leksaker från 90-talet
Slå på ljud

I dag är det mest köksredskap, inredning och praktiska kläder som står på våra önskelistor. Annat var det förr när allt vi ville ha var en lavalampa och en Polly Pocket.

Hur många av sakerna på vår lista nedan önskade du dig som liten?

My Little Ponies

Helst skulle man ha flera stycken så att de bildade ett litet stall i regnbågens alla färger. Och de där små speglarna och borstarna fick gärna följa med i paketet.

Speldosa med ballerina

Erkänn, ni hör i erat huvud exakt hur denna speldosa lät när man öppnade locket. Bara man hade kommit ihåg att skruva upp den på baksidan.

Puttekulor

Det fanns så många fina! De coola kidsen i skolan tog med sig påsar som vägde flera kilon. Klart vi önskade oss fler i present.

Polly Pocket

Vi önskade oss Polly Pocket och lovade våra föräldrar dyrt och heligt att inte tappa bort de pyttesmå dockorna. När vi väl fick en Polly Pocket tog det kanske en dag innan vi hade tappat bort dockorna. Men lika glada var vi för det.

Sminkdocka

Så coolt! Ett helt dockhuvud du kunde kladda smink på. Smink som bestod av gröna, blå och rosa ögonskuggor samt riktigt tjockt läppglans med glitter i.

Tvillingböckerna

Var du Jessica eller Elizabeth? Oavsett vem av tvillingarna från Sweet Valley High du kände igen dig i så var dessa böcker ett riktigt samlingsobjekt. De nummer du saknade önskade du dig såklart i julklapp eller födelsedagspresent.

Cd-skivor och en bärbar cd-spelare

Om du inte vet vad en bärbar cd-spelare är så borde du ha slutat läsa denna artikel för länge sedan eftersom du antagligen inte känner igen någonting på denna lista.

För oss andra stofiler var detta ett måste att ha! Den bärbara cd-spelaren som man kunde ha med sig överallt var bara så bra. Vi kunde knappt vänta till nästa Hits for kids-skiva kom!

Lavalampan

Är det någon som listat ut hur de fungerade än? Oavsett så kunde vi stå i timmar och kolla på hur dessa bubblor färdades fram och tillbaka i den glödheta lampan. Det var helt klart den stora höjdpunkten när man var hemma hos en kompis som hade en lavalampa, klart vi önskade oss en själva.

Fina luktsudd

De doftade en blandning av gummi, plast och parfym. Varför de var så himla poppis är oklart, men oj vad vi älskade att få fina luktsudd i present.

En mood ring

Hur var det möjligt att en ring kunde känna av ditt humör? Vi vet inte hur den gjorde, men när man satte den på fingret lovar vi att det blev EXAKT den färgen som symboliserade ditt humör. Om inte annat så blev man på det humöret när man såg färgen på ringen...

Foto: Hamsterpaj, Jollyroom, Pinterest, Wish, TT

LÄS MER:

Nostalgi: 5 gånger Lili & Susie personifierade åttiotalet

15 kultfilmer från 1990-talet – hur många har du sett?

13 skönhetsprodukter vi inte kunde vara utan på 90-talet – vilka minns du?