Största snackisarna i Melodifestivalens historia
1:24

Efter reklamen: Största snackisarna i Melodifestivalens historia

(1:24)

Slå på ljud

Artisten och konstnären Caroline af Ugglas, idag 50, må ha släppt två album redan i slutet av 90-talet, men det var först med sin medverkan i Melodifestivalen 2007 som hon tog steget in i folkligheten. Tro på dig hamnade på en sjätteplats i deltävlingen och lyckades inte ta sig till final, men trots det blev låten en radiohit och artisten blev allt mer välkänd.

Desto bättre gick det 2009 med Snälla, snälla, som efter en sväng till Andra chansen lyckades komma till final och till slut kom tvåa efter Malena Ernmans vinnarlåt. Caroline af Ugglas har också tävlat i På spåret tillsammans med Göran Hägg, och duon vann hela säsongen 2007.

Tävlade i Melodifestivalen 2002 – så gick det sen

2008 var Caroline af Ugglas, som själv leder en ”Alla kan sjunga”-kör, skaparen bakom tv-konceptet Körslaget, som blev ett populärt tv-program i TV4, och sedan såldes vidare till USA.

Caroline af Ugglas rädsla

De senaste åren har vi sett allt mindre av Caroline af Ugglas i medierna, trots att hon fortsatt turnera runt med sin musik. Nu i april är det dags för henne att släppa ny musik för första gången på nio år, berättar hon i en intervju med Expressen.

Samtidigt vill hon hellre fokusera på andra saker i livet än en karriär. Hon är en aktiv hästhoppare, tillsammans med sonen Otis. Men att vara fysiskt aktiv kommer inte lika lätt nu som det brukade.

– Jag känner en skräck att huvudet ska vara rörligare än kroppen, säger hon till Expressen.

Sara Löfgren försvann från rampljuset – så lever hon idag

Utöver musiken målar Caroline af Ugglas, och auktionerar nu ut en målning i förmån för flyktingar för Ukraina.

Caroline af Ugglas 2022.

Claudio Bresciani / TT

– Välgörenhetsauktionen startar den 20 april, och tavlan ”I am a Singer ”går att beskåda på Affordable Art Fair. Jag hoppas det blir många slantar till fantastiska Musikbojen så att de kan hjälpa ukrainska flyktingar i Sverige.

Mest läst