Birk Borkason och Ronja Rövardotter.
7 kändisbarn som har vuxit upp
2:03

Efter reklamen: 7 kändisbarn som har vuxit upp

(2:03)

Slå på ljud

Dan Håfström var bara 12 år gammal när han blev känd som Birk Borkason i Ronja Rövardotter 1984. Filmen, som blev ikonen Tage Danielssons sista, blev en stor succé, och har etablerat sig som en riktig filmklassiker som fortfarande når nya generationer.

Efter framgången som Birk Borkason gjorde Dan Håfström en till roll tre år senare, i tv-serien I dag röd, men efter det lade han skådespelarkarriären bakom sig.

Dan är i dag 48 år gammal, och jobbade länge som journalist. Han har bland annat arbetat på SVT, Dagens medicin och Göteborgs-Posten. I dag jobbar han på en designbyrå som redaktör och skribent.

Dan Håfström har valt bort kändisskapet

Dan har valt bort rampljuset efter Ronja Rövardotter, och har aktivt valt bort att prata om sin barnstjärnekarriär med medier.

– Det är inte meningen att verka upprörd, men jag vill inte prata om det, sa Dan Håfström till Aftonbladet när de sökte honom om tiden som Birk Borkason.

Dan Håfström kommer minst sagt från en konstnärlig familj, med pappa i konstnären Jan Håfström, och koreografen Margaretha Åsberg som mamma. Dans halvbror är Mikael Håfström, som är filmregissör.

Mest läst