Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Figge Norlings och Tova Magnussons blixtromans – gifte sig efter tre veckor

29 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Skådespelarna Figge Norling och Tova Magnusson spelade mot varandra i Svart Lucia – och blev stormförälskade.
Efter tre veckor tillsammans gifte paret sig, och höll sedan ihop i 12 år innan de gick skilda vägar.
– Vi ville kasta oss ut och säga ja till varandra i stället för att vänta i flera år för att se om det kanske håller, har Tova Magnusson sagt till Leva.
Så lever skådespelarna idag!
Annons
TV: 10 kändispar som har gjort slut under åretBrand logo
TV: 10 kändispar som har gjort slut under året

Skådespelarna Fredrik ”Figge” Norling, idag 56, och Tova Magnusson, idag 53, träffades genom arbetet med filmen Svart Lucia, som kom 1992. Medan Figge hade några roller i bagaget var filmen Tova Magnussons allra första, och skulle komma att bli hennes genombrott.

Men det var inte bara karriären som kickade igång med filmen – även Tovas familjeliv fick sin start där. På inspelningen av filmen blev huvudrollsinnehavarna blixtkära i varandra och vägrade gå den konventionella relationsvägen. Istället gifte de sig efter bara tre veckor tillsammans.

Annons
Paret 1997, när det vankades premiär för ny Bond-film.

– Vi ville kasta oss ut och säga ja till varandra i stället för att vänta i flera år för att se om det kanske håller och sedan kanske våga gifta sig, har Tova Magnusson sagt till Leva, skriver Expressen.

1993 fick paret sitt första barn tillsammans. Då var Figge 26 år och Tova 23. Sedan dröjde det sex år innan de fick ett barn till.

– Jag tyckte att det fanns något bra i att bara låta saker hända en, att bara göra.

1997 bildade paret konstnärskollektivet Gruppen tillsammans med andra skådespelare, och deras uppmärksammade produktion Clownen luktar bensin sattes upp både på teater och spelades i P3. Tova Magnusson regidebuterade sedan med filmen Fröken Sverige 2004, där Figge också hade en roll. Men efter filmen och 12 år tillsammans gick Figge och Tova skilda vägar.

Annons

– När man hanterat en kris bra kan man också känna sig starkare efter den, något jag gör efter vår skilsmässa, sa Tova Magnusson till Leva efter uppbrottet.

Så lever Figge Norling och Tova Magnusson idag

Efter uppbrottet från Tova Magnusson har Figge Norling hittar kärleken på nytt. Han är numera gift med skådespelaren, författaren och programledaren Lo Kauppi, och paret har ett gemensamt barn. I en intervju med Göteborgs-Posten 2020 berättade Norling om relationen med hustrun.

Figge Norling regisserar och skriver manus, utöver skådespelarjobben.

– Bakgrundsmässigt och energimässigt är vi ganska olika. Om vi brusar upp kan jag nästan se hur hennes värld rasar samman. Då är hon en liten båt på ett stormigt hav, med jag är som en tanker på Suezkanalen. Jag vänder inte, tippar inte och jag är på väg åt samma håll hela tiden. Men framför allt är vi ganska lika. Vi skrattar åt samma skämt. Vi har i stort samma rättsuppfattning och tankar när det gäller barnuppfostran. Vi är en enhet, sa han till GP.

Annons

Idag är Figge Norling främst regissör, även om han har gjort en del skådespelarjobb genom åren, samt dubbat Disney-filmer till svenska.

Tova Magnusson spelade i Vår tid är nu.

Tova Magnusson fortsatte däremot på skådespelarbanan, och har nu ett imponerande långt cv med roller i tv-serier som Solsidan, Bron och Gråzon. Hon har också spelat i filmen Quick. Många känner nog också igen henne från rollen som Britt i hyllade Vår tid är nu. Tova Magnusson bor i Stockholm med sina barn, och har inte gift om sig.

Se också: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
Se också: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns
Annons