Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Emma Wiklund och Ulf Ekberg var hetaste paret – så gick det sen

26 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMichael Branns/TT
Emma Wiklund är sedan många år tillbaka lyckligt gift med filmjournalisten Hans Wiklund.
Men innan de träffades var det en annan blondin som modellens hjärta klappade för – nämligen Ace of Base-artisten Ulf Ekberg.
Så här är exparets relation efter uppbrottet!
Annons
Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina exBrand logo
Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex

De var två av Sveriges största kändisar internationellt på 90-talet – supermodellen Emma Sjöberg gick visningar och gjorde kampanjer för de allra största märkena, samtidigt som Ulf Ekbergs band Ace of Base tog över världen med låtar som All that she wants och The sign.

Ulf Ekberg och Emma Sjöberg var ihop i sex år.

Det var i den framgångsvågen som de två snygga svenskarna fann varandra, och blev ett par 1994. Sedan höll de ihop fram till millenieskiftet, och gick skilda vägar 2000.

Annons

Ulf Ekberg har berättat, i en intervju med Nyheter 24, att det faktum att de båda var kända gjorde att de litade på varandra – de kunde sätta sig in i vad den andra gick igenom i livet och karriären.

– Man har en förståelse för varandras situation. Är man känd så vill folk ofta ha någonting av en hela tiden, det är svårt att lita på människor. Än mer nuförtiden än förr, med tanke på vad en paparazzibild eller en skandalstory är värd i dag. Vi var ju världens största band på den tiden så det skapades en hysteri kring oss, jag och Emma hade mycket gemensamt och vi kunde lita på varandra, har han sagt.

Ulf Ekberg och Emma Sjöberg efter att Emma gått en visning för H&M:s jubileum.

Ulf Ekbergs relation med Emma Wiklund efter uppbrottet

Efter uppbrottet tog det inte lång tid innan Emma hittade rätt, när journalisten Hans Wiklund bjöd ut henne på middag senare samma år. Inom tre år hade paret hunnit får två barn, samt gift sig. I dag har Emma och Hans varit gifta i 18 år!

Annons
Hans Wiklund och Emma Wiklund på biopremiär 2017.

När paret Wiklund gifte sig 2003 var det tydligt att det inte fanns något gammalt groll mellan de två exkärlekarna. I stället var Ulf glad för Emmas skull.

– Det är skönt att bli ersatt av en sådan intelligent människa. Jag gläder mig jättemycket för Hans och Emma, sa Ulf Ekberg efter att Emma träffat sin Hans.

Ulf hittade även han kärleken på nytt, och är sambo med Johanna Aybar, som han också har tre barn tillsammans med, där den äldsta är 16 år. Efter att ha bott utomlands under många år valde artisten att flytta hem till Sverige 2010, och familjen bor nu i Stockholm.

Annons