per holknekt och Lena philipsson, carolina gynning och olivier de paris
6 Big Brother-profiler vi minns – så lever de idag
Slå på ljud

År 2000 hade Big Brother premiär i Sverige. Under de elva säsonger som hittills gått på tv (den tolfte sänds just nu på Sjuan och på TV4 play) har skandalerna och rubrikerna varit otaliga. Tittarna har fått se förlovningar, breakups, nya vänskaper, bråk och kärlek växa fram i tv-rutan.

Så gick det sen för Big Brothers största stjärnor

Självklart har tittarna även fått se en hel del stora stjärnor växa fram. En av de som startade sin karriär i programmet är ingen mindre än Carolina Gynning. Här kan du läsa om henne och 14 andra Big Brother-stjärnor. Hur gick det för dem efter programmet? Och hur ser de ut i dag? Här får du svaret:

Per Holknekt – 2000

per holknekt i big brother

Per Holknekt hade precis blivit nykter efter flera år av missbruk när han bestämde sig för att söka till Big Brothers allra första säsong. Han gjorde succé och kom tvåa. Strax efteråt startade han klädesmärke Odd Molly som än i dag är en storsäljare. Mellan 2001 och 2008 var han gift med sångerskan Viktoria Tolstoy, 2010 till 2012 med sångerskan Lena Philipsson och 2018 till 2020 med Linda Holknekt (före detta Sjöström).

per holknekt och lena philipsson

Per Holknekt med Lena Philipsson 2012.

Eero Hannukainen/TT

Per Holknekt har två barn, Carla, 3,5, och Julia, 25. Så här ser han ut i dag:

per holknekt idag
Cecilia Liljeton/TT

Kitty Jutbring – 2002

kitty jutbring big brother

Kitty Jutbring fick sitt stora genombrott i Big Brothers andra säsong. Några år senare var hon även med i såpan Club Goa på TV3. Hennes karriär har gått spikrakt upp sedan hon medverkade i dessa dokusåpor och i dag är hon sångerska, DJ, radiopratare och barnprogramledare. Hon och maken Per Störby har tre barn ihop – Nikki-Lo, 8, Kimmi-Kid, 6, och Jim-Jim, 2.

kitty jutbring med man och barn

Kitty Jutbring med Per Störby och de två äldsta barnen Nikki-Lo och Kimmi-Kid.

Karin Trnblom/TT

Shanta Liora (tidigare Marie Picasso) – 2002

marie picasso i big brother

Hon hette Marie Pettersson när hon var med i Big Brother 2002. När hon några år senare vann hela Idol gjorde hon det under namnet Marie Picasso.

marie picasso vinner idol
Karin Trnblom/TT

Efter att ha drabbats av cancer drog hon sig tillbaka från rampljuset och en tuff tid följde. När hon blev friskförklarad 2014 ville hon markera starten på ett nytt liv och bytte namn till Shanta Liora. I dag är hon goodwill-ambassadör för Perfect world foundation och kämpar för djurens rättigheter.

shanta liora
Eero Hannukainen/TT

Peter Rung (tidigare Peter Svensson) – 2002

peter svensson big brother

Han skapade rubriker när han efter en blöt kväll i huset kissade i en väska – och än i dag är det så folk kommer ihåg honom.

– Alla som kommit fram till mig de senaste 14 åren har förr eller senare kommit på det. Så när jag ser att det glimmar till i ögat på folk, då har jag förberett mig, sa han i podcasten Askalas för några år sedan.

Via Facebook träffade han programledaren Agneta Sjödin 2011 och de två blev snabbt ett par. Efter fyra månader var förhållandet dock över. I dag är Peter tillsammans med Nina Rung och de två har startat företaget Huskurage som arbetar med att förebygga våld i hemmet genom uppmärksamma grannar. Han är bonuspappa till Maja och biologisk pappa till lilla Bonnie. Peter och Nina kämpar tillsammans för flickor och kvinnors rättigheter, och syns ofta både i tv, tidningar och på sociala medier.

Nina Rung och Peter Rung.

Johan Jeppsson/TT

Linda Thelenius (tidigare Linda Rosing) – 2003

linda rosing big brother

När Linda Rosing, som hon hette då, klev in i Big Brother huset skapade hon rubriker, och det fortsatte hon med även efter programmet. Hon vek ut sig (ja, på den tiden skapade det rubriker...) och fick till sist en egen dejtingsåpa med namnet Den rätte för Rosing. Den rätte blev Hugo Rosas, men förhållandet höll inte.

Och håll i er nu för här kommer allt som Linda Thelenius har hunnit med sedan dess; Hon har försökt sig på en popkarriär och släppt låtar, hon har skrivit en självbiografi med namnet Den nakna sanningen, och hon har gett sig in i politiken och startade Unika partiet. Puh!

linda thelenius i dag
WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet

Idag är hon gift med Basic Element-sångaren Peter Thelenius och 2010 fick de sitt första gemensamma barn Kean.

linda thelenius och peter thelenius

Linda Thelenius och Peter Thelenius

Hans Shimoda/TT

Linda har sedan tidigare barnen Melissa och Kevin. I dag jobbar hon inom hemtjänsten i Stocksund och älskar sin arbetsplats, även om det varit tufft under corona.

– Jag är stolt över att jobba här, det är så värdefullt att jobba här, det är de här människorna som har byggt vårt samhälle. Jag tycker det är bland det finaste man kan göra, sa hon nyligen i en intervju med Aftonbladet.

Olivier de Paris – 2004

olivier de paris och carolina gynning i big brother

Olivier de Paris och Carolina Gynning.

Jonas Hessman/TT

2004 förlovade han sig med Carolina Gynning inne i Big Brother-huset, men senare bröt paret förlovningen.

– Det var en kombination av saker, men att jag gjorde slut med Olivier beror på att vi bråkade alldeles för mycket, sa Gynning till Aftonbladet då.

I dag bor han och flickvännen Ronja delvis i Frankrike, delvis i Sverige. Enligt hans sociala medier arbetar han med bostadsuthyrning.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Carolina Gynning – 2004

carolina gynning i big brother
WAHLGREN CHRISTER

Carolina Gynning vann hela programmet 2004, och det blev starten på en lång och framgångsrik karriär. Hon har hunnit vara programledare för bland annan Förkväll, Idol, Sommarkrysset och Stjärnor på is. Dessutom hade hon huvudrollen i filmen Blondie där hon spelade mot stjärnor som Marie Göranzon och Helena af Sandeberg. Framför allt har Gynning gjort sig en karriär som konstnär och hennes verk finns numera i var och varannan mans hus i form av kuddar, glas, tavlor, krukor och duschdraperier.

I dag driver Gynning en podcast ihop med Carina Berg. Hon väntar sitt och pojkvännen Viktor Philipsons första gemensamma barn. Sedan tidigare har hon döttrarna Adele, 6, och Alicia, 8.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Elita Löfblad – 2005

elita löfblad och sofia hellqvist

Elita Löfblad med prinsessan Sofia år 2005.

Jonas Hessman/TT

Efter programmet utbildade Elita Löfblad sig till hudterapeut och startade en egen skönhetssalong. Hon hade planer på att vidareutbilda sig till journalist, men då salongen gick såpass bra fortsatte hon att satsa på den – och gör det än i dag. Så här ser hon ut numera:

elita löfblad idag
Eero Hannukainen/TT

Jessica Cabezas (tidigare Jessica Lindgren) – 2006

jessica lindgren från big brother
Peter Wixtrm/Aftonbladet/TT

När Jessica Lindgren vann Big Brother 2006 deklarerade hon glatt att hon skulle använda pengarna till att köpa nya bröst. Sagt och gjort. Därefter var hon med i tidningar som Moore, Slitz och Magazine Café. Efter ett tag blev kändisskapet för mycket för henne och hon flyttade till Spanien. Där träffade hon Santiago Cabezas och när de blev ett par bytte hon efternamn. För tidningen Aftonbladet Klick har hon berättat om det vilda livet och vad som hände när hon plötsligt blev gravid.

– Relationen startade på fel sätt, jag blev gravid under ett drogmissbruk med en människa jag faktiskt inte kände och det är ju inte riktiga känslor man känner då.

De gick med i Jehovas vittnen och Jessica blev gravid igen, men efter några år bröt hon helt med församlingen och även med Santiago. I dag bor Jessica utanför Falkenberg med sina två barn.

jessica cabezas

Vanessa Lopez – 2011

vanessa lopez big brother

Vanessa Lopez kom in som joker i Big Brother 2011. 2014 gav hon ut den uppmärksammade boken Jag har ångrat mig, som handlar om hur hon ångrar den könskorrigering hon genomgått tidigare. När hon träffade andra transpersoner som inte opererat sig öppnades hennes värld.

