Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Patrick Ekwalls dotter Wilma har vuxit upp – samlade in miljon

03 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Patrick Ekwall och hans familj drabbades av en tung tragedi när Hannah, hustrun och mamman till hans yngsta barn, gick bort i cancer förra året.
Men mitt i mörkret stod tv-profilens vuxna dotter Wilma för ett stort ljus – när hon lyckades samla in en miljon kronor till cancerforskning.
”Hannah har funnits i mitt liv sen jag var 9år gammal, hon är min pappas fru och min lillasyster Tindras mamma”, skrev Wilma när Hannah fick cancer.
Annons
5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste

OS-aktuella sportjournalisten Patrick Ekwall har gått igenom mycket det senaste året. Snart har det gått ett år sedan hans hustru Hannah Ekwall gick bort i bröstcancer, bara 39 år gammal. Patrick och Hannah hade tillsammans dottern Tindra, och profilen har skrivit på sociala medier om hans och dotterns sorg och utmaningar.

Innan Patrick träffade Hannah hade han en annan relation, där han fick sin äldsta dotter Wilma, idag 22. Wilma var nio år när hennes pappa blev tillsammans med sin nya kärlek, och även hon hade en nära relation med Hannah.

Annons
Patrick Ekwall, dottern Wilma och Hannah, 2010.

”Mina foraldrar separerade nar jag var 1ar, och det kanske later konstigt men det ar jag sa oerhört glad for. De gav mig chansen att fa 2 bonusforaldrar och chansen bade kunna ge och fa dubbelt sa mycket karlek.Hannah har funnits i mitt liv sen jag var 9ar gammal, hon ar min pappas fru och min lillasyster Tindras mamma. Hon har gett mig sa otrolig mycket i livet - tagit in mig i sitt liv och i sin familj, lart mig massor och dessutom har vi sa otroligt kul ihop”, berättade Wilma på Instagram när hennes bonusmamma blev cancersjuk.

Annons

Samlade in en miljon kronor

Efter Hannahs bortgång bestämde sig Wilma för att samla in 5000 kronor till Cancerfonden, för att få in pengar till forskning. På bara några dagar hade hon fått in över en miljon kronor, och berättade om det hela i bland annat Efter fem på TV4.

Patrick och Wilma Ekwall 2008, på Tony Irvings bokrelease.

– Jag är chockad, det är helt fantastiskt vad fina människor är som tar sig tiden och går in på min insamling och skänker en slant. Det är helt fantastiskt, jag trodde aldrig att jag skulle nå upp i de här summorna, sa hon då.

Annons

Under sin uppväxt har Wilma följt med sin pappa på röda mattan för biopremiärer och föreställningar, och på sin Instagram – där hon har närmare fem tusen följare – har hon också gjort reklamsamarbeten tillsammans med tv-profilen.

Nyligen hölls Idrottsgalan i Stockholm, och då poserade far och dotter tillsammans framför kamerorna. Wilma valde en vacker klänning i sammet och ett matchande hårband som kvällens outfit.

Patrick Ekwall jobbade på TV4 Sporten mellan åren 1994-2016. När han inte fick förlängning valde han att skriva på för Discovery Networks Sweden istället.

Patrick Ekwall

Ålder: 56 år

Bor: Bromma, Stockholm

Yrke: Sportjournalist

Familj: Döttrarna Wilma och Tindra

Aktuell som sidekick i OS-kväll med Almenäs, som sänds varje kväll klockan 19-21 på Kanal 5 och Discovery+. Driver podcasten "Pådden med Olsson och Ekwall" tillsammans med journalisten Mats Olsson.

Patrick Ekwall med Wilma på Idrottsgalan.
Annons