6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix
1:23

Efter reklamen: 6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix

(1:23)

Slå på ljud

Filmen hade premiär 1985, för 38 år sedan. Men John Hughes intelligent skrivna berättelse om fem väldigt olika high school-elever som har kvarsittning en lördageftermiddag, The Breakfast Club, är lika aktuell och håller än i dag. I rollerna märktes, bland andra, Molly Ringwald och Emilio Estevez. Och som bråkstaken John Bender såg vi Judd Nelson. Senare medverkade han också i en annan kultklassiker: St. Elmo's Fire. Judd Nelson satte otaliga hjärtan i brand, med sitt mörka hår och sin truliga uppsyn. Då, under 1980-talet, var han en av kändisvärldens absolut största hunkar.

I alla år har Judd Nelson varit mån om sitt privatliv. Och han går inte att följa på sociala medier. För den som är nyfiken gäller det istället att kolla på hans produktioner på tv och på vita duken. Under åren har vi sett honom i Billionaire Boys Club, New Jack City och Suddenly Susan. Han har också medverkat i serien Two and a Half Men, Nikita och Empire. 2021 spelade han huvudrollen i Lifetime-filmen Girl in the Basement, och 2020 var han med i filmen Island Is Best där han spelade poesilärare.

– Det var väldigt märkligt, sa Nelson till 2021 om att han nu spelar den inspirerande vuxen istället för den rebelliska tonåringen.

Han fortsatte:

– Jag tänkte ”Oj, wow, jag är den äldre killen nu. Hur hände det?'” Du blinkar, du tar en drink och se vad som händer...

Slog igenom som 26-åring

Många i casten på filmen Breakfast Club var tonåringar under inspelningen. Men Judd Nelson hade hunnit fylla 26 år. Han spåddes en lysande karriär. Genombrottet var, minst sagt, enormt. Och ja, karriären har rullat på. Under åren har vi sett Judd Nelson både på tv, på film och på teaterscenen.

Men, hur lever han då privat? Judd Nelson är gift med Sheryl Berkoff, men har under åren kopplats ihop med flera kända kvinnor. Bland annat ska han ha varit tillsammans med skådespelerskan Shannen Doherty, kanske mest känd från serien Beverly Hills. Skådespelaren har tre barn: dottern Mathilda, och tvillingarna Adele and Roman. Och hur ser då Judd ut i dag? Han är nästan oigenkännlig! Kolla bara:

Mest läst