Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Eva Röses okända kärleksrelation med Thorsten Flinck

20 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Eva Röse har levt med maken Jacob Felländer i många år, och paret har fyra söner tillsammans.
Men innan Maria Wern-stjärnan hittade sin stora kärlek var hon tillsammans med en känd skådespelare – Thorsten Flinck.
– Vi var ihop. Det var fint, men det var också lite rörigt, säger hon i Fördomspodden.
Annons
Eva Röses stilresa genom årenBrand logo
Eva Röses stilresa genom åren

Eva Röse har varit tillsammans med maken Jacob Felländer sedan mitten av 00-talet, och har fyra söner ihop. Men relationen med fotografen och konstnären var ingen självklarhet för Eva Röse från början – istället tog det lite tid innan det blev de två.

– Det sa i alla fall inte klick vid första ögonkastet. Det var inte som för kungen. Det tog lite tid, har hon tidigare berättat.

Efter att ha fått tre barn bestämde sig paret till slut för att gifta sig 2014, och efter det har de kompletterat familjen med ett fjärde barn.

Eva Röse i SVT:s talkshow Carina Bergfeldt 2022.

Eva Röse och Jacob Felländer har varit tillsammans så länge att många glömt vem Heder-stjärnan var ihop tidigare. Innan hon hittade sin stora kärlek var Eva Röse nämligen ihop med en annan skådespelare – Thorsten Flinck.

Annons

I Fördomspodden med Emil Persson berättar Eva Röse att hon och Dramaten-skådespelaren var tillsammans under en period.

– Jag har inte riktigt räknat bakåt. Allt var ett töcken. Men vi var ihop. Det var fint, men det var också lite rörigt, säger Eva Röse i podcasten.

Emil Persson undrar om relationen med Thorsten gjorde att Eva blev avskräckt från att använda droger, något hon konstaterat stämmer.

– Gode krist, ja det gjorde det nog. Den typen av droger, säger hon och fortsätter:

– Ja, det var wild. Det var både och, det beror på vilka droger som togs, det finns ju droger som gör folk väldigt trötta också.

Thorsten Flincks minne med Eva Röse

Thorsten Flinck har själv berättat om det svåra morfinberoende han kämpade med samtidigt som han var tillsammans med Eva Röse.

– När mitt morfinmissbruk eskalerade, när det var som värst, vi pratar 2004 ungefär så var även höjden på min karriär som störst. Det var så att jag satt och pratade med skådespelaren Paul Newman ena dan om att göra ”Dödsdansen” på Broadway, fem veckor senare låg jag på en parkbänk i Humlegården. Det kan gå fort. Folk tror för övrigt fortfarande att jag ligger med en kanyl i armvecket, men så är det inte, sa Thorsten Flinck i en intervju med Aftonbladet 2021, och fortsatte:

Thorsten Flinck 2020.

– I den vevan åkte jag och min dåvarande flickvän Eva Röse till nationalscenen i Bergen. De fyra sista dagarna skulle jag, mästaren, komma upp och svänga mitt trollspö över föreställningen. Jag satt vid regibordet med Eva, hon tittade medan jag satt och tittade ned hela tiden. Med en påtänds envishet ritade jag de här tomtarna om och om igen.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons