Det här minns vi från 80-talet
1:53

Efter reklamen: Det här minns vi från 80-talet

(1:53)

Slå på ljud

En hel del minns nog Jannike Björling, 80-talets hetaste så kallade "scandal beauty", mycket på grund av hennes omtalade förhållande med tennisstjärnan Björn Borg.

Det före detta paret träffades när Björn Borg var domare i en modelltävling och 17-åriga Jannike Björling var en av de tävlande. Men relationen blev minst sagt omdebatterad och Jannike anklagades bland annat för att vara ute efter Björns pengar, något hon själv förnekade. Ett år senare födde Jannike sonen Robin som i dag är 35 år. Relationen med Björn tog slut två år senare.

Helena Bergströms okända son – här är Tim Nutley idag

– Under de tre åren var det jättebra. Jag var verkligen älskad av honom. Men när man är ung måste man hitta sin egen person och gå vidare, har hon tidigare sagt när hon medverkade i TV4:s Kändisdjungeln år 2009.

Det gör Jannike Björling i dag

När kärleken var över gjorde Björling succé då hon 1989 anlände till premiären av filmen Indiana Jones iklädd en t-shirt med trycket “Björn Borg Collection”. På tröjan, förutom Jannike själv, syntes Björns tidigare fruar Mariana Borg och Loredana Berte. Ett år efter det gifte hon sig med fotografen Tony Fernandez.

Jannike Björling.

Micael Engstrm/TT

Jannike Björling har sedan dess jobbat som modell och blev ofta omskriven i skvallerpressen under sent 80-tal och tidigt 90-tal. Efter det har hon hållit en låg profil och lever i dag ett tillbakadraget liv. År 2007 födde hon sitt andra barn, sonen Liam.

Björling har bland annat utbildat sig till florist och nagelskulptris, samt arbetat inom vården.

Marcus Schenkenbergs okända liv i Tyskland – det gör modellen i dag

Mest läst