder gör träningen lite roligare. Det kan till och med kan boosta motivationen och peppa mig att ta mig iväg till gymmet. Sitter de dessutom riktigt bra så brukar i alla fall jag känna mig mer bekväm.

Träningstajts, Aim'n

Sömlösa träningstajs med hög midja, ribbad struktur och fyrvägsstickat tyg som skapar en shaping-effekt. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Träningstajts med hög midja från Aim'n.
Klicka på bilden för att komma direkt till tajtsen.

Träningstopp, Aim'n

Ribbad träningstopp som är mjuk samtidigt som den ger ett bra stöd för bysten. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Träningstopp från Aim'n.
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

4. Festplagg

December väntar runt hörnet – en månad som är upplagd för festliga tillfällen då det brukar vankas julbord, glöggmingel, julfirande och nyårsparty. Därför kan det vara bra att i god tid se över festgarderoben och komplettera den till reapris istället för att stress-shoppa i sista minuten.

Annons

Festlig topp, MQ Marqet

Den perfekta festtoppen som passar alla och som dessutom går att matcha på många olika sätt. Med glansig finish och vacker ballongärm känns den festlig men samtidigt väldigt bärbar. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Svart festtopp med ballongärm från MQ Marqet.
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

5. Underkläder

Underkläder behöver bytas ut med jämna mellanrum eftersom de slits och tappar formen efter ett tag. Kanske är det också så att din kropp har förändrats över tid? Ofta brukar ju behå-storleken ändras ett par gånger genom livet. Varför inte passa på att handla något nytt till dig själv när det är fördelaktiga priser i butikerna?

Annons

Behå, Lindex

Den perfekta t-shirt-behån med bygel, lätt vaddare kupor och vackra spetsdetaljer. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Svart t-shirt-behå med spetsdetaljer från Lindex.
Klicka på bilden för att komma direkt till behån.

6. Sneakers

Sneakers är kanske inte det första man tänker på att shoppa under vinterhalvåret. Men efter vinter väntar vår och sommar – då åtminstone jag i princip bor i sneakers. Att vara förutseende och tänka över vad du saknar i garderoben, även utanför rådande säsong, gör att du kan spara en hel del pengar i längden. Passa därför på att handla sneakers nu till ett rabatterat pris, så är du redo så fort snön smälter.

Annons

Sneakers, Gant

Stilrena sneakers i skinn och nylon. Passar lika bra till vardags som på kontoret med svarta kostymbyxor. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Svarta stilrena sneakers från Gant.
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Sneakers, New Balance

Ett par klassiska vita sneakers är ett måste när vintern blir till vår – här i den populära modellen 530 från New Balance. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Vita sneakers i modell 530 från New Balance.
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

7. Klassiska ytterplagg

Ytterplagg i god kvalitet, tidlös modell och klassisk färgställning kommer ALLTID att vara en bra investering. Så jag kommer att hålla utkik efter jackor eller kappor i varm och tålig ull. Själv bär jag mina ullkappor hela vintern med en lättviktsjacka under och halsduk över.

Annons

Klassisk kappa, & Other Stories

Stilren och tidlös svart kappa som kan bäras som boxig modell utan skärp eller i en mer figurnära silhuett med skärp. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Klassisk svart kappa med knytband i midjan från & Other Stories.
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Jacka, & Other Stories

Dubbelknäppt jacka i ull med breda slag. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Mörkt beige jacka i ull från & Other Stories.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.
Annons

8. Smycken

Smycken accentuerar din outfit, och att addera några utvalda smycken är ett enkelt sätt att gå från dag till kväll. Dessutom brukar vackra smycken ofta kunna generera en del komplimanger. Håll utkik efter smycken i en design som du vet att kommer att bära och älska under lång tid. Med många festliga tillfällen i december är det kanske läge att investera i något som glittrar lite extra?

Örhängen, Edblad

Eleganta, glittrande örhängen som i den något mindre modellen inte stjäl all uppmärksamhet från resten av klädseln. Läs mer och klicka hem dem här (reklamlänk).

Festliga örhängen med strass från Edblad.
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

9. Varma accessoarer

Varma och mjuka accessoarer som mössa och halsduk brukar användas dag ut och dag in under vinterhalvåret. Priset per användningstillfälle brukar därför snabbt bli rätt lågt. Det är dessutom det första andra lägger märke till eftersom man bär dem runt ansiktet. Därför lägger jag gärna en extra slant på riktigt varma och riktigt snygga modeller som jag verkligen trivs i, och då underlättar det naturligtvis med en liten rabatt för plånboken.

Annons

Mössa, Acne Studios

Acnes snygga och rejäla, ribbstickade mössa håller dig garanterat varm i vinter. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Mössa "Pansy" från Acne Studios.
Klicka på bilden för att komma direkt till mössan.
Annons