Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nick Noltes skandaler – så ser han ut nu

25 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Nick Nolte på 70-talet.
I dag förknippas 82-åriga Nick Nolte mest med sina råbarkade rollfigurer, och sitt skandalomsusade privatliv.
Men när skådespelaren slog igenom stort på 70-talet var han en av Hollywoods stora sexsymboler – så här ser han ut i dag.
– Jag har inga svårigheter med att åldras, har stjärnan sagt i en intervju.
Annons
Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023Brand logo
Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023

När Nick Nolte slog igenom på 70-talet var han sinnebilden av den amerikanska mannen. Det stora genombrottet i miniserien Rich man, poor man från 1976 gav honom en Emmy-nominering, och katapulterade en fortsatt framgångsrik skådespelarkarriär. Nick Nolte hyllades inte bara för sin talang, men också sitt utseende. Efter att ha börjat en modellkarriär redan på 1960-talet utsågs han till och med till Sexiest man alive av People magazine 1992.

Nick Nolte 1977.
Nick Nolte var en av Hollywoods hetaste hunkar på 70-talet.

Filmen Prince of Tides från 1991 bev Nick Noltes höjdpunkt i karriären – han nominerades till en Oscar och vann en Golden globe för rollen. Han har senare också nominerats på Oscarsgalan ytterligare två gånger, 1998 för Affliction och 2011 för Warrior.

Annons

Men skådespelarens liv i offentligheten har kantats av skandaler, och han har kämpat med missbruksproblem. 2002 blev det stora nyheter världen över när stjärnan greps för att ha kört drogpåverkad. Bilden som togs på polisstationen, där Nolte ser sliten ut i Hawaii-skjorta och med spretigt hår, spreds som en löpeld, och har sedan dess blivit ikonisk.

Nick Nolte mug shot.
Nick Noltes ökända förbrytarfoto, som togs hos polisen 2002.

Nick Nolte i dag – orden om åldrandet

Efter skandalerna har Nick Nolte tagit tag i sin hälsa, och sedan 2002 är han nykter.

Annons

– Jag drack som ett sätt att hantera allt som jag tyckte var svårt – relationer, misslyckade projekt – och alkohol blev en medicin mot ensamhet och den ironiska isoleringen som det ofta innebär att vara känd, har han sagt i en intervju skriver Newsner.

Nick Nolte är i dag 82 år gammal, men har inte lagt skådespeleriet på hyllan än. Så sent som 2019 var han med i Hollywoodfilmen Angel has fallen. Men han tycker numera om att prioritera annat än karriären, och umgås gärna med sina barn, där sonen Brawley Nolte är född 1986, och dottern Sophia Lane Nolte är född 2001.

Skådespelaren har ingen ångest över att han passerat 80, utan tar sitt åldrande med ro.

– När det kommer till att bli gammal så ångrar jag det inte alls. Jag har inga svårigheter med att åldras. Jag är faktiskt rätt bekväm med det, och vet att det finns ett till stort äventyr framför mig. Det är lite läskigt, men jag accepterar det, har han sagt.

Nick Nolte 2023.
Nick Nolte 2023.
Annons