Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Lasse Berghagens liv i bilder – som du inte sett förut

12 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Lasse Berghagen har med sina låtar, Allsång på Skansen och Så mycket bättre blivit en av Sveriges allra mest folkkära artister genom tiderna.
Femina har grävt i bildarkiven och hittat 12 bilder från Lasses långa karriär som du kanske aldrig sett förut!
Annons
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste

1965

Lasse Berghagen var bara 20 år gammal när han gifte sig med sju år äldre kärleken Barbro ”Lill-Babs” Svensson, i Katarina kyrka den 28 december. Det nygifta paret lämnade kyrkan till musik av trumpetarna Läderläpparna.

Annons

1966

Paret fick dottern Malin Berghagen, och den lilla familjen poserade glatt tillsammans. Men två år senare var relationen slut, när Lill-Babs hittat kärleken på nytt i pappan till Kristin Kaspersen, Kjell Kaspersen.

1969

Lasse Berghagen har hunnit samarbeta och arbeta med hela den svenska artisteliten under sin långa karriär. Innan någon av dem blivit så kända som de skulle jammade han med Benny Andersson.

Annons

1975

Efter att ha tävlat i Melodifestivalen när Abba vann med Waterloo gick Lasse Berghagen och vann tävlingen året därpå med Jennie, Jennie. Låten sålde guld och Lasse blev namnet på allas läppar.

1977

Lasse Berghagen satte upp Lars Berghagen show på Cirkus i Stockholm, och det är den första krogshowen någonsin att sändas i tv.

Annons

1983

När Carola slagit igenom med Främling hänger hon med Lasse Berghagen och kungaparet – inga konstigheter.

1993

Trots skilsmässan förblev Lasse Berghagen god vän med exfrun Lill-Babs. 1993 satte de upp en föreställning tillsammans i Malmö.

Annons

1997

På 90-talet axlade Lasse rollen som programledare i Allsång på Skansen och fick programmet att växa till en institution. Här med djurexperten Jonas Wahlström.

2001

Under Lasses år som Allsång på Skansen-programledare gästades Solliden-scenen av flera världsstjärnor – men få skapade så mycket ramaskri som Ricky Martin.

Annons

2005

Anders Lundin tog över efter Lasse Berghagen, men Lasse kunde komma tillbaka och gästa programmet.

2019

Lasse Berghagen med en korv på Olof Röhlanders kräftskiva i Stockholm.

Annons

2021

2021 släppte Lasse Berghagen sina memoarer Hej livet! tillsammans med Marcus Birro – något han firade bland annat med frun Eva och dottern Maria.

Annons