Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Idol-Ola försvann från rampljuset – det gör han i dag

06 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Han blev Idol-Ola med hela svenska folket 2005, och släppte flera stora hitlåtar.
Men efter framgångarna försvann Ola Svensson från rampljuset – och lämnade landet.
Så här lever stjärnan i dag, under nytt namn!
Annons
Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

Idol har varit startskottet för många stora svenska artister genom åren – folkkära stjärnor som Darin, Loreen, Måns Zelmerlöw och Linnea Henriksson har alla fått sin start i musiktävlingen. Men genom åren har programmet också tagit fram heta stjärnskott som antingen försvunnit så fort kamerorna stängts av, eller efter några år i rampljuset.

En sådan är Ola Svensson, som tävlade i den andra säsongen av Idol 2005, tillsammans med bland annat Agnes Carlsson och Sebastian Karlsson. Ola Svensson, som blev känd som Idol-Ola i hela landet, åkte ut redan i den fjärde veckofinalen, men det gjorde ingen skillnad för hans karriär.

Efter sin medverkan i programmet släppte han låten Natalie som blev en stor hit, sålde platina och till och med gjorde succé på topplistorna ute i Europa. 2008 medverkade han i Melodifestivalen med låten Love in stereo, och två år senare var han tillbaka med Unstoppable.

Annons

Men efter att ha tävlat i Melodifestivalen två år började Ola Svensson försvinna från rampljuset, och det blev allt mer tyst om honom. Det skulle dröja fram till 2018 innan svenska folket fick höra ifrån Ola igen – och då hade den gamla Idol-artisten gjort en helomvändning.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Lämnade landet – bytte namn

Efter att 2010 ha fått upp sin låt All over the world på Billboardlistan i USA valde Ola Svensson att flytta utomlands och satsa på en internationell karriär. Han tillbringade mycket tid i London, där han fick kontrakt med brittiska Columbia records. 2018 dök han alltså upp igen, men den här gången under artistnamnet Brother Leo. Hans singel Strangers on an island producerades tillsammans med Fatboy slim.

Ola Svensson 2014.

”Demon till låten nådde Fatboy Slim som frågade om han fick producera den. Jag har länge varit ett fan så det känns så klart sjukt stort att ha fått göra musik med honom”, sa Ola Svensson i ett pressmeddelande.

Sedan dess har Ola Svensson fortsatt ge ut musik under namnet Brother Leo, men det är många som inte kopplar att det är samma artist som de såg i Idol för mer än 15 år sedan.

– Jag tror att man kan dra lärdomar av allt. Det hade kanske hjälpt att tänka annorlunda under "Idol"-tiden eller i vissa relationer jag har haft. Men den perioden var också den roligaste jag har upplevt och det är också så livet är, jag vill inte leva ett helt smärtfritt liv, har Ola Svensson sagt till TT.

Ola Svensson går nu under artistnamnet Brother Leo.
Annons