Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Molle Holmberg lämnade rampljuset – vändningen efter krisen

04 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, SVT.
Efter att ha medverkat i Baren blev han vinnaren av Club Goa, och en välkänd dokusåpaprofil.
Men tiden i rampljuset drog ner Molle Holmberg i ett drogmissbruk – som han till slut tog sig ur med hjälp av sin nyfunna tro.
– Jag tror att jag skulle varit död i dag om jag inte haft min tro, har han sagt till Expressen.
Annons
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåporBrand logo
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor

I början av 2000-talet var få personer så förknippade med dokusåpagenren som Molle Holmberg. Han slog igenom i dokusåpan Baren på TV3, och blev känd som gruppens slacker.

Men efter genombrottet i tv var Molle desto mer produktiv – han började släppa musik och tävlade till och med i Melodifestivalen med ingen mindre än Ann-Louise Hanson.

Molle Holmberg tävlade i Melodifestivalen – men det gick inte så bra. Han och Ann-Louise Hanson tog sig inte vidare från deltävlingen.

När han återvände till dokusåpagenren igen hade det hunnit bli 2005. I Club Goa var alla deltagare kända från andra dokusåpor och rutinerade tv-profiler, men trots det tog Molle Holmberg hem hela vinsten.

Annons

I SVT:s dokumentär Den svenska dokusåpan 2022 berättar Molle att han hade sökt riktiga skådespelarroller, men sedan såg tjusningen i att skådespela i dokusåpor.

– Realitygenren skulle jag definitivt beskriva som det mest direkta, förnämsta och ädlaste artisteriet. Det är ett skådespeleri. Man intar sin roll och utagerar den precis om en vanlig skådespelare, säger han i dokumentären.

Molle Holmberg på finalfesten för Club Goa 2005.

Mörka baksidan till kändisskapet

Men framgångarna i dokusåporna kom också med ett stort mörker. Under flera av åren i rampljuset var Molle deprimerad och fast i ett drogmissbruk.

– Jag träffade inga människor, ingen släkt, sov hela dagarna och åt nästan ingenting. Jag såg ut som ett skelett och hade typ missbruksproblem, har han sagt till Aftonbladet.

Annons

Efter att Molle tragiskt förlorade sin pappa som hastigt gick bort av en blodpropp, så valde profilen att vända sitt liv. Han hittade en gudstro, och säger att han blev vuxen.

– Sedan dess har jag omvärderat Guds existens och är övertygad om att han finns. Det är lite märkligt egentligen eftersom ingen i min familj är troende, har han sagt.

I dag är han verksam som konstnär och har skrivit böcker.

Så här ser Molle Holmberg ut i dag:

Molle Holmberg 2022.
Annons