Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Varma kläder för dam – 20 tidlösa modenyheter att bära hela vintern

27 okt, 2023 
Varma kläder dam
Höstens och vinterns bästa basplagg håller dig både snygg och varm hela säsongen. Här är de bästa modenyheterna just nu!
Annons

Vi älskar som bekant höstmode och trender, men visst är det roligare att unna sig några nya plagg om det går att använda dem under en längre tid? Därför har vi samlat de bästa modenyheterna just nu som är riktigt snygga att bära hösten 2023 – men som passar lika bra att bära under vintern, samt under många kommande höstar och vintrar framöver.

höstoutfits med kappa, stickad klänning, halsduk och skärp från Ellos Collection
Höstkollektionen från Ellos Collection är fylld av stilsäkra plagg i tidlösa nyanser som håller dig både stilsäker och varm i höst och vinter. Klicka på bilden för att komma direkt till kollektionen.

Tidlösa modenyheter hösten 2023

Fyll på basgarderoben med värmande stickade tröjor och klänningar, jackor och kappor som står emot kyla och regn samt rejäla boots som klarar av den svenska vintern. Här är de bästa shoppingtipsen just nu!

1. Vit mössa och vantar, Ellos

Det absolut enklaste sättet att hålla sig varm är att addera en snygg mössa till sin outfit. Den här fluffiga varianten kommer dessutom med ett par lika fina matchande vantar! Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Matchande set med fluffig vit mössa och vantar från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

2. Stickat set, Stockh lm/MQ

Härligt mörkgrönt set med en stickad tröja och kjol som är lika snyggt att bära som en hel look, som att matcha plaggen med andra i garderoben. Resultatet? En stilsäker look som är både snygg och riktigt skön att bära i höst och vinter! Se mer och köp tröjan här (reklamlänk). Den stickade kjolen hittar du här (reklamlänk).

Grönt stickat set med polotröja och kjol från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

3. Armband, Edblad

Låt ett armband kika fram i ärmslutet av de värmande plaggen för en diskret men fin effekt. Det här har pärlor i olika storlekar samt ett guldfärgat lås. Se mer och köp armbandet här (reklamlänk).

Annons
Armband med pärlor från Edblad
Klicka på bilden för att komma direkt till armbandet.

4. Grå kappa, & Other Stories

Den här fiskbensmönstrade kappan i en ullblandning är både elegant och riktigt varm i vinter. Den passar med allt från byxor och sneakers till klänning och stövlar och har dessutom en oversize passform så att du får plats med en extra tröja under om det är riktigt kyligt. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Grå fiskbensmönstrad kappa för dam från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.
Annons

5. Stickad klänning, Vero Moda

Den här stickade klänningen ger intrycket av en riktigt elegant och lyxig stil, tack vare de kontrastfärgade kanterna som gör stor skillnad för helhetsintrycket. Den går att bära till både vardags och fest och finns även i en inverterad variant med svart botten och ljusa kanter. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Ljus stickad klänning med svarta kanter från Vero Moda
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

6. Chunky boots, & Other Stories

Ett par boots med halvhögt skaft och en klassisk rundad tå kommer att passa till så gott som allt i din garderob. Dessa skor i läder har en sula som har en trendig chunky effekt men som ändå är tidlösa. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta chunky boots i skinn från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

7. Trendig topp, Stockh lm/MQ

En av höstens stora trender stavas fluffiga plagg med en luddig och gosig yta, en trend som den här beige toppen prickar in med bravur. Med sin stickade design och material i bland annat alpacka och ull blir den dessutom ett vinteranpassat plagg till den klassiska t-shirten! Se mer och köp toppen här (reklamlänk).

Beige fluffig kortärmad topp från Stockhlm MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

8. Stickad kjol, Lindex

Den stickade kjolen är ett perfekt alternativ när du vill vara både elegant och varm under vinterhalvåret. Denna midikjol i en krämvit nyans har även den en fluffig yta och ett vackert fall. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Vit stickad midikjol från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

9. Balaklava, Pieces

Vinterns stora trendaccessoar är utan tvekan balaklavan! Förutom att den ser snygg ut så värmer den även riktigt gott tack vare den stickade designen och att den täcker såväl huvudet som nacken och halsen. Den här grå ribbade balaklavan finns även i svart, se mer och köp den här (reklamlänk).