– Jag började tänka på att jag inte hade behövt operera mig. Jag funderade på hur mitt liv hade sett ut om jag inte opererat mig, sa hon i en intervju med Allas.

2018 blev Vanessa Lopez den första transkvinnan att signas till modellagenturen Stockholmsgruppen.

vanessa lopez 2020
Karin Törnblom/TT

Annica Englund – 2012

annica englund big brother

Annica Englund fick sitt stora genombrott i Big Brother 2012. Där träffade hon Marcelo Peña som skulle komma att bli hennes pojkvän de kommande åren. Förhållandet var dock stormigt och efter 5 år ihop gjorde paret slut, strax efter att de testat sitt förhållande i dokusåpan Temptation Island.

I dag är Annica en välkänd influencer och är tillsammans med hockeyspelaren Elias Lindholm. Förra året flyttade hon till Kanada där pojkvännen spelar. Hon har satsat mycket på sin karriär som DJ de senaste åren och spelade bland annat på Summerburst 2019.

Marcelo Peña – 2012

marelo pena big brother

Efter att Annica Englund och Marcelo Peña (som förlovade sig i Big Brother-huset) bröt sin förlovning valde Marcelo att vara med i Paradise hotel två gånger. Andra gången han tävlade lyckades han ta hem segern och krossade kulan på 500 000 kronor.

I Paradise hotel träffade han Nina Glimsell som han hade en relation med ett tag. När det tog slut hittade han kärleken på nytt i Emilia Wahlund. När som helst blir de två föräldrar till en liten flicka.

Hanna Widerstedt – 2012

hanna widerstedt big brother

Hennes frispråkighet i programmet gjorde att hon blev både älskad och hatad. Efter Big Brother lämnade Hanna Widerstedt Sverige och flyttade till Berlin. Hennes önskan var att bli konstnär men när pengarna tog slut började hon istället sälja sex, något hon flera gånger pratat öppet om, bland annat i sin bok Till alla mina torskar. Hon har även berättat om sitt shoppingberoende och var 2018 med i tv-programmet Lyxfällan.

Efter en lång kamp lyckades Hanna till sist bli fri från sitt shoppingberoende. Enligt Allas bor hon idag i Växjö då hon förra året skaffade en pojkvän som bor där.

hanna widerstedt 2021
Claudio Bresciani / TT

Sami Jakobsson – 2020

sami jakobsson big brother

Sami Jacobsson var en av förra säsongens mest omskrivna deltagare, och TV4 fick ta emot hård kritik för att de lät en person med tidigare kopplingar till rasistiska rörelser vara med i programmet. Trots skandalerna vann Sami till sist hela Big Brother. Vinstsumman på en miljon kronor gick direkt till Kronofogden för att betala av alla skulder han tidigare dragit på sig.

Innan Big Brother arbeta Sami som lastbilschaufför i Köping. I dag har han flyttat till Stockholm och satsar istället på sina sociala medier. I höstas framkom det att han åtalades för inblandning i en stöld av militärfordon. Sami menade att han inte visste att det hela var en stöld, men medger att han åkt med i fordonen.

– Vi träffade två bekanta som frågade om vi ville med till skogen och kolla på några tuffa bilar, och ja det vill vi ju göra, säger Sami Jakobsson i ett klipp på Youtube.

– När vi kommer dit och ser att det är militärfordon... min första tanke är inte direkt att oj har de stulit de här från försvarsmakten? Nej, det är väl det sista jag skulle tänka, jag tänker väl att det är renoverade gamla terrängbilar bara, men nej så var det inte. Så nu ska jag bli åtalad.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Alex Manzizila - 2020

Alex Manzizila hade en kort romans med Antonia ”Anty” Johnson i huset, men det blev aldrig något seriöst mellan dem när kamerorna slocknade. I dag jobbar Alex som modell och driver Instagramkontot Manzizilax2 tillsammans med sin tvillingbror.

Foto: Big Brother, Instagram

LÄS MER:

Bloggstjärnor och influencers då och nu – så såg de ut för tio år sedan

90-talets popstjärnor - då och nu

Isabella Löwengrip om sina outfits genom åren

Mest läst