Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så fyndar du bäst på rea – shoppingredaktörens bästa tips

26 sep, 2023 
rea på kläder för dam 2023
Några av årets största readagar är här, vilket är ett bra tillfälle att fynda både heminredning, skönhet – och såklart mode! Men det stora utbudet kan minst sagt vara överväldigande. Därför har vi samlat de bästa knepen för att eliminera felköp och bara göra riktigt bra fynd på rea.
Annons

Black Friday, Black Week, Singles Day, Cyber Monday och såklart mid season sale – säsongens stora reatillfällen närmar sig med stormsteg. När det vankas rea är det lätt att bli förblindad av röda prislappar och huvudlöst rusa in i en reashoppingrunda för att sedan kommer ut med massor av saker som du aldrig kommer att använda. Andra känner att det är alldeles för svårt att hitta bra saker på rea och gör därför inte ens ett försök, utan köper istället sakerna till fullpris.

Oavsett vilken kategori du tillhör, eller om du bara vill maxa din förmåga att fynda på rea ytterligare, så har vi som jobbar med att dagligen dela med oss av shoppingtips till er några saker du kan tänka på under, inför och efter reatillfällen som Singles Day, Black Friday, Black Week, mellandagsrean, Cyber Monday och andra reor för att göra de allra bästa fynden.

kvinna street style

Tips för att fynda på rea

Här har vi samlat de fyra viktigaste sakerna att tänka på för att du ska hitta de bästa kläderna, smyckena, skorna och andra accessoarerna på rea under året.

Annons

1. Var förberedd!

Reashoppingen börjar inte när rean drar igång, utan redan innan dess. I varje fall så borde den i alla fall göra det för att du ska få ut så mycket som möjligt av den. Om du vill göra bra reafynd så borde du alltså i god tid innan sätta dig ner och fundera på vad du saknar i ditt hem, i din garderob, i ditt badrumsskåp eller annat som du behöver. Istället för att klicka runt planlöst för att hitta "bra deals" så kan du istället hålla utkik efter just det du behöver, och kan sålla bort det andra.

2. Lämna utrymme för spontanitet

Det kan låta som att den här punkten talar emot den förra, men samtidigt behöver du ju inte helt stänga dörren till fynd som du inte hade kunnat förutse. På samma sätt som med second hand-shopping så kan du gå in i butiken eller onlineshoppen med en mental (eller fysisk) lista på vad du gärna skulle vilja hitta, samtidigt som du inte kan förutse alla fynd som kan dyka upp. Tricket är alltså att inte bara hoppas på att göra otroliga spontana fynd, utan både och.

Annons

3. Använd dig av informationen som finns

Om du handlar i en fysisk butik så finns ju ofta möjligheten att prova kläderna innan du köper dem, men även på nätet finns det mycket information som kan hjälpa dig i ditt köp. Hos de flesta stora webbshopparna finns allt från information om mått till storleksguider och ibland även recensioner. Även om du inte behöver lita blint på vad recensionerna säger så kan de ofta ge en fingervisning om hur plaggen upplevs "på riktigt", om de är stora eller små i storleken och så vidare.

4. Fokusera på att fynda sådant som annars är dyrt

Om du är i behov av vissa plagg eller accessoarer som vanligtvis kostar en slant, som varma vinterskor eller vinterjacka, en tidlös vardagsväska i bra kvalitet eller något från märken som du gillar, så bör du hålla ett extra öga öppet efter just dessa saker. För även om du kan köpa saker med låga prislappar till ett ännu lägre pris på rea så blir effekten, och pengarna du sparar jämfört med att köpa det till fullpris, större på dyrare köp.

Annons

Rea dam – plagg och accessoarer vi vill fynda

Här har vi samlat olika typer av plagg och accessoarer som vi vill fynda på rea just nu.

Kappa för dam på rea

Passa på att fynda en elegant kappa som kan bäras under många år framöver om du hittar en du tycker om på rea. Allra helst satsar vi på tidlösa modeller och i neutrala toner som vi kan vara säkra på att vi kommer inte kommer att tröttna på, men rean är också ett perfekt tillfälle att testa något lite roligare som du kanske inte vill betala fullpris för.

Den här ullkappan från Ellos premiumsegment liknar Max Maras klassiska modell och kommer att bli en trogen spelare i basgarderoben. Den har en markerad midja som ger en fin silhuett och finns i även i svart på rea. Ett tidlöst val som vi aldrig tröttnar på! Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Beige kappa med skärp för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Väska i skinn på rea

En väska från lite dyrare märken eller i lite mer kvalitativa material är perfekt att hålla utkik efter på rea, då du kan göra fina fynd som du kan bära under lång tid framöver. Little Liffners populära väska finns i flera olika färger och storlekar, och i skrivande stund är denna ljusbruna variant i behändig mellanstorlek på rea. Läs mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
ljusbrun mellanstor väska Tulip från Little Liffner
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Örhängen på rea

Reorna brukar vara ett finfint tillfälle att fynda fina vardagssmycken som ger det där lilla extra till looken. Dessa fina örhängen från Snö of Sweden är ett par stilrena vardagsörhängen prydda med små diskreta stenar. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Silverörhängen med stenar för dam från Snö of Sweden
Klicka på bilden för att komma direkt till örhöngena.

Stickad tröja på rea

En stickad tröja i bra material kan leva i många år framöver och är ett perfekt plagg att kamma hem till ett billigare pris på mellandagsrean. Denna tidlösa kabelstickade tröja från Polo Ralph Lauren är gjord i ull och kashmir och kommer garanterat att rädda både kalla höst- och vinterdagar och kyliga sommarkvällar. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Annons
Mörkgrön kabelstickad tröja med röd logga från Polo Ralph Lauren för dam
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Ribbstickad klänning på rea

Den ribbade klänningen har som bekant varit trendig ett bra tag nu och kommer att fortsätta vara en lättstylat basplagg även framöver. Den här mörkblå klänningen med ribbstickad design från Ellos har en snygg design med v-ringning, krage samt långa vida ärmar och går att klä både upp och ned beroende på tillfälle. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Mörkblå lång ribbad klänning för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Snygga smycken på rea

Vackra smycken kan kosta en del, och om du inte heller orkar leta vintagesmycken på auktioner så är det ett hett tips att hålla utkik efter även smycken på rean. Givetvis går det även att klicka hem rabatterade bijouterier, men vi kommer att leta efter tidlösa smycken i långlivade material som guld, silver och kanske till och med med någon lyxig sten. Just nu vill vi gärna fynda detta snygga kedjehalsband i guld från Iconic. Se mer och köp halsbandet här (reklamlänk).

Annons
Guldigt kedjehalsband för dam från Snö och Sweden
Klicka på bilden för att komma direkt till halsbandet.

Svart kostym för dam på rea

En tidlös kostym är en riktig outfiträddare och de två delarna att matcha med precis allt. Genom att fynda en kavaj och kostymbyxor på rean får du alltså både en hel outfit att bära som en look samt två lättmatchade plagg som du kan ha med mycket annat. Den här kostymen från Ellos prickar in höstens skräddade trend och vi bär den gärna till både vardags och fest! Dessutom finns den i flera olika färger. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk). Kostymbyxan hittar du här (reklamlänk).

Annons
Svart kostym med byxor och kavaj för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.

Randig tröja för dam på rea

Tidlösa plagg som en randig stickad tröja är perfekt att fynda på rean! Den randiga tröjan går att bära under alla säsonger och årstider och passar dessutom med allt från jeans till kostymbyxor eller kjol. Arkets variant har en v-ringning med krage som ger den det lilla extra. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Vit och svart randig stickad tröja med v-ringning och krage för dam från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till tröja.

Jeans för dam på rea

Ett annat basplagg som är riktigt användbart så gott som året runt är blåjeansen, som går att styla med det mesta. Dessa jeans från Stylein har den perfekta tidlösa designen med sina raka ben och klassiska jeansblå nyans.. Så fint att bära till allt från kavaj till stickad tröja! Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
Raka blå jeans för dam från Stylein
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Trenchcoat på rea

Passa på att fynda tidlösa plagg som aldrig går ur tiden! Denna underbara trenchcoat i en tidlös beige nyans erbjuder både design och funktionalitet och är på rea hos Arket från och med tisdag (eller redan nu för den som är medlem). Den har en klassisk silhuett med bälte i midjan, axelklaffar och kontrastfärgade knappar som ger den en tidlös look. Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

Klassisk trenchcoat med skärp för dam från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

Boots för dam på rea

Vid det här laget står det tydligt att vi anser att tidlösa och riktigt användbara plagg och accessoarer är extra fördelaktiga att hitta på rea. Chunky boots är en skomodell som är användbar till alla olika tillfällen och som med sin rejäla sula är perfekta som såväl höstskor som till vintern. Dessa snygga chunky boots i läder kommer Na-kd och kommer rädda många outfits framöver. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Chunky boots i skinn för dam från Na-kd
Klicka på bilden för att komma direkt till bootsen.

Vinterjacka för dam på rea

En tidlös vinterjacka som värmer gott under de kallare månaderna kan vara smart att leta efter redan nu. Denna vadderade kappa i svart är en riktig favorit! Den är varm, vattenavvisande och har en tidlös design som är perfekt att bära såväl till jobbet som på fritiden. Se alla färger och köp dunkappan här (reklamlänk).

Svart vadderad dunkappa för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Blus för dam på rea

Passa på att fynda den perfekta blusen att bära till såväl vardags som fest på rea. Denna snygga modell i en ljuvlig blå nyans som är gjord i en sidenblandning kan du nu kamma hem till ett pangpris! Kan bäras till jeans, kostymbyxor och kjol beroende på tillfälle. Se mer och köp blusen här (reklamlänk).

Annons
Blå sidenblus med v-ringning för dam från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

Kostymbyxor på rea

Det kan vara en fördel att ha ett alternativ till de klassiska kostymbyxorna i svart, grått eller kritstrecksrandigt som gör dina outfits lite roligare. Dessa kostymbyxor i en vit nyans blir ett fint komplement till basgarderoben och passar inte bara bra att bära under sommarhalvåret – tänk vad fint till en vintervit outfit i december! Se mer och köp byxorna här (reklamlänk).

Vita raka kostymbyxor för dam från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.
Annons
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runtBrand logo
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt
Annons