Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sara Löfgren försvann från rampljuset – så lever hon i dag

08 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
sara löfgren fame factory
Med sin medverkan i Fame Factory och en låt i Melodifestialen var Sara Löfgren en het artist i början av 00-talet.
Idag har hon lagt artistlivet bakom sig, lämnat rampljuset – och bytt namn.
Så lever Starkare-stjärnan i dag.
Annons
5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingarBrand logo
5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingar

Sara Löfgren var 27 år när hon slog igenom i musikdokusåpan Fame Factory 2003. I programmet tävlade hon mot artister som Sandra Dahlberg och Jimmy Jansson, och kom till slut på en sjunde plats. Men trots att det inte blev någon vinst var musikkarriären ett faktum för Sara – debutalbumet Starkare sålde i 60 000 exemplar, och titelspåret blev en stor hit.

2004 tävlade Sara Löfgren i Melodifestivalen med låten Som stormen, där hon kom sjua i finalen. Åren som följde släppte Sara flera album, prisades på QX Gaygala och vann pris på Nordic music awards.

Sara Löfgren 2004 i Melodifestivalen.

Efter några intensiva år av turné med Diggiloo-gänget och medverkan i program som Sommarkrysset och Så ska det låta försvann dock Sara Löfgren från rampljuset.

Annons

Så lever Sara Löfgren idag – har bytt namn

2015 klev hon tillbaka in i offentligheten när hon gästade Nyhetsmorgon och uppträdde med sin nya låt När mörkret faller.

– Det har ju rullat på ända sedan Fame Factory, jag har liksom aldrig stannat upp. Så jag behövde det, jag behövde vara med barnen. När man kände att ”ska jag verkligen fortsätta med det här”, då undrade man ju ifall man behövde en paus, sa Sara i TV4-programmet.

Efter det blev det tyst om Sara igen, som idag lever ett lugnt liv i Varberg tillsammans med kärleken Petter Widgren och sina barn. Sara har också bytt namn och tagit kärlekens efternamn efter att de gift sig.

I Varberg har Sara blivit en lokalprofil, som bland annat engagerat sig på en ungdomsgård i staden, och gjort den lokala Pride-låten Man får älska vem man vill 2021.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons