Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Shirley MacLaine spred rykten om affär med Olof Palme

22 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kontroversiella Hollywood-stjärnan Shilrey MacLaine har haft många omtalade kärleksaffärer – och menar att hon haft relationer med flera statsministrar.
Ryktena om att en av älskarna ska ha varit Olof Palme har spridits i årtionden, och blev värre när hon skrev om kärleksmöten i Sverige i sin biografi.
– Att vi var med i samma tv-program och träffats ytterligare någon gång innebär inte att vi haft en affär, kommenterade Palme själv ryktena på 70-talet.
Annons
Kändisarnas otrohetsskandaler - vi aldrig glömmerBrand logo
Kändisarnas otrohetsskandaler - vi aldrig glömmer

Shirley MacLaine, 88, är en av Hollywoods mest prisade skådespelare – genom åren har hon vunnit en Oscar, sex Golden globes, två Baftas och en Emmy. Men trots den långa och gedigna karriären förknippar många stjärnan med hennes kontroversiella uttalanden om motspelare och romansrykten med både Hollywood-stjärnor och statsministrar.

I en intervju med Daily Mirror 2012 sa Downton abbey-stjärnan att hon haft affärer med två olika statsministrar under sitt liv.

– Jag har haft många kärleksaffärer och många dåliga älskare. Jag gillade inte ”sex-eskapader” men jag testade det en gång. Det var under en pågående politisk kampanj när alla gjorde samma sak. Så jag ville inte bli lämnad utanför. Jag hade sex med tre män på en dag. Det var dumt och gav mig ingen tillfredsställelse alls, sa hon i intervjun.

Annons

Olof Palme dementerade otrohetsryktet

Shirley har hävdat att hon haft kärleksaffärer med både kanadensiska statsministern Pierre Trudeau, Australiens utrikesminister Andrew Peacock – och svenska statsministern Olof Palme.

Shirley MaLaine och Olof Palme i samband med inspelningen av Kvällsöppet.

Ryktena om Shirley MacLaine och Olof Palme startade redan 1977 när de två var med i Kvällsöppet tillsammans och diskuterade politik. De två var då bekanta sedan tidigare, och ska ha träffats i New York tidigare under 70-talet. Olof Palme gjorde dock tydligt att det inte fanns mer än vänskap mellan honom och Hollywood-aktrisen.

– Att vi var med i samma tv-program och träffats ytterligare någon gång innebär inte att vi haft en affär, sa han när han dementerade ryktena om en kärleksaffär.

2014 sprakade dock ryktesspridningen igång på nytt, när Shirley släppte sin självbiografi Ut på yttersta grenen, där hon inte höll tillbaka om sina sexuella äventyr. Hon skrev dock inte ut Olof Palmes namn i boken, utan berättade om en socialistisk politiker vid namn ”Gerry”, som hon mött på Grand Hôtel i Stockholm – och där många av karaktärsdragen passade in på Palme.

Annons