5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste
0:51

Efter reklamen: 5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste

(0:51)

Slå på ljud

1965

OLLE LINDEBORG

Lasse Berghagen var bara 20 år gammal när han gifte sig med sju år äldre kärleken Barbro ”Lill-Babs” Svensson, i Katarina kyrka den 28 december. Det nygifta paret lämnade kyrkan till musik av trumpetarna Läderläpparna.

1966

Aftonbladet/TT

Paret fick dottern Malin Berghagen, och den lilla familjen poserade glatt tillsammans. Men två år senare var relationen slut, när Lill-Babs hittat kärleken på nytt i pappan till Kristin Kaspersen, Kjell Kaspersen.

1969

Roger Tillberg/TT

Lasse Berghagen har hunnit samarbeta och arbeta med hela den svenska artisteliten under sin långa karriär. Innan någon av dem blivit så kända som de skulle jammade han med Benny Andersson.

1975

Scanpix/TT

Efter att ha tävlat i Melodifestivalen när Abba vann med Waterloo gick Lasse Berghagen och vann tävlingen året därpå med Jennie, Jennie. Låten sålde guld och Lasse blev namnet på allas läppar.

1977

BO-AJE MELLIN BAM

Lasse Berghagen satte upp Lars Berghagen show på Cirkus i Stockholm, och det är den första krogshowen någonsin att sändas i tv.

1983

Charles Hammarsten/TT

När Carola slagit igenom med Främling hänger hon med Lasse Berghagen och kungaparet – inga konstigheter.

1993

TORBJÖRN ANDERSSON

Trots skilsmässan förblev Lasse Berghagen god vän med exfrun Lill-Babs. 1993 satte de upp en föreställning tillsammans i Malmö.

1997

Lasse Halvarsson

På 90-talet axlade Lasse rollen som programledare i Allsång på Skansen och fick programmet att växa till en institution. Här med djurexperten Jonas Wahlström.

2001

Peter Lydén/TT

Under Lasses år som Allsång på Skansen-programledare gästades Solliden-scenen av flera världsstjärnor – men få skapade så mycket ramaskri som Ricky Martin.

”Lill-Babs” fick 9 barnbarn – här är de i dag

2005

Karin Törnblom/TT

Anders Lundin tog över efter Lasse Berghagen, men Lasse kunde komma tillbaka och gästa programmet.

2019

Hans Shimoda/TT

Lasse Berghagen med en korv på Olof Röhlanders kräftskiva i Stockholm.

2021

Karin Törnblom/TT

2021 släppte Lasse Berghagen sina memoarer Hej livet! tillsammans med Marcus Birro – något han firade bland annat med frun Eva och dottern Maria.

Malin Berghagen: Mamma var nära att förlora mig i magen

Mest läst