Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Roger Moores familjetragedi – sorgen med svenska frun

24 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Roger Moore och Kristina Tholstrup.
Ikoniska James Bond-skådespelaren Roger Moore var sina sista 15 år gift med svenska frun Kristina Tholstrup.
Men innan skådespelarens bortgång gick paret igenom en tung familjetragedi, när dottern Christina somnade in.
– Vi var alla med henne och omgav henne med kärlek till slutet, sa Roger Moore i ett uttalande efter dotterns bortgång.
Annons
5 älskvärda filmer från 80-taletBrand logo
5 älskvärda filmer från 80-talet

Roger Moore är en av de mest ikoniska skådespelarna som axlat rollen som James Bond. Med filmer som Moonraker, Octopussy och Live and let die har han spelat Agent 007 i några av de mest folkkära och omtalade Bond-filmerna, och om du frågar personer vilken skådespelare de förknippar med rollen så kommer nog många säga antingen Roger Moore eller Sean Connery.

Med sju James Bond-filmer under en tolvårsperiod är det inte konstigt att det är den delen av hans karriär som flest minns, men både innan och under James Bond-perioden gjorde Roger Moore många andra roller i film och tv, som Snobbar som jobbar och Rosa panterns förbannelse.

Annons

Under sitt långa liv var Roger Moore gift fyra gånger – bara 19 år gammal gifte han sig för första gången med frun Doorn van Steyn. De var ihop till 1953 innan de gick skilda vägar. Samma år gifte han om sig med Dorothy Squires, ett äktenskap som höll i 13 år. Skådespelarens längsta äktenskap var hans tredje, med Luisa Mattioli. Paret fick tre barn tillsammans – Deborah, Christian och Geoffrey, Roger Moores enda biologiska barn.

Roger Moore med frun Luisa Mattioli.
Roger Moore med sin tredje fru Luisa Mattioli 1983.

Roger Moores relation till sin bonusdotter

När han blev tillsammans med svenska Kristina Tholstrup och paret gifte sig 2002 fick Roger Moore också en till ny familjemedlem – Kristinas dotter Christina ”Flossie” Knudsen.

Annons

Roger och Christina hade en nära relation, och hon hyllade honom i intervjuer.

– Jag blev väldigt påverkad av händelserna i mitt liv. Jag hade nog inte den bästa synen på det motsatta könet. Men det ändrades när mamma träffade Roger, har hon sagt i intervjuer.

Roger Moore och Kristina Tholstrup.
Roger Moore och Kristina Tholstrup 2001.

Men 2016 drabbades Roger Moore och hans familj av en tung tragedi – när Flossie somnade in bara 47 år gammal.

– Vår vackra dotter Christina, känd som Flossie, förlorade sin kamp mot cancer klockan 10 på förmiddagen den 25 juli. Vi är förkrossade. Vi var alla med henne och omgav henne med kärlek till slutet, sa Roger Moore i ett pressuttalande efter bonusdotterns bortgång, skrev The Sun.

Annons
Roger Moore som James Bond.
Roger Moore spelade James Bond under 12 års tid.

Bara ett knappt år efter bonusdotterns död gick också Roger Moore bort, 89 år gammal.

”Det är med tunga hjärtan vi måste meddela att vår älskade far, Sir Roger Moore, har gått bort i dag i Schweiz efter en kort men modig kamp mot cancer. Kärleken som omgav honom under hans sista dagar var så stor att den inte går att beskriva med ord”, skrev barnen Deborah, Geoffrey och Christian i ett pressmeddelande.

Annons