Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Caroline af Ugglas rädsla – efter åren borta från rampljuset

06 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Caroline af Ugglas slog igenom stort när hon tävlade med Tro på dig i Melodifestivalen 2007.
Men efter intensiva år i rampljuset har artisten och mulitkonstnären försvunnit desto mer från rampljuset – och berättar i en intervju om åldersnojan.
– Jag känner en skräck att huvudet ska vara rörligare än kroppen, säger hon till Expressen.
Annons
Största snackisarna i Melodifestivalens historiaBrand logo
Största snackisarna i Melodifestivalens historia

Artisten och konstnären Caroline af Ugglas, idag 50, må ha släppt två album redan i slutet av 90-talet, men det var först med sin medverkan i Melodifestivalen 2007 som hon tog steget in i folkligheten. Tro på dig hamnade på en sjätteplats i deltävlingen och lyckades inte ta sig till final, men trots det blev låten en radiohit och artisten blev allt mer välkänd.

Desto bättre gick det 2009 med Snälla, snälla, som efter en sväng till Andra chansen lyckades komma till final och till slut kom tvåa efter Malena Ernmans vinnarlåt. Caroline af Ugglas har också tävlat i På spåret tillsammans med Göran Hägg, och duon vann hela säsongen 2007.

2008 var Caroline af Ugglas, som själv leder en ”Alla kan sjunga”-kör, skaparen bakom tv-konceptet Körslaget, som blev ett populärt tv-program i TV4, och sedan såldes vidare till USA.

Annons

Caroline af Ugglas rädsla

De senaste åren har vi sett allt mindre av Caroline af Ugglas i medierna, trots att hon fortsatt turnera runt med sin musik. Nu i april är det dags för henne att släppa ny musik för första gången på nio år, berättar hon i en intervju med Expressen.

Samtidigt vill hon hellre fokusera på andra saker i livet än en karriär. Hon är en aktiv hästhoppare, tillsammans med sonen Otis. Men att vara fysiskt aktiv kommer inte lika lätt nu som det brukade.

– Jag känner en skräck att huvudet ska vara rörligare än kroppen, säger hon till Expressen.

Utöver musiken målar Caroline af Ugglas, och auktionerar nu ut en målning i förmån för flyktingar för Ukraina.

Caroline af Ugglas 2022.

– Välgörenhetsauktionen startar den 20 april, och tavlan ”I am a Singer ”går att beskåda på Affordable Art Fair. Jag hoppas det blir många slantar till fantastiska Musikbojen så att de kan hjälpa ukrainska flyktingar i Sverige.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons