Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Charlene Tilton spelade Lucy Ewing i Dallas – så ser hon ut nu

24 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Charlene Tilton spelade Lucy Ewing i kultserien Dallas, som var en stor succé i hela världen på 80-talet.
Men efter framgångarna i serien valde Charlene bort en fortsatt karriär och försvann från rampljuset.
Så här ser skådespelaren ut nu, över 40 år efter genombrottet!
Annons
5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
5 klassiska 80-talsserier vi minns

När Dallas hade premiär 1978 trodde nog inte skådespelarna att de var med i vad som skulle komma att bli en av de mest ikoniska tv-serierna någonsin. Under hela 80-talet och fram till 1991 sändes serien i sammanlagt 357 avsnitt, och människor över hela världen bänkade sig för att se vad som hände med den förmögna familjen Ewing och alla deras intriger och problem.

Charlene Tilton spelade Lucy Ewing i serien, brorsdotter till den omtalade JR. Hon var med i serien från starten 1978, men skrevs sedan ut ur manuset 1985. Sedan dröjde det tre år innan hon fick komma tillbaka 1988 och vara med ytterligare två säsonger. När serien avslutades 1991 hade hon dock lämnat ensemblen.

Annons
Charlene Tilton i Dallas.
Charlene Tilton 1978.

Dallas-skådespelaren lämnade rampljuset

Men trots att Charlene var med i den enorma succén Dallas så gick hennes karriär knappast som på räls efter att serien hade lagts ner. Hon har medverkat i ett antal mindre filmer och tv-serier, men för de allra flesta är hon fortfarande bara förknippad med Dallas och rollern som Lucy, som hon fick för 45 år sedan.

1982 gifte sig skådespelaren med artisten Johnny Lee, som hon fick en dotter tillsammans med. Paret skilde sig två år senare, och bara året därpå gifte hon om sig med en annan musiker – Domenick Allen. De var gifta fram till 1992.

Under åren har Charlene Tilton också engagerat sig som familjehemsförälder, då hon själv växte upp som fosterbarn. Hon har också uttalat sig mycket om autism, och är ambassadör för Actors for autism, en organisation som anordnar utbildningar inom skådespeleri för barn och vuxna som har autismdiagnos.

Så ser Charlene Tilton ut i dag

Charlene Tilton 2023.
Charlene Tilton 2023.
Annons