Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Brigitte Nielsen blev mamma vid 54 – vändningen i livet

17 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Danska modellen och Hollywoodstjärnan Brigitte Nielsen var en av 80-talets stora ikoner, och gift med Sylvester Stallone.
Efter en lång kamp mot alkoholmissbruk och perioder på rehab blev Nielsen mamma igen vid 54 års ålder, med 15 år yngre maken.
– Hur många män blir pappor vid 60 eller 70 års ålder och ifrågasätts aldrig, har Brigitte sagt som svar på kritik.
Annons
10 hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol - därför är de nyktraBrand logo
10 hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol - därför är de nyktra

Danska Brigitte Nielsen, idag 57, slog igenom i början på 1980-talet när hon gjorde modelljobb för Versace och Armani. Hon gifte sig med den danska musikern Kasper Winding, och fick sin första son, Julian Winding.

Brigitte Nielsen i Barbarernas hämnd.

När modellen började slå igenom som skådespelare i filmer som Barbarernas hämnd hade hon redan skilt sig från maken. Snart hittade Brigitte kärleken i Sylvester Stallone, och det stiliga paret gifte sig i december 1985, men skilde sig bara 19 månader senare utan att få några barn tillsammans. Medan karriären flöt på med roller i filmer som Cobra och Snuten i Hollywood II och en spirande artistkarriär var Brigittes kärleksliv desto stormigare. 1989 fick hon en son med Mark Gastineau, och 1990 gifte sig 27-åringen för tredje gången, den här gången med fransk-amerikanske fotografen Sébastien Copeland. De skilde sig två år senare utan att ha fått barn.

Annons

När Brigitte gifte sig för fjärde gången 1993 med Raoul Meyer höll det däremot längre. Paret skilde sig efter 12 år och hade då fått två barn tillsammans.'

Berättade om alkoholproblemen

Samtidigt som danska Hollywoodstjärnan balanserade familjelivet och kraschade äktenskap med karriären som artist, modell och skådespelare så blev hennes alkoholmissbruk allt värre. I en intervju med Tyra Banks 2008 berättade Brigitte Nielsen att hennes dåliga relationer gjorde att hon sökte tröst i alkoholen.

– Alkohol dödar sakta men säkert. Jag har inte längre någon känsel i mina tår. Det började redan i ett av mina tidigare äktenskap. Jag var olycklig och den enda vän jag kunde prata med var Jack Daniels, berättade hon i programmet som Aftonbladet skrev om.

Brigitte Nielsen medverkade i det uppmärksammade programmet Celebrity rehab, det program som svenska Behandlingen är baserat på. Nielsen skulle söka hjälp för sitt missbruk, men i programmet var hon flera gånger redlöst full.

Annons

– Jag var inte nykter en sekund under de senaste tre åren jag var med i programmet. Jag har massor av minnesluckor, berättade hon.

Blev mamma för femte gången vid 54

Brigitte Nielsen sökte hjälp på nytt och blev nykter, men tog ett mycket uppmärksammat återfall 2012, då hon fotograferades full på vodka i en park i Los Angeles.

Brigitte Nielsen med maken Mattia Dessi 2019.

Sedan 2006 är Brigitte Nielsen gift med 15 år yngre Mattia Dessi, som hon träffade när han var servitör i Schweiz. Paret hamnade i rampljuset på nytt när de 2018 fick barn med hjälp av IVF, när Brigitte var 54 år gammal. Modellen slog tillbaka mot kritiken hon fick över att bli mamma igen i mer mogen ålder.

– Hur många män blir pappor vid 60 eller 70 års ålder och ifrågasätts aldrig? Jag förstår att människor är skeptiska. Jag respekterar att alla inte gillar det, men det är mitt liv, sa hon efter dotterns födsel.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons