Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren
0:49

Efter reklamen: Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

(0:49)

Slå på ljud

På 70- och 80-talen var kändisreklam något helt annat än i dag. Dagens sponsrade inlägg på sociala medier har inte mycket att komma med om man jämför dem med de här klassiska annonserna med svenska kändisar.

Björn Borg krängde Buster och Seriemagasinet

Tennishjälten Björn Borg var förstås ett hett eftertraktat namn för företagen efter genombrottet på 1970-talet. Bland annat gjorde han reklam för tidningarna Buster och Seriemagasinet.

Pernilla Wahlgren var ansiktet utåt för Dumle

Artisten Pernilla Wahlgren var född redan innan hon föddes – tack vare de framgångsrika föräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgren. Efter det stora genombrottet som artist på 80-talet gjorde hon bland annat reklam för Dumle.

Mats Wilander sa nej till rökning

Tennisspelaren Mats Wilander toppade världsrankingen på 80-talet. Han ställde också upp som affischnamn för A Non Smoking Generation.

Lill-Babs kopplade av med serietidningar

1976 var Barbro "Lill-Babs" Svensson bara 38 år men kallades ändå för "popmormor" i den här annonsen för Seriemagasinet.

Beppe Wolgers ställde upp för O'Boy-konkurrenten

Den kändaste chokladdrycken i Sverige är O'Boy. Men någon kanske minns konkurrenten Do it som Beppe Wolgers gjorde reklam för 1969?

Janne "Loffe" Carlsson läste 91:an

Han blev "Loffe" med hela svenska folket genom sin roll som värnpliktig i "Någonstans i Sverige" 1973. Några år senare gjorde han reklam för serietidningen 91:an.

Ricky Bruch var svår att knäcka

Seriemagasinet använde olika kändisar flitigt. Här är friidrottaren Ricky Bruch, som senare kom att spela Labbas i "Ronja Rövardotter", i en annons från 1976.

Peter Forsbergs messmörsleende

Under det tidiga 90-talet, innan han Modo för en framgångsrik karriär i NHL, gjorde Peter Forsberg reklam för Fjällbrynt.

Mest läst