Det här gjorde programledarna innan SVT
1:33

Efter reklamen: Det här gjorde programledarna innan SVT

(1:33)

Slå på ljud

Lydia Capolicchio, 58, visste tidigt att det var inom media hon ville jobba. När familjen flyttade från Borås till Skåne började hon i ung ålder som reporter både på radio och lokaltidningar.

22 år gammal blev Lydia upptäckt av en SVT-producent, och debuterade i tv-programmet Rock från Kulturbolaget 1986. Hon fick efter det en rad uppdrag i tv, och var programledare i både Gomorron Sverige på SVT och senare Nyhetsmorgon på TV4.

Pa Neumüller försvann från SVT – efter haveriet

1992 programledde Lydia Capolicchio Eurovision song contest tillsammans med kollegan Harald Treutiger, när den internationella musiktävlingen hölls i Malmö efter att Carola vunnit med Fångad av en stormvind året innan. Hon var också den som var programledare för den uppmärksammade Fröken Sverige-finalen 2001, när scenen stormades av protester med ett lakan där det stod ”Gubbslem”.

Den minnesvärda Fröken Sverige-finalen slutade i skanadal.

Ulf Höjer/Aftonbladet/TT

Det gör Lydia Capolicchio idag

Efter att ha varit ett av de mest välkända tv-ansiktena i Sverige – och dessutom synts i övriga Norden – så valde Lydia Capolicchio att lämna rampljuset och tv-jobben. Hon började istället jobba som moderator, något hon gör än idag. Bland annat har hon hållit i Årets kock-tävlingar som konfrencier.

Lydia Capolicchio har också podcasten Hjärntillskott med Lydia, en intervjupodcast som hon har gjort över 100 avsnitt av och bland annat intervjuat Tilde de Paula Eby, Lotta Schelin och Agnes Wold.

Den forna SVT-profilen är sedan många år tillbaka gift med Calle Jansson, som är chef inom tv-branschen.

Så här ser 90-talssprofilen ut nu:

Lydia Capolicchio på Årets Kock 2019.

Patrik Österberg/TT
Mest läst