Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så har 11 kändissyskon förändrats genom åren – se bilderna

27 apr, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografTT.
kristin kaspersen malin berghagen
Kändisar – men också syskon. Vi tar en titt i backspegeln och kollar in hur Sveriges mest kända syskonpar har förändrats genom åren.
Annons
Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmerBrand logo
Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer

Sverige har gott om kända syskonpar. Pernilla och Niclas Wahlgren exempelvis. Hannah Widell och Amanda Schulman likaså. Liksom Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. Internationellt är det dock bröderna Skarsgård, kanske främst Alexander och Gustaf, som de flesta känner till. Men hur har dessa syskonpar sett ut genom åren? Och hur har de förändrats – utseendemässigt. Vi har grävt i bildarkiven och hittat ett helt fång med härliga retrobilder.

Pernilla och Niclas Wahlgren

pernilla och niclas wahlgren
Pernilla och Niclas Wahlgren, 1989 och 2021.

Christina Schollin och Hans Wahlgren har barnen Peter, Niclas, Pernilla och Linus ihop. Tre av barnen har valt en karriär i rampljuset. Peter däremot har arbetat på bank och därefter som brandman.

Annons

Joel och Melinda Kinnaman

Joel och Melinda Kinnaman, 1989 och 2008.
joel melinda kinnaman
Joel och Melinda Kinnaman, 2011.
Annons

Melinda Kinnaman gjorde succé som 14-åring i Lasse Hallströms Mitt liv som hund. Hon arbetar fortfarande som skådis, både på scen, på film och på tv. 8 år yngre lillebror Joel Kinnaman har dock blivit mer känd de senaste åren, också internationellt.

Happy och Felice Jankell

happy och felice jankell
Happy och Felice Jankell, 2004 respektive 2021.

Happy och Felice Jankell är döttrar till journalisten Annika Jankell och skådespelaren Thorsten Flinck. Det skiljer bara ett år mellan systrarna och de har alltid stått varandra oerhört nära. Dessutom har de valt samma karriär: skådespelare.

Annons

Erik Haag och Kalle Zackari Wahlström

kalle zackari wahlström erik haag
Jonna Bergh (Kalles exhustru), Kalle Zackari Wahlström och Erik Haag. Året är 2003.
kalle zackari erik haag
Kalle Zackari Wahlström och Erik Haag, 2021.
Annons

Erik Haag och Kalle Zackari Wahlström är bröder. Och har dessutom valt samma yrke: tv-personlighet och programledare. Många har nog, hemma i tv-soffan, slagits av hur lika bröderna pratar. Deras röster är närmast identiska. I dag lever Erik Haag ihop med Lotta Lundgren. Kalle Zackari Wahlström är gift med Brita Zackari, poddare och medieprofil.

Hannah Widell och Amanda Schulman

hannah widell och amanda schulman
Hannah Widell och Amanda Schulman. Året är 2011 respektive 2021.

Systrar – och kollegor. Och dessutom bästa vänner. Hannah Widell och fem år yngre Amanda Schulman har arbetat ihop länge. Först på produktionsbolag och sedan på ett flertal andra sätt, de har bland annat skrivit romaner, kokböcker och gjort egna tv-program. De startade Perfect Day Media ihop och driver podcasten Fredagspodden, en av Sveriges absolut mest populära poddar.

Annons

Kristin Kaspersen och Malin Berghagen

malin berghagen och kristin kaspersen
Lill-Babs med sina döttrar. Året är 1976. Till höger ser ni Malin Berghagen och Kristin Kaspersen 2022.

Äpplet faller inte långt ifrån trädet brukar man ju säga. Och då det gäller Barbro ”Lill-Babs” Svensson och döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen så stämmer det verkligen. Både Malin och Kristin har satsat på ett liv i rampljuset. Och de har en nära relation privat.

– Hon ger mig en känsla av stolthet. Jag är extremt stolt över Kristin och det hon åstadkommer. Hon är också min utmaning för hon är fortfarande min lillasyster och jag kan triggas av saker som hon gör som egentligen handlar om när vi var små. Alla som har en lillasyster eller lillebror vet vad det innebär, har Malin Berghagen berättat.

Annons

Alexander och Calle Schulman

alex calle schulman
Alex och Calle Schulman, 1986 respektive 2021.

Alexander och Carl-Johan Schulman är båda söner till tv-mannen Allan Schulman. Dessutom är de både mediepersonligheter. Calle har arbetat länge som reklamare och Alex är författare och krönikör. I nuläget driver de också varsin podcast. Calle har Schulman & Geniet med Fredrik Söderholm och Alex har Alex & Sigge med Sigge Eklund.

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria

victoria madeleine
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine. 1996 och 2021.

Prinsessor – och syskon. När kronprinsessan var liten var hon ”som en extramamma” till sin fem år yngre lillasyster, Madeleine. Det har bestått, genom åren. Men i dag är Madeleine och Victoria mer som vänner. Dessutom har de barn i nästan exakt samma ålder.

Annons

Alexander och Gustaf Skarsgård

Alexander och Gustaf Skarsgård, 1988 och 2021.
alex och gustaf skarsgård 2022
Alexander och Gustaf Skarsgård, 2022.
Annons

Alexander och Gustaf Skarsgård gick, båda två, i pappa Stellans fotspår. Och de är inte ensamma. Också bröderna Bill och Valter har satsat på en karriär inom film, teater och tv.

Dan och Anders Ekborg

dan och anders ekborg
Skådespelaren Lars Ekborg på fisketur med barnen, 1967. Grabbarna Dan och Anders skulle senare gå i pappas fotspår och är i dag på väg att bli lika folkkära som han. Till höger har året hunnit bli 1992.
anders ekborg och dan ekborg
Anders och Dan Ekborg, 2021.
Annons

I filmen Tomten är far till alla barnen skådespelade bröderna Dan och Anders Ekborg mot varandra. I den hyllade svenska storfilmen spelade de två karaktärer som varit gifta med samma kvinna, spelad av Katarina Ewerlöf. Dan är den äldre av bröderna.

Annons