Glenn Borgqvist i Brandsta city släckers.
Så har det gått för Sverige i Eurovision
1:08

Efter reklamen: Så har det gått för Sverige i Eurovision

(1:08)

Slå på ljud

Det har gått 21 år sedan Brandsta city släckers slog igenom med dunder och brak i Melodifestivalen 2002, men fortfarande kan de flesta sjunga på deras monsterhit Kom och ta mig.

Bandets frontfigur heter Glenn Borgqvist – han var brandman redan då och är numera både chef och insatsledare på en brandstation i Helsingborg. Hans band av brandmän har fortsatt spela ihop sedan succétiden i början av 2000-talet, och hoppas nu komma med i nästa års upplaga av Melodifestivalen.

Här återförenas alla barnen i Bullerbyn – efter alla år

När han tänker tillbaka på tiden efter Kom och ta mig i en ny intervju med Aftonbladet tänker han på tiden med glädje. Men framgångarna innebar också en del problem i privatlivet. Glenn blev så populär bland kvinnor att han började få sms med sexuella anspelningar från kvinnliga fans – något varken han eller hans fru uppskattade.

– När vi brejkade så var det Gabriella som körde racet med småbarn och det är jag sjukt ödmjuk och tacksam för att hon pallade. Jag vet att på den tiden så önskade hon nog att det skulle vara som innan vi slog igenom då det förde med sig många märkliga saker i livet, säger han till Aftonbladet.

Brandsta city släckers 2002.

Brandsta city släckers gjorde succé med Kom och ta mig.

Foto: JESSICA GOW

Glenn Borgqvist hyllar fruns tålamod

Glenn säger att han har stor förståelse för vad hans fru behövde stå ut med omkring 2002, men att tiden var påfrestande för relationen.

– Jag reflekterade över både mitt eget agerande och att vara försiktig med hur man uppfattas. Det är klart att det kan bli slitningar under sådana omständigheter, säger han.

7 bilder som visar att Goldie Hawn och Kurt Russell är gjorda för varandra

Brandsta city släckers-sångaren blir fortfarande igenkänd på stan, men numera är det lugnare än vid genombrottet.

– Nu blir jag inte folkskygg. Jag har inte solbrillor dygnet runt som det var ett tag. Jag gick ut tio på kvällen med solglasögon, det var helt galet, säger han till tidningen.

Mest läst