Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

90-talets hetaste par – som du glömt bort var tillsammans

23 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Camilla Henemark och Johan Renck, Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg.
De var några av kändis-Sveriges allra snyggaste och coolaste par på 90- och 00-talet, och alla följde relationerna i tidningarna.
I dag har paren gått vidare och det är knappt någon som minns att de var tillsammans.
Här är svenska stjärnorna du glömt var tillsammans!
Annons
Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedanBrand logo
Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan

Camilla Henemark & Johan ”Stakka Bo” Renck

Camilla Henemark & Johan ”Stakka Bo” Renck
Camilla Henemark och Stakka Bo 1992.

När Camilla Henemark 1987 var med och bildade popgruppen Army of Lovers tillsammans med Alexander Bard och Jean-Pierre Barda blev hon snabbt en av landets mest omtalade kvinnor.

Annons

I slutet av 80-talet blev hon ihop med två år yngre Johan Renck, som skulle slå igenom stort under artistnamnet Stakka Bo. Paret var det coolaste Sverige hade att erbjuda, och var stekheta. När de träffade varandra hade Renck precis flyttat till Stockholm för att gå på Handelshögskolan.

– Och nästan det första som hände var att jag blev ihop med Camilla Henemark och direkt inswooshad i den hippaste nischen av Stockholm i slutet av 80-talet.

Paret höll ihop i över fem år innan de till slut gick skilda vägar för gott.

Helena af Sandeberg & Eagle-Eye Cherry

Helena af Sandeberg & Eagle-Eye Cherry
Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg har fortfarande en fin vänskapsrelation.

På 90-talet var Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg ett av våra mest uppmärksammade par. De var välkända i Stockholms nattliv och ett riktigt it-par.

Annons

År 2000 gick paret dock skilda vägar, och i en intervju med Aftonbladet har Eagle-Eye Cherry sagt att uppbrottet berodde på att paret arbetade för mycket på varsitt håll.

Helena och Eagle-Eye är dock fortfarande vänner. 2018 återförenades de på vita duken när de båda deltog i filmen Lyckligare kan ­ingen vara.

Anitha Clemence & Martin ”E-Type” Erikson

Anitha Clemence & Martin ”E-Type” Erikson
E-type och Anitha Clemence var ihop på 90-talet.

När Anitha Clemence och Ann Söderlund turnerade med sin show Förfest med Lille­lördag avslöjade Ann att Anitha haft en längre romans med europopartisten Martin ”E-Type” Erikson under det glada 90-talet.

Annons

Aftonbladet tog senare kontakt med Anitha och då bekräftade hon kärleksryktet:

– Ja, det stämmer att vi var tillsammans ett tag. E-Type är en jättesnäll och rar person och vi hade en romans, sa hon.

I dag är E-Type gift med familjehemsmamman Melinda Jacobs, som han nyligen fått sitt första barn med.

Anitha Clemence var tidigare gift med medieprofilen Calle Schulman, som hon också har barn med, men de skilde sig för sex år sedan.

Alice Bah Kuhnke & Henrik Johnsson

Alice Bah Kuhnke & Henrik Johnsson
Alice Bah och Henrik Johnsson var gifta i några år.

Dåvarande tv-profilerna Alice Bah Kuhnke och Henrik Johnsson träffades när de båda jobbade på SVT. De gifte sig 1998 och blev snabbt ett riktigt it-par. Att två stora programledare i Sverige hade hittat kärleken i varandra var något kvällstidningarna och tv-tittarna älskade!

Annons

I början av 2000-talet skilde de sig dock och kärlekssagan var över. Senare gifte Alice om sig med skådespelaren Johannes Kuhnke, som hon har tre döttrar med. Nyligen gick paret skilda vägar. Alice är i dag politiskt aktiv inom Miljö­partiet och sitter i Europaparlamentet.

Henrik jobbar som tv-producent och träffade efter skilsmässan från Alice ryttaren Malin Baryard som han bytte ringar med 2004. De har två ­söner.

Efva Attling & Niklas Strömstedt

Efva Attling & Niklas Strömstedt
Efva Attling och Niklas Strömstedt 1990, fem år före skilsmässan.

Musikern och designern Efva Attling gifte sig med musikern Niklas Strömstedt 1985 och de var ett av Sveriges hetaste par i början av 90-talet. De fick två barn ihop, men skilde sig 1995.

I dag har de båda två funnit kärleken på nytt. Niklas är gift med programledaren Jenny Strömstedt och Efva är gift med sångerskan Eva Dahlgren. De två paren är så älskade av svenska folket att många glömmer bort att Niklas och Efva faktiskt var gifta en gång i tiden.

Annons