Robert Redford.
Se 5 fantastiska fakta om Oscarsgalan
0:52

Efter reklamen: Se 5 fantastiska fakta om Oscarsgalan

(0:52)

Slå på ljud

Christopher Walken

Christopher Walken då och nu.

Christopher Walken började sin karriär i underhållningsbranschen som dansare, innan han gick över till teatern och filmens värld. Filmdebuten gjorde han i Me and my brother 1968, och tio år senare vann han en Oscar för sin biroll i Deer hunter. Sedan dess har karriären bara fortsatt, och Walken är en riktig ikon i Hollywood.

Al Pacino

Al Pacino då och nu.

Med roller som Michael Corleone och Tony Montana i Gudfadern och Scarface blev Al Pacino snabbt en populär skådespelare i Hollywood. Under årtiondena som följt har han fortsatt vara en av de mest hyllade skådisstjärnorna, och vunnit en Oscar för Bästa manliga huvudroll, för filmen En kvinnas doft.

Harrison Ford

Harrison Ford då och nu.

Harrison Fords liv vändes upp och ner över en natt när han slog igenom med rollen som Han Solo i Star Wars 1977. Därefter följde en lika stor succé med Spielberg-filmerna om Indiana Jones, och filmer som Air force one, Jagad och Blade runner.

Michael Douglas

Michael Douglas då och nu.

I dag förknippar många Michael Douglas med hans äktenskap med Catherine Zeta Jones, men i början av karriären var det Hollywoodikonen och pappa Kirk Douglas han förknippades med. Med roller i filmer som Falling down, Basic instinct och Wall street visade Michael Douglas dock att han inte bara var ett kändisbarn, utan en talangfull skådespelare.

Clint Eastwood

Clint Eastwood då och nu.

Clint Eastwood slog igenom redan på 50-talet, och har fortsatt vara aktiv i filmbranschen i över 60 år, både som skådespelare, regissör och producent. Han har vunnit fem Oscars genom åren, bland annat för Bästa regi för De skoningslösa.

Robert Redford

Robert Redford då och nu.

Robert Redford är en av Hollywoods mest framgångsrika skådespelare genom alla tider. Han har vunnit en Oscar för sin regidebut i En familj som andra, och hyllats för roller i filmer som Alla presidentens män, Butch Cassidy och Sundance Kid och Mannen som kunde tala med hästar.

Källa: Now I've seen everything.

Mest läst