Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

11 svenska kändisbarn med sina föräldrar – då och nu

16 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Vissa relationer är för evigt. Som de mellan förälder och barn. Vi har grävt i bildarkiven och hittat en fantastisk bildskatt. Här är elva svenska kändisbarn med sina föräldrar – då och nu.
Annons
Viktiga sommarprat genom tidernaBrand logo
Viktiga sommarprat genom tiderna

Nog älskar man att ta en tripp längs minnenas allé? Låt oss göra det än en gång. Femina har blickat djupt ner i bildarkiven och hittat en riktigt härlig fotoskatt. Vilken? Kändisbarn och deras föräldrar. Då och nu. Härlig bildnostalgi utlovas!

Agneta Sjödin och Maja Strömstedt

Agneta Sjödin och Maja Strömstedt, 2009 och 2022.

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt fick under sin tid ihop dottern Maja Strömstedt. I dag är Maja 24 år gammal, och håller på att slå igenom stort som artist och låtskrivare. Maja har fått skivkontrakt i USA, och skriver också låtar åt andra – bland annat förra årets Melodifestivalen-bidrag New Religion av Anton Ewald.

Annons

Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso

pernilla wahlgren benjamin ingrosso
Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso, 1998 och 2022.

Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso (pappa heter, som bekant, Emilio Ingrosso) är inte bara mor och son. De är också artistkollegor. Av Pernillas fyra barn är det Benjamin som gått i mammas fotspår, allra mest. De har båda haft en karriär som musikalartister samt stått på scen i Melodifestivalen.

Lena Endre och Rosanna samt Edvin Endre

Lenda Endre med Rosanna och Edvin 1998, 2013 och 2022.

Lena Endre har barnen Edvin, 28, och Rosanna, 32, ihop med skådespelarkollegan Tomas Hanzon. När Rosanna och Edvin var små kunde man ibland se dem skådespela tillsammans med sina föräldrar, bland annat i filmen Tre solar i vilken mamma Lena Endre också medverkade. I dag fortsätter sonen Edvin i samma spår som sina skådisföräldrar, och vi har sett honom i bland annat serien Zebrarummet av Henrik Schyffert. Detta samtidigt som Rosanna hoppat på en helt annan bana: hon arbetar på Futerra, hållbarhetskommunikationsbyrån, som account manager.

Annons

Annika Jankell och Happy samt Felice Jankell

Annika Jankell och Thorsten Flinck tillsammans med sina döttrar 1996. På de två anda bilderna syns mamma Annika med sina döttrar år 2018.

Med Thorsten Flinck, skådespelaren, fick journalisten Annika Jankell i början av 1990-talet två döttrar: Happy, född 1993, och Felice, född 1992. I dag har båda döttrarna, liksom sina föräldrar, valt en karriär i rampljuset. Både Felice och Happy arbetar med skådespeleri. Happy har dessutom skrivit en bok.

Kristin Kaspersen och Filip Lamprecht

Kristin Kaspersen och Filipa Lamprecht, 1998 och 2021.

Tillsammans med Martin Lamprecht fick tv-personligheten Kristin Kaspersen (också hon kändisbarn, till Lill-Babs Svensson) sonen Filip. Filip Lamprecht är född 1997 och har i dag hunnit bli 25 år gammal. Förra året, 2021, vann han Let's Dance. Han är också känd för att, i fem års tid, varit ett par med Peg Parnevik (Peg är, i sin tur, dotter till Jesper och Mia Parnevik).

Annons

Mia och Jesper Parnevik samt Peg Parnevik

Jesper, Mia och Peg Parnevik år 1995 och år 2019.

1995 föddes Jesper Parnevik och hustrun Mias första dotter, som fick de golfinspirerade namnet Peg. I dag har Peg en helt egen karriär, som sångerska och artist. Hon har också blivit ett känt ansikte i och med familjs realityserie, Parneviks.

Carola och Amadeus Sögaard

Carola och Amadeus Sögaard, 1998 och 2021.

Amadeus Sögaard såg dagens ljus 1998. Redan som bebis var han välkänd, på grund av sina föräldrar, artisten Carola (en av de svenskar som inte behöver presenteras med både för- och efternamn) samt den norska predikanten Runar Sögaard. I dag är Amadeus 24 år gammal och har en dubbel karriär, han spelar fotboll för Brommapojkarna och har släppt egen musik.

Annons

Malena Ernman och Greta Thunberg

Malena Ernman och Svante Thunberg med döttrarna Beata och Greta, 2005. Till höger syns Malena med Greta år 2018.

Greta Thunberg är, precis som sin mamma Malena, känd över världen. Men i detta fall har Greta faktiskt gått om sin mamma, med hästlängder. Med mamma Malena är känd för sin starka röst, som sångerska, har Greta höjt sin stämma på andra sätt, i rollen som opinionsbildare och aktivist i klimatfrågan.

Tommy och Anton Körberg

Anton och Tommy Körberg, 1997 och 2012.

Anton Körberg, i dag 44 år gammal, är son till Tommy Körberg och Anki Lidén. Han gick tidigt i sina föräldrars fotspår och satsade på en karriär i rampljuset. Han valde dock inte sången (även om han, rent privat, är trummis i ett band), som pappa Tommy, utan körde istället, precis som mamma Anki, på skådespeleriet. Han har medverkat i tv-såpan Vita lögner och varit programledare. Dessutom har han gjort röster till animerade filmer. I dag leder han radio, i Star FM på 107,8 MHZ.

Annons