Grå ribbstickad balaklava från Pieces
Klicka på bilden för att komma direkt till balaklavan.

10. Örhängen, Enamel

Ett enkelt sätt att klä upp en stickad tröja, som annars kan upplevas avslappnad, är att addera ett par fina örhängen. Vips så har du en mer piffig look! Dessa guldörhängen har en spännande form, samtidigt som de är enkla nog att bära till vardags. Se mer och köp örhängena här (reklamlänk).

Annons
Guldiga örhängen från Enamel
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

11. Kabelstickat set, Lindex

Det här mörkgrå kabelstickade setet med tröja och kjol är perfekt att bära med säsongens trendiga höga stövlar för en härlig stilmix. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk). Kjolen hittar du här (reklamlänk).

Grått kabelstickat set med tröja och kjol från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

12. Stövlar, Rieker

Något av det snyggaste vi vet under hösten är kjol eller klänning med bara ben tillsammans med stövlar med högt skaft – addera en stickad tröja eller kofta och en varm kappa så har du den perfekta looken! I vinter passar dessa skinnstövlar dessutom lika bra med strumpbyxor eller instoppade jeans, inte minst tack vare att de är stövlar med stretchiga skaft (reklamlänk) så att de kan passa fler. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta stövlar i skinn med högt och stretchigt skaft från Rieker
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

13. Grön halsduk, CW by Carin Wester

Mjuk och mysig halsduk i en mintgrön nyans som både är är ett välkommet inslag av färg och värmer fint. Den finns även i en lila samt en grå variant, se mer och köp halsduken här (reklamlänk).

Mintgrön halsduk i ullmix från CW by Carin Wester
Klicka på bilden för att komma direkt till halsduken.

14. Fuskpälskappa, MQ

Ett roligare alternativ till ulljackan- eller kappan är en variant i skön och varm fuskpäls. Den här beige passar perfekt till festlooken men går lika bra att bära till vardags. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Beige kappa i fuskpäls från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

15. Sammetsklänning, Cellbes

Vankas det fest framöver? Att glida runt i en piffig klänning kan kännas kyligt – men den här tidlösa sammetsklänningen är både gjord i ett lite tjockare material och har långa ärmar, så att du håller värmen bättre. Den finns dessutom i flera fina färger, se mer och köp den här (reklamlänk).

Svart sammetsklänning med långa ärmar från Cellbes
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

16. Varma tofflor, Kappahl

Finns det något gosigare än att ha på sig ett par mysiga tofflor inomhus? Dessa fina fluffiga tofflor i fuskpäls passar lika bra under avslappnade hemmakvällar som till klänningen under julfirandet (och är dessutom en perfekt julklapp!). Tofflorna finns även i svart, se mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Beige fluffiga tofflor för dam från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till tofflorna.

17. Lång vadderad jacka, Only

Som du säkert har listat ut vill vi verkligen hålla värmen under vinterhalvåret – och lyckligtvis fortsätter den långa vadderade jackan att vara riktigt trendig även hösten och vintern 2023! Den här har en skön huva samt slitsar som du kan öppna eller stänga med tryckknappar i sidorna. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Svart lång dunkappa från Only
Klicka på bilden för att komma direkt till dunkappan.
Annons

18. Rosa stickad tröja, Only

Den här kabelstickade tröjan i en snygg rosa nyans har pärldekorationer som ger den det där lilla extra. Den finns även i krämvitt, se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Rosa kabelstickad tröja med prälor från Only
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

19. Ullkjol, Cos

En minikjol anses sällan vara plagget som värmer bäst, men om du väljer en variant i ull håller du faktiskt värmen bättre än vad man kan tro. Den här grå kjolen har en fin vippig design och går att bära med allt från stickade tröjor till en kavaj. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Grå kort kjol i ull från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

20. Fleecestrumpbyxor, Åhléns

Med ett par strumpbyxor i fleece under kjolen håller du dig ännu mer varm i vinter! Dessa svarta har en snygg design och kan bäras som de är, men passar även perfekt som ett varmt lager under byxorna på extra kalla vinterdagar! Se mer och köp strumpbyxorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta varma strumpbyxor med fleece från Åhléns
Klicka på bilden för att komma direkt till strumpbyxorna.
Se Prinsessan Dianas mest minnesvärda stilögonblickBrand logo
Se Prinsessan Dianas mest minnesvärda stilögonblick
Annons