Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svenska Hollywood-stjärnan Ann-Margrets liv i bilder

27 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Svensk-amerikanska Hollywood-skådespelaren Ann-Margret har levt ett långt liv i rampljuset.
Med omtalade romanser med Elvis Presley och Eddie Fisher, roller i ikoniska filmer och en otrolig klädstil har den svenska stjärnan blivit en riktig ikon.
Här är 11 bilder du kanske aldrig sett på Ann-Margret förut.
Annons
7 svenskar som är heta i HollywoodBrand logo
7 svenskar som är heta i Hollywood

1962

Efter att ha flyttat från Sverige till USA som barn slog Ann-Margret igenom som skådespelare i början av 60-talet, med filmer som Fickan full av flax och Vår i kroppen. Här med motspelaren Pat Boone.

1963

Ann-Margret spelade mot Bobby Rydell i Bye bye birdie.

1964

När Ann-Margret gjorde den kvinnliga huvudrollen i Elvis Presley-filmen Viva Las Vegas 1964 började de två stjärnorna dejta varandra. Ann-Margret blev Elvis älskarinna, när han hade träffat Priscilla Presley.

Annons

”Vi var sannerligen själsfränder, blyga på utsidan men ohämmade på insidan. vi levde båda på gränsen och var självdestruktiva på våra egna sätt... På många sätt, om man tänker bort kändisskapet och vad vi uppnådde så snabbt, så förblev vi båda väldigt barnsliga och var emotionellt osjälvständiga”, har Ann-Margret skrivit om relationen i sin självbiografi.

1969

Ann-Margret lämnade Elvis bakom sig, och dejtade Eddie Fisher innan hon hittade kärleken i sin make Roger Smith. Ann-Margret och Roger gifte sig 1967 och var gifte fram till hans bortgång 2017.

Det var inte bara kärlekslivet som gick bra i slutet av 60-talet – Ann-Margret gjorde också succé på vita duken.

Annons

1971

Den svenska Hollywood-stjärnan har arbetat med många av branschens stora namn. I filmen Carnal knowledge spelade hon mot Jack Nicholson.

1979

Ann-Margret och Kirk Douglas i filmen The Villain.

Editorial use only. No book cover usage.Mandatory Credit: Photo by Moviestore/REX (1642816a)The Villain (Cactus Jack), Ann-margret, Kirk DouglasFilm and Television

1982

Som svensk i USA har Ann-Margret hyllats flera gånger i sitt gamla hemland här i norr. Här hänger hon med kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Annons

1994

Få stjärnor jobbar lika hårt och konsekvent som Ann-Margret. Även efter att ha passerat 50 år gjorde hon lika mycket filmer som när hon var yngre. Här tillsammans med Sir Anthony Hopkins på Standard Film Awards.

2001

Ann-Margret hyllades som årets svensk-amerikan 2001, och det hölls en mottagning på utrikesdepartementet i Stockholm. På plats för att fira stjärnan var både kungaparet, Lill Lindfors och – som synes på bild – Robert Wells.

Annons

2010

Ann-Margret tillsammans med långvariga maken Roger Smith. Paret fick inga gemensamma barn under sitt långa äktenskap, men Ann-Margret blev bonusmamma till Rogers barn från en tidigare relation.

2022

Ann-Margret visar att tiden i pandemin inte förstört hennes förmåga att göra sig galafin. Här poserar hon på röda mattan i mars.

Annons