Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bygglovs-Matte försvann från rampljuset – så lever han nu

31 jan, 2023 
Mats Karlsson blev Bygglovs-Matte med hela svenska folket när han under många år medverkade i TV4:s Bygglov.
När programmet lades ner försvann Matte från rampljuset – så här lever han i dag.
– Vi skulle ha gift oss för något år sedan i Grekland, berättar han i en intervju med Hänt.
Annons
Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra

I 13 år var snickaren Mats ”Matte” Karlsson en självklar figur i tv-rutan, när han medverkade i TV4:s långkörare Bygglov. Tillsammans med kollegan Willy Björkman blev Bygglovs-Matte en populär figur hemma i stugorna, men sedan programmet lades ner 2018 har han försvunnit från rampljuset.

I en intervju med Hänt konstaterar Matte Karlsson att han kan sakna tv-programmet, men att det hade sina baksidor också.

– Det fanns för- och nackdelar. Det var mycket resande, jag gillar i och för sig att resa så det var kanske inte en nackdel men det var väldigt speciell grej. Det var tuffa, hårda dagar. Man jobbade och slet, men sen fick man en glad familjen och åkte därifrån, det kan man ju sakna. Och vi hade så jäkla roligt, säger han till Hänt.

Annons

Bara för att han inte syns i tv betyder det inte att Mats Karlsson inte arbetar. Han har numera flera strängar på sin lyra.

– Sen Bygglovs-tiderna så jobbar jag som bara den. Dels en del som snickare men sen gick jag också in i ett företag som min kompis startade som heter John Hatter & CO, säger han till sajten.

Bygglovs-Matte.
Bygglovs-Matte 2018.

Bröt med sambon – nya kärleken

Efter att Bygglov lades ner 2018 separerade Matte Karlsson från sambon Lina Falk, efter tio år tillsammans. Exparet har två barn ihop, döttrarna Nellie och Lynn. I dag har han hittat kärleken på nytt i sin Lily Inan, och paret planerar att gifta sig.

– Vi ska gifta oss på Santorini. Det blir lite lagom, inte flera tusen och inte bara tio stycken heller. Vi skulle ha gift oss för något år sedan i Grekland men så har det kommit lite corona där emellan. Det var tråkigt, det kom precis när vi skulle gift oss, så vi sköt på det ett halvår och tänkte att det måste ju vara borta då. Sen sköt vi det på ett år men då var det fortfarande igång, sa Matte Karlsson till Hänt i november 2022.

Mats Karlsson med Lily Inan.
Mats Karlsson med fästmön Lily Inan 2022.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons