Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Fredrik Ljungberg hyllades världen över – så lever han idag

13 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Fredrik Ljungberg var en av Sveriges mest profilerade fotbollsspelare, som dessutom landade toppkontrakt som underklädesmodell.
Efter sina stora internationella framgångar har Ljungberg tagit ett steg tillbaka från rampljuset.
Så här lever stjärnan idag!
Annons
Helena Seger - från chef till fotbollsfruBrand logo
Helena Seger - från chef till fotbollsfru

Fredrik Ljungberg, 45, var bara fem år gammal när hans familj flyttade till Halmstad från Skåne, och han började spela i fotbollslag för första gången. Det var minst sagt början på något storartat. 17 år gammal debuterade han i Allsvenskan för Halmstads BK, och tre år senare hjälpte han sitt lag att vinna SM-guld.

1998 blev ett stort år för 21-åriga Fredrik – han debuterade i det svenska fotbollslandslaget och köptes över till brittiska klubben Arsenal för 40 miljoner kronor, den då högsta summan en svensk fotbollsspelare någonsin köpts för.

För den som följde svensk landslagsfotboll under början av 2000-talet var Fredrik Ljungberg en nyckelfigur. Tillsammans med spelare som Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström hörde han till de svenska stjärnorna i laget som spelade ute i storklubbar i Europa.

Annons

Fredrik Ljungbergs kalsongreklam blev världsnyhet

Men Fredrik Ljungberg var inte bara framgångsrik som fotbollsspelare – han började också uppmärksammas för sitt utseende, precis som britten David Beckham. Svensken tyckte om att färga och styla sitt hår på olika sätt, och i början av 2000-talet gjorde han en minst sagt uppmärksammad underklädeskampanj när han fotades för Calvin Klein.

Fredrik Ljungberg 2005 framför en av sina reklamaffischer.

Men den hyllade reklamen fick oanade konsekvenser för fotbollsspelaren, som har erkänt att han ångrar att han gjorde den.

– Reklamen var kul att göra, men fick oanade konsekvenser för mitt privatliv. Priset var helt enkelt för högt. Det låter så kaxigt… och jag ska inte gnälla. Men om jag gick in på en nattklubb i London kom tjejer fram och tog mig på kuken, har Fredrik Ljungberg sagt till Dagens Industri, enligt Fotbollskanalen.

Annons

Så lever han efter fotbollskarriären

Efter EM 2008 valde Fredrik Ljungberg att avsluta sin otroliga karriär, och drog sig bort från rampljuset han tidigare stått i. Han har sedan dess varit assisterande tränare både för sin gamla klubb Arsenal, och i Bundesliga-laget VfL Wolfsburg.

Fredrik Ljungberg 2019.

2021 återvände Fredrik Ljungberg till svensk tv, när han blev expertkommentator i Viaplays fotbollssändningar. Sedan 2014 är han gift med hustrun Natalie Foster, och de två bor tillsammans i London med sina barn.

– Jag försöker vara lugn och metodisk, inte hetsa upp mig. Ge barnen den tid de behöver, att prata med en treåring kan ta lite tid ibland. Men det känns som att de blir glada när de får göra det, har Fredrik Ljungberg sagt om relationen till barnen, i en intervju med Expressen.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